Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *
Reload Captcha

Λογιστής… κάνει άνω-κάτω και την Αργολίδα: Οι καταγγελίες, η αλλαγή στάσης και τα ερωτήματα (βίντεο, εικόνες)

Λογιστής… κάνει άνω-κάτω και την Αργολίδα: Οι καταγγελίες, η αλλαγή στάσης και τα ερωτήματα (βίντεο, εικόνες) Πηγή: pexels

Εντός και εκτός των τειχών της… πόλης

Ένας… λογιστής κάνει άνω-κάτω την Αργολίδα! Με την υπόθεση να αποκτάει και πολιτικό «χρώμα»… Και όταν διαβάσεις για πλαστές φορολογικές και οι ασφαλιστικές του ενημερότητες, ακόμα και εάν αφορά άλλον Δήμο, τα πράγματα σοβαρεύουν.

Αυτό κατάλαβε ο Δήμος Άργους-Μυκηνών και ο Δημήτρης Καμπόσος και έτσι αποφασίστηκε το τέλος της συνεργασίας με την εταιρεία λογιστικών υπηρεσιών «Eurologic IKE» του Βασίλη Λαμπρακάκη. Εταιρεία που φέρεται να έχει συνεργαστεί και με άλλους δήμους του νομού.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, οι λόγοι της απόφασης του Δημάρχου Άργους-Μυκηνών να διακόψει ο Δήμος τη συνεργασία του με τον κ. Λαμπρακάκη έχουν να κάνουν με τις σοβαρές καταγγελίες που αφορούν τον τελευταίο.

Συγκεκριμένα, ο υποψήφιος Δήμαρχος Αχαρνών Χρήστος Ηλιάδης, κατήγγειλε αναθέσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ από τον Δήμο Αχαρνών στην εταιρεία Eurologic IKE του κ. Λαμπρακάκη, την τριετία 2019-2022, τη στιγμή που οι φορολογικές και οι ασφαλιστικές του ενημερότητες ήταν πλαστές!

Με τις παραπάνω αποκαλύψεις να δημιουργούν πολλά «σύννεφα» γύρω από την εταιρεία λογιστικών υπηρεσιών «Eurologic IKE», ο Δημήτρης Καμπόσος αποφάσισε να διακόψει τη συνεργασία με τον κ. Λαμπρακάκη (με τον οποίο, σύμφωνα με δημοσιεύματα, υπάρχουν και διαπροσωπικές σχέσεις), μέχρι να πέσει…. φως στην υπόθεση.

Βέβαια, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, με τη συγκεκριμένη εταιρεία υπήρξε συνεργασία, «…καθόσον τυγχάνει μία εκ των πλέον γνωστών και έμπειρων στη διαχείριση των λογιστικών οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης».

Τώρα, η διακοπή της συνεργασία έγινε γνωστή με τα παρακάτω λόγια:

«ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να παίξει ή να προσβάλει τον Δήμο Άργους-Μυκηνών, έναν Δήμο πρότυπο στην Ελλάδα και αφού τον εξυγιάναμε από τα χρέη που βρήκαμε όταν αναλάβαμε, σήμερα αντί να χρωστάμε εμείς ως Δήμος, μας χρωστάνε!!! Οι δημότες του Δήμου μας πρέπει να είναι ήσυχοι ότι γίνεται μια σωστή διαχείριση!!!».

Όπως αναφέρθηκε και οι Δήμοι Επιδαύρου και Ερμιονίδας (μέχρι το 2022) φέρεται να έχουν συνεργαστεί με την εταιρεία του κ. Λαμπρακάκη. Στον Δήμο Άργους-Μυκηνών και στον Δήμο Ερμιονίδας υπάρχουν αντιδράσεις από παρατάξεις της αντιπολίτευσης και από υποψήφιους στις επικείμενες εκλογές. Εκτός των άλλων, ζητούν να γίνει έλεγχος στις συμβάσεις που έχουν υπογραφτεί με την εταιρεία Eurologic IKE, καθώς και με εταιρείες άμεσα ή έμμεσα συνδεδεμένες με τον κ. Λαμπρακάκη.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο τις δηλώσεις του Δημήτρη Καμπόσου για το σοβαρό θέμα που έχει δημιουργηθεί:

