Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *
Reload Captcha

Έτσι θα είναι η μαρίνα στο Ναύπλιο – Τα οφέλη από το σημαντικό έργο (εικόνες) Featured

Έτσι θα είναι η μαρίνα στο Ναύπλιο – Τα οφέλη από το σημαντικό έργο (εικόνες) Πηγή: ppel.gov.gr

Εγκρίθηκε την περασμένη Τρίτη (17/01) από το Ελεγκτικό Συνέδριο ο φάκελος (εξετάστηκε διεξοδικά, είχε καταθέσει από την Περιφέρεια Πελοποννήσου πριν από περίπου ένα μήνα) για το έργο της μαρίνας του Ναυπλίου και πρόκειται για πολύ σημαντικό και μεγάλο έργο, που θα αλλάξει… πολλά στην Αργολίδα και γενικότερα στην ανατολική Πελοπόννησο.

Το Ελεγκτικό Συνέδριο δεν έφερε κανένα κώλυμα ως προς την υπογραφή της ΣΔΙΤ για να ξεκινήσει η υλοποίηση του. Έτσι αναμένεται στο προσεχές διάστημα να υπογραφεί η σύμβαση με τον ανάδοχο… Αποτελεί, μάλιστα, το πρώτο έργο μαρίνας στην Ελλάδα που θα κατασκευαστεί με ΣΔΙΤ.

Αυτά ανέφερε και ο Δήμος Ναυπλιέων, που τόνισε ακόμα:

«Ένα έργο αναπτυξιακό που θα αναμορφώσει ολοκληρωτικά την ζωτικής σημασίας και απεριόριστων δυνατοτήτων ενιαία περιοχή του Λιμένος και της Μαρίνας που θα επηρεάσει θετικά την οικονομική ζωή ολόκληρης της ανατολικής Πελοποννήσου, ενώ θα επιφέρει τεράστια οικονομικά οφέλη στην τοπική οικονομία.

Με προσεχτικές κινήσεις ο Δήμος Ναυπλιέων δια μέσου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπλίου, σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και με την Περιφέρεια θα συνεχίσει τη γόνιμη συνεργασία προς αυτή τη κατεύθυνση.

Με υπευθυνότητα και μεθοδικότητα χωρίς πολλά λόγια αλλά με πράξεις θα συμβάλει ώστε αυτό το μεγάλο έργο για την κοινωνία του Ναυπλίου να γίνει πραγματικότητα».

Είναι σίγουρα ένα έργο, που θα αλλάξει πολλά και για τον τουρισμό, όχι μόνο στην Αργολίδα. Σε συνδυασμό με τα έργα που έχουν γίνει σε λιμάνια στον Αργοσαρωνικό, ενώ θετικό αντίκτυπο θα έχει και στα παράλια της Αρκαδίας και της Λακωνίας. Για την Αργολίδα σημειώστε ότι το Πόρτο Χέλι έχει καινούρια μαρίνα, ενώ και η Ερμιόνη μπορεί να φιλοξενεί σκάφη με τα έργα που έχουν γίνει.

Το έργο - φορέας υλοποίησης του οποίου είναι η Περιφέρεια Πελοποννήσου - προβλέπει την κατασκευή τουριστικής μαρίνας χωρητικότητας 210 θέσεων στο Ναύπλιο, 500 μέτρα βόρεια από το υπάρχον λιμάνι, με δυνατότητα σε αυτή ελλιμενισμού σκαφών μήκους 8 έως 12 μέτρα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Αναγνώστης», οι υποδομές θα κατασκευαστούν τόσο στη θαλάσσια όσο και στη χερσαία ζώνη του τουριστικού λιμένα Ναυπλίου, θα αφορούν δε στη λειτουργία και διαχείριση των θέσεων ελλιμενισμού μόνιμων, διερχόμενων σκαφών, των βασικών και πρόσθετων υπηρεσιών των εμπορικών χρήσεων που θα αναπτυχθούν στην χερσαία περιοχή, καθώς και του αντίστοιχου χώρου στάθμευσης.

Το έργο φυσικά δεν έχει ξεκινήσει ακόμα αλλά έχουν ήδη κυκλοφορήσει κάποιες από τις μακέτες που δείχνουν πώς περίπου θα διαμορφωθεί ο χώρος στον οποίο θα κατασκευαστεί η Μαρίνα. Σε αυτόν θα υπάρχουν χώροι άθλησης, περιπάτου, πρασίνου και φυσικά σύγχρονες κτηριακές εγκαταστάσεις στις οποίες θα φιλοξενηθούν επιχειρήσεις, στα πρότυπα της μαρίνας Φλοίσβου και άλλων ανάλογων εγκαταστάσεων ελλιμενισμού ανά την Ελλάδα που τις διαχειρίζονται ιδιώτες.

