Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *
Reload Captcha

Στην Αρεόπολη της Λακωνίας το 1ο Φετιβάλ Γαστρονομίας - Ταξίδι στις γεύσεις και στον χρόνο (εικόνα)

Στην Αρεόπολη της Λακωνίας το 1ο Φετιβάλ Γαστρονομίας - Ταξίδι στις γεύσεις και στον χρόνο (εικόνα) Πηγή: passioncooking.net

Αυλαία ανοίγει το 1ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας με τίτλο: PELOPONNESE FOOD STORIES | Ιστορίες γεύσεων, ανθρώπων, πολιτισμού, την Κυριακή 17 Ιουλίου και Δευτέρα 18 Ιουλίου 2022, στην Αρεόπολης Λακωνίας.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου διοργανώνει σειρά δράσεων με επίκεντρο μια εμβληματική τοποθεσία ανά περιφερειακή ενότητα που θα λειτουργεί ως κόμβος ( Λακωνία, Μεσσηνία, Αργολίδα, Κορινθία, Αρκαδία), φιλοδοξώντας να προσφέρει μία ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία.

Η πρώτη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Αρεόπολη Λακωνίας, την Κυριακή 17 Ιουλίου σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Λακωνίας, την Ένωση Ξενοδόχων Λακωνίας, το Δήμο Ανατολικής Μάνης και τον Τουριστικό Οργανισμό Πελοποννήσου.

Στόχος των δράσεων είναι η ανάδειξη και προβολή του γαστρονομικού πλούτου της κάθε περιοχής και της θέσης που οι εν λόγω προορισμοί καταλαμβάνουν διαχρονικά στο γαστρονομικό χάρτη της Ελλάδος .

Μέσω αυτής της μεθοδολογίας, ένα βιωματικό ταξίδι στον χρόνο και τον τόπο θα υφαίνεται, μέσα από διαλέξεις και παρουσιάσεις δημιουργών και χειροτεχνών της παραδοσιακής αλλά και σύγχρονης τοπικής κουλτούρας.

Ειδικότερα οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν, μαθήματα μαγειρικής και παρασκευής ντόπιων συνταγών που θα καταναλώνονται επί τόπου, βραδιές γευσιγνωσίας και οινογνωσίας με οδηγούς τοπικούς σεφ αλλά και μουσικές εκδηλώσεις, επισκέψεις και εκδρομές σε τοπικούς παραγωγούς, δράσεις για το ευ ζειν, αγορές και εκθέσεις τοπικών & βιολογικών προϊόντων και βέβαια κεράσματα και αναπάντεχες εκπλήξεις.

Συγκεκριμένα σκοπός των εκδηλώσεων είναι :

  • H προβολή του γαστρονομικού περιεχομένου του προορισμού με έμφαση σε παραδοσιακά υλικά, παραδοσιακές συνταγές και μοντέρνες εκδοχές τους.
  • Η ανάδειξη του δομημένου περιβάλλοντος των περιοχών με πολιτιστική αξία και η σύνδεσή του με τη γαστρονομία.
  • Η επιμόρφωση του κοινού για την τοπική γαστρονομία, η «εγκατάσταση» εμπορικού καναλιού επικοινωνίας μεταξύ παραγωγών και επισκεπτών και παράλληλα η εμπλοκή της τοπικής κοινωνίας στην υλοποίηση.

Rate this item
(0 votes)

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Ad Sidebar
Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας
Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Χρησιμοποιούμε cookies για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, για την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Επίσης, μοιραζόμαστε πληροφορίες σχετικά με τη χρήση του ιστότοπού μας από τους εταίρους των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης, των διαφημίσεων και των αναλυτικών στοιχείων που μπορούν να τα συνδυάσουν με άλλες πληροφορίες που τους έχετε παράσχει ή που έχουν συλλέξει από τη χρήση των υπηρεσιών τους. Συμφωνείτε με τα cookies μας εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τον ιστότοπό μας.