Δήμος Άργους-Μυκηνών: Κινηθήκαμε άμεσα και με γνώμονα τη διασφάλιση των συμφερόντων των δημοτών μας

Μετά από την τοποθέτηση του δημάρχου Δημήτρη Καμπόσου στο Facebook για την εταιρεία που διαχειριζόταν τα οικονομικά της δημοτικής αρχής, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση από τον Δήμο Άργους-Μυκηνών:

«Αμέσως μόλις περιήλθε σε γνώση μας καταγγελία, υποψηφίου Δημάρχου σε δήμο της Αττικής, περί προσκόμισης σε αυτόν πλαστών φορολογικών και ασφαλιστικών ενημεροτήτων από εταιρεία η οποία είχε συνάψει συμβάσεις και με το δικό μας Δήμο, όπως και με πολλούς άλλους δήμους ανά την Ελλάδα καθόσον τυγχάνει μία εκ των πλέον γνωστών και έμπειρων στη διαχείριση των λογιστικών οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, ζητήθηκε με το με αριθμό πρωτ. 1211/20.1.2023 έγγραφο του Δημάρχου ( το οποίο και επισυνάπτεται) η διενέργεια ελέγχου σε όλα τα εντάλματα πληρωμής που αφορούν το εν λόγω πρόσωπο. Συνάμα δόθηκε εντολή σε περίπτωση που διαπιστωθεί οτιδήποτε μεμπτό να διαβιβασθεί άμεσα στις εισαγγελικές, δικαστικές και οποιεσδήποτε άλλες αρμόδιες αρχές.

Για το τυπικό σκέλος της υπόθεσης ήδη διενεργείται έλεγχος και σε περίπτωση που διαπιστωθεί το οτιδήποτε το λόγο θα έχει η δικαιοσύνη . Αναφορικά με το ουσιαστικό σκέλος της υπόθεσης θα πρέπει, για άλλη μια φορά, να επισημανθεί ότι έχουν τηρηθεί στο έπακρο όλες οι αναληφθείσες συμβατικές υποχρεώσεις της εταιρείας προς το Δήμο μας ενώ μέχρι να ξεκαθαρίσει πλήρως το τοπίο καμία σύμβαση δεν πρόκειται να ανανεωθεί και παύει η συνεργασία με το εν λόγω πρόσωπο.

Όπως γίνεται ευκόλως αντιληπτό από τα προαναφερόμενα φυσικά και δε περιμέναμε από την αντιπολίτευση να μας υποδείξει τι πρέπει να κάνουμε. Κινηθήκαμε άμεσα και με γνώμονα, όπως πάντα, τη διασφάλιση των συμφερόντων των δημοτών μας».

Μαλτέζος: «Ο Δήμος Άργους-Μυκηνών παραδέχεται ότι συνεργάζεται με μία εταιρεία "που έχει σκοτεινά σημεία"»

Την ίδια ώρα, ο υποψήφιος Δήμαρχος Άργους-Μυκηνών και πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Γιάννης Μαλτέζος, με ανακοίνωσή του σχετικά με τη σχέση του Δήμου με την εταιρεία του κ. Β. Λαμπρακάκη αφήνει αιχμές. «Ο Δήμος Άργους-Μυκηνών παραδέχεται ότι συνεργάζεται με μία εταιρεία "που έχει σκοτεινά σημεία"», τονίζει χαρακτηριστικά…

Αναλυτικά αναφέρει:

«Πολλά τα αναπάντητα ερωτήματα για τον Δήμαρχο Άργους-Μυκηνών από τη χτεσινή του αντίδραση:

-Τελικά ο Δήμος Άργους-Μυκηνών πλήρωνε την εταιρεία του Βασίλη Λαμπρακάκη με πλαστές φορολογικές και ασφαλιστικές ενημερότητες ή με κανονικές;

-Πως να είμαστε “ήσυχοι και σίγουροι” ότι δεν έχει ζημιωθεί ο Δήμος όταν ο ίδιος παραδέχεται στο βίντεό του ότι συνεργάζεται με μία εταιρεία “που έχει σκοτεινά σημεία” και ότι “υπάρχει μία οσμή που δεν είναι ευχάριστη”;