Πρόκειται για έργο για το οποίο καθοριστικό ρόλο στο να φτάσουμε στο συγκεκριμένο σημείο από την Περιφέρεια Πελοποννήσου έπαιξε, εκτός από τον Παναγιώτη Νίκα και ο Τάσος Γανώσης (πρόσφατα πήρε… προαγωγή σε αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος).

Τι ανέφερε η Περιφέρεια Πελοποννήσου στην έγκριση του φακέλου από το Ελεγκτικό Συνέδριο

«Εγκρίθηκε σήμερα Τρίτη 17 Ιανουαρίου από το Ελεγκτικό Συνέδριο ο φάκελος για το έργο της μαρίνας του Ναυπλίου, τον οποίο είχε καταθέσει η Περιφέρεια Πελοποννήσου πριν περίπου ένα μήνα.

Σύμφωνα με το Ελεγκτικό Συνέδριο δεν υπάρχει κανένα κώλυμα ως προς την υπογραφή της ΣΔΙΤ για να ξεκινήσει η υλοποίηση του εξαιρετικά σημαντικού αυτού έργου, με το εν λόγω αποτέλεσμα να δικαιώνει απολύτως την προσπάθεια της νυν περιφερειακής Αρχής, η οποία το “έτρεξε” με εντατικούς ρυθμούς καθώς παρέμενε “κολλημένο” για 13 χρόνια, όπως σημείωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας:

“Αισθανόμαστε ιδιαίτερη ικανοποίηση μετά από την έγκριση του Ελεγκτικού, καθώς δικαιώνεται η εργώδης προσπάθεια της περιφερειακής μας Αρχής τα τελευταία 2,5 χρόνια για να "ξεκολλήσει" ένα έργο αφημένο για 13 χρόνια, για την αίσια έκβαση του οποίου απαιτήθηκε συντονισμός μεταξύ υπουργείων και φορέων, συνολικά 6 στον αριθμό. Η μαρίνα του Ναυπλίου -το πρώτο έργο μαρίνας στην Ελλάδα που θα κατασκευαστεί με ΣΔΙΤ- είναι ένα εξόχως αναπτυξιακό έργο που θα επηρεάσει θετικά την οικονομική ζωή ολόκληρης της ανατολικής Πελοποννήσου”, δήλωσε ο περιφερειάρχης, προσθέτοντας στη συνέχεια:

“Πλέον προετοιμάζουμε την υπογραφή της ΣΔΙΤ με τον ανάδοχο μέσα στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, ώστε οι εργασίες να γίνει δυνατό να ξεκινήσουν ει δυνατόν μέσα στον χειμώνα”.

Το έργο -φορέας υλοποίησης του οποίου είναι η Περιφέρεια Πελοποννήσου- προβλέπει την κατασκευή τουριστικής μαρίνας χωρητικότητας 210 θέσεων στο Ναύπλιο, 500 μέτρα βόρεια από το υπάρχον λιμάνι, με δυνατότητα σε αυτή ελλιμενισμού σκαφών μήκους 8 έως 12 μέτρα.

Οι υποδομές θα κατασκευαστούν τόσο στη θαλάσσια όσο και στη χερσαία ζώνη του τουριστικού λιμένα Ναυπλίου, θα αφορούν δε στη λειτουργία και διαχείριση των θέσεων ελλιμενισμού μόνιμων, διερχόμενων σκαφών, των βασικών και πρόσθετων υπηρεσιών των εμπορικών χρήσεων που θα αναπτυχθούν στην χερσαία περιοχή, καθώς και του αντίστοιχου χώρου στάθμευσης».

Rate this item
(0 votes)

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Ad Sidebar
Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας
Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Χρησιμοποιούμε cookies για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, για την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Επίσης, μοιραζόμαστε πληροφορίες σχετικά με τη χρήση του ιστότοπού μας από τους εταίρους των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης, των διαφημίσεων και των αναλυτικών στοιχείων που μπορούν να τα συνδυάσουν με άλλες πληροφορίες που τους έχετε παράσχει ή που έχουν συλλέξει από τη χρήση των υπηρεσιών τους. Συμφωνείτε με τα cookies μας εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τον ιστότοπό μας.