-Γιατί η εταιρεία του Βασίλη Λαμπρακάκη έπρεπε να αναλάβει όχι μόνο τα λογιστικά του Δήμου Άργους-Μυκηνών αλλά και την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια σχολικές επιτροπές, το Νομικό Πρόσωπο, τη δημοτική Επιχείρηση, το Κολυμβητήριο; Δηλαδή ουσιαστικά να τρέχει όλο το Δήμο;

-Πόσα χρήματα έχει δώσει ο Δήμος Άργους όλα αυτά τα χρόνια προς τον κο Λαμπρακάκη και τις εταιρείες του;

-Έχει αναλάβει κάτι ο κος Λαμπρακάκης με διαγωνισμό ή ήταν όλα μία σειρά από απευθείας αναθέσεις;

-Πώς αποπέμπει ο Δήμαρχος τον κουμπάρο του κο Λαμπρακάκη, δεχόμενος ότι η εταιρεία του έχει σκοτεινά σημεία και ότι υπάρχει μία δυσάρεστη οσμή και δεν τον ενοχλεί ότι η γυναίκα του κου Λαμπρακάκη, κα Σπυριδούλα Σπανού, είναι η Πρόεδρος της ΔΕΥΑΑΡΜ; Δεν πρέπει να απομακρυνθεί κι εκείνη “μέχρι να λάμψει η αλήθεια”;

-Στο βίντεο του υποψηφίου Δημάρχου Αχαρνών αναφερόταν ότι ο κος Λαμπρακάκης εμφανιζόταν και με άλλες εταιρείες που έπαιρναν απευθείας αναθέσεις και οι οποίες είχαν μετόχους στενά συγγενικά του πρόσωπα. Στο Δήμο μας συμβαίνει κάτι ανάλογο;

-Να μας πει ο Δήμαρχος αν θα απομακρύνει από το ψηφοδέλτιό του και όλους εκείνους που τους έβαλε και οι οποίοι τυγχάνουν προσληφθέντες από την εταιρεία του κου Λαμπρακάκη. Αυτό δεν είναι το σωστό;

–Περιμένουμε απαντήσεις ξεκάθαρες σε όλα αυτά. Ο Δήμαρχος πρέπει να απαντήσει γιατί όλα αυτά τα 7 χρόνια δε βρήκε άλλον λογιστή. Πως δεν μπορούσαν οι υπάλληλοι της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου να καλύψουν λογιστικά το Δήμο και τα νομικά του πρόσωπα και έπρεπε να απευθυνθούν στον κο Λαμπρακάκη και μάλιστα με απευθείας αναθέσεις; Τι παραπάνω δηλαδή έκανε ο κος Λαμπρακάκης από ότι θα έκανε ένας οποιοσδήποτε λογιστής;».

«Έχω ένστικτο να εντοπίζω τα λαμόγια…»

Είναι χαρακτηριστικό ότι πήρε θέση για το θέμα και ο Τάσος Λάμπρου, Δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Ερμιονίδας, ο οποίος υπογραμμίζει, μάλιστα, ότι έχει… ένστικτο να εντοπίζει τα λαμόγια, θέτοντας συγκεκριμένα ερωτήματα. Όπως αναφέρει, μάλιστα, η συγκεκριμένη εταιρεία λογιστικών υπηρεσιών, είχε συνεργασία με τον Δήμο Ερμιονίδας για δυο χρόνια, καθώς, δεν είχε ανταποκριθεί στις συμβατικές υποχρεώσεις.

«Περιμένω ειλικρίνεια να μάθουμε επιτέλους ποιοι προωθούσαν τη συγκεκριμένη εταιρεία σε όλους τους Δήμους για την τεχνογνωσία της, και για τη δυνατότητα της να ξεπερνάει τα εμπόδια του νόμιμου γραφειοκρατικού ελέγχου όπως υποστήριζαν...», τονίζει ακόμα.

Αναλυτικά ο Τάσος Λάμπρου αναφέρει:

«Έχω ένστικτο να εντοπίζω τα λαμόγια.

Μια σημαντική παρέμβαση, μια ακόμη δικαίωση.

Πάντως ένα είναι σίγουρο ότι έχω πολύ καλό ένστικτο στις κακοτοπιές, εντοπίζω εύκολα στοιχεία κακοδιοίκησης.

Πριν από 1,5 χρόνο είχα επισημάνει με επίσημη παρέμβαση ότι ο εξωτερικός οικονομικός συνεργάτης του Δήμου Ερμιονίδας, αλλά και άλλων Δήμων της Αργολίδας, δεν είχε ανταποκριθεί στις συμβατικές υποχρεώσεις, δεν είχαμε έγκαιρη σύνταξη Ισολογισμού και Απολογισμού για την οικονομική χρήση του 2020, επίσης είχα επισημάνει ότι ήταν το λάθος να μην συνεργαστούμε με επαγγελματία της Ερμιονίδας και να στηριζόμαστε σε επαγγελματίες των Αθηνών.

Επίσης ακόμα περιμένω τους λόγους που είχε επιλεγεί αυτή η συνεργασία των δύο πρώτων χρόνων.

Ευτυχώς για το οικονομικό έτος 2022 επικράτησε η κοινή λογική η Οικονομική επιτροπή του Δήμου Ερμιονίδας ομόφωνα διέκοψε αυτήν την συνεργασία.

Δυστυχώς για πολλούς για μια φορά ακόμη δικαιώθηκα ,στις τελευταίες ημέρες είχαμε εξελίξεις , ο συγκεκριμένος εξωτερικός οικονομικός συνεργάτης- εταιρεία έχει στην πλάτη του μια πλειάδα κατηγοριών για κακή διαχείριση, δεν τηρούσε τον κώδικα βιβλίων και στοιχείων, διακινούσε πλαστά τιμολόγια, πλαστές ενημερότητες.

Καλά ξεμπερδέματα για πολλούς και ιδιαίτερα σε πολλές διοικήσεις Δήμων, ιδιαίτερα της Αργολίδας.

Εμένα να με ακούτε καλά όλοι οι αιρετοί, έχω το χάρισμα να εντοπίζω τους μοιραίους, τους επικίνδυνους για το συμφέρον των Δημοτών, τούς κηφήνες της Δημοσίας περιουσίας.

Περιμένω ειλικρίνεια να μάθουμε επιτέλους ποιοι προωθούσαν τη συγκεκριμένη εταιρεία σε όλους τους Δήμους για την τεχνογνωσία της, και για τη δυνατότητα της να ξεπερνάει τα εμπόδια του νόμιμου γραφειοκρατικού ελέγχου όπως υποστήριζαν...

Τάσος Λάμπρου
Δημοτικός σύμβουλος
Καθηγητής Κοινωνικής εκπαίδευσης».

Η καταγγελία για Λαμπρακάκη: «Εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ με πλαστές φορολογικές και ασφαλιστικές ενημερότητες»

Όπως αναφέρθηκε προηγήθηκε σοβαρή καταγγελία για τον κ. Λαμπρακάκη, για την οποία λογικά αναμένεται να ασχοληθεί η δικαιοσύνη. Συγκεκριμένα, ο υποψήφιος Δήμαρχος Αχαρνών Χρήστος Ηλιάδης, κατήγγειλε αναθέσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ από τον Δήμο Αχαρνών στην εταιρεία Eurologic IKE του κ. Λαμπρακάκη, την τριετία 2019-2022, τη στιγμή που οι φορολογικές και οι ασφαλιστικές του ενημερότητες ήταν πλαστές!

Ακολουθεί η καταγγελία του κ. Ηλιάδη:

«Φίλες και φίλοι, δημότες των Αχαρνών, καλή χρονιά. Γιατί για κάποιους το 2023 δεν θα είναι. Θα τους φέρει αντιμέτωπους με τις ευθύνες τους. Πολιτικές και ποινικές.

Και αναφέρομαι σε σας και την παρέα σας κύριε Δήμαρχε με νέες αποκαλύψεις, για τη διαπλοκή, τα σκάνδαλα και τις παρανομίες σας.

Και λίγο με νοιάζει για εσάς προσωπικά, γιατί ξέρατε πολύ καλά τι κάνατε εσείς και οι συνεργάτες σας.
Κυρίως όμως με νοιάζει για το βρώμικο παιχνίδι που παίξατε στις πλάτες των υπαλλήλων και θα λογοδοτήσετε γι’ αυτό!

Ήρθε η ώρα της αλήθειας!

Και εξηγώ: Εταιρεία Eurologic. Εταιρεία λογιστικών υπηρεσιών του κ. Βασίλη Λαμπρακάκη.
Από το 2019 μέχρι και τον Αύγουστο του 2022 πήρε ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ αναθέσεις ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΥΡΩ , με τα δικά σου χρήματα Αχαρναϊκέ λαέ.

ENNEA απευθείας αναθέσεις σε μια εταιρεία για υπηρεσίες διαμόρφωσης οικονομικών του δήμου.
ΕΝΝΕΑ απευθείας αναθέσεις σε ένα λογιστικό γραφείο, που οι φορολογικές του και οι ασφαλιστικές του ενημερότητες ήταν πλαστές!

Επαναλαμβάνω οι φορολογικές και ασφαλιστικές του ενημερότητες ήταν πλαστές.
Κι όλα αυτά σε γνώση του Δημάρχου και του αντιδημάρχου οικονομικών!

Δύο Απευθείας αναθέσεις στον δήμο, τρεις απευθείας αναθέσεις στο ΣΥΝΠΑ.

Μία απευθείας ανάθεση στη ΔΗΦΑ, μία απευθείας ανάθεση στην αναπτυξιακή και δύο απευθείας αναθέσεις στις σχολικές επιτροπές.

Επαναλαμβάνω:

Όλες οι παραπάνω πληρωμές έγιναν με πλαστές ασφαλιστικές και φορολογικές ενημερότητες!
Και ενώ κ. Βρεττέ είστε γνώστης όλης αυτής της κατάστασης, κι ενώ έπρεπε να τον είχατε απομακρύνει τον κ. Λαμπρακάκη όπως οφείλατε, αντιθέτως συνεχίζετε τις συναλλαγές μαζί του με νέα εταιρεία στο όνομα του αδερφού του, κ. Δημήτρη Λαμπρακάκη προσφέροντας του ξανά στις 9.1.2023, δηλαδή πριν λίγες μέρες, δύο νέες απευθείας αναθέσεις αξίας 75.000 ευρώ.

Τι έχει να μας πει ο κ. Βρεττός για αυτή την κατάσταση;
Τι έχει να μας πει ο αντιδήμαρχος οικονομικών, κ Μιχάλης Βρεττός για τις πληρωμές;
Τι έχει να μας πει ο πρόεδρος του ΣΥΝΠΑ κ. Βασίλης Λαζάρου;
Τι έχει να μας πει ο Διευθύνων Σύμβουλος της Αναπτυξιακής ο κ. Ιωάννης Μίχας;
Τι έχει να μας πει η πρόεδρος της ΔΗΦΑ κυρία Ζαχαριάδη;

Και επειδή λοιπόν γνωρίζω ότι δεν έχετε να μας πείτε απολύτως τίποτα, σας λέω εγώ: ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ!

Κι αν θέλετε πραγματικά να προσφέρετε στον τόπο, παραιτηθείτε σήμερα όλοι μαζί!

Έρχονται κι άλλα!».

Rate this item
(0 votes)
Last modified on Wednesday, 25 January 2023 00:40

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Ad Sidebar
Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας
Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Χρησιμοποιούμε cookies για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, για την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Επίσης, μοιραζόμαστε πληροφορίες σχετικά με τη χρήση του ιστότοπού μας από τους εταίρους των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης, των διαφημίσεων και των αναλυτικών στοιχείων που μπορούν να τα συνδυάσουν με άλλες πληροφορίες που τους έχετε παράσχει ή που έχουν συλλέξει από τη χρήση των υπηρεσιών τους. Συμφωνείτε με τα cookies μας εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τον ιστότοπό μας.