Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *
Reload Captcha

Η «γαλάζια» μάχη για τις εκλογές και τους υποψήφιους στην Περιφέρεια Πελοποννήσου (βίντεο)

Εντός και εκτός των τειχών της... πόλης

«Δεν με ενδιαφέρει, το πεδίο είναι ελεύθερο»…  Αυτά τα λόγια είχε πει ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας σε συνέντευξη του για ενδεχόμενη νέα υποψηφιότητα του στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023, αφήνοντας να εννοηθεί ότι είναι θέμα που βρίσκεται στην κρίση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη. Και τότε ο «Πολίτης Αργολίδας» ρωτούσε: «Για ποιον λόγο προέβη σ’ αυτή τη δήλωση; Προσδοκάει σε κάτι ή απλά θέλει να δει από πού θα έχει στήριξη;».

Στο πλαίσιο αυτό ενδιαφέρον παρουσιάζει ρεπορτάζ του Βασίλη Σκουρή στο «ieidiseis.gr», κάνοντας λόγο για «γαλάζια» μάχη στην Πελοπόννησο, μιλώντας για «υπόγειο» πόλεμο στον Παναγιώτη Νίκα, ώστε να μην είναι ξανά υποψήφιος.

Αναλυτικά αναφέρεται:

«"Γαλάζιος" πόλεμος έχει ξεσπάσει στην περιφέρεια Πελοποννήσου, με στόχο να πιεστεί ώστε να μην είναι εκ νέου υποψήφιος ο νυν περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας και αντ’ αυτού να λάβει το χρίσμα ο "σαμαρικός" πρώην υφυπουργός Κώστας Βλάσης.

Η υπονόμευση αλλά και οι υπόγειες επιθέσεις στον νυν περιφερειάρχη εντείνονται το τελευταίο διάστημα, ώστε ο Παναγιώτης Νίκας να αγανακτήσει και να μην θέσει υποψηφιότητα. Όπως, άλλωστε, λένε οι γνωρίζοντες, αν ο νυν περιφερειάρχης θέσει υποψηφιότητα, ακόμα και αν κάποιος από τον ίδιο πολιτικό χώρο να πήγαινε απέναντί του, θα κέρδιζε – για αυτό και αν κατέβει, δύσκολα θα υπάρξει "αντάρτης". (Έστω και αν ο Παναγιώτης Νίκας έχει απέναντί του τον Αντώνη Σαμαρά, με τις σχέσεις των δυο ανδρών να βρίσκονται στο χειρότερό τους σημείο).

Η κατάσταση στο "γαλάζιο" στρατόπεδο είναι τεταμένη και ο Πέτρος Τατούλης που θα είναι και πάλι υποψήφιος καιροφυλακτεί!».

Μέσα σε... όλα αυτά κρατήστε, ακόμα, ότι ο Παναγιώτης Νίκας έχει άριστες σχέσεις με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το Μέγαρο Μαξίμου.  

Υπενθυμίζεται ότι ο Πέτρος Τατούλης έχει εκλεγεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο με την παράταξη «Νέα Πελοπόννησος», στην πορεία έχασε Συμβούλους, κάποιους τους αξιοποίησε, μάλιστα, ο Παναγιώτης Νίκας, υλοποιώντας το κυβερνητικό του έργο.

Όσο για τον Κώστα Βλάση, να θυμίζουμε ότι ο βουλευτής Αρκαδίας ήταν αυτός που φέρεται να έφερε κοντά τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Δήμαρχο Άργους-Μυκηνών Δημήτρη Καμπόσο, αρχές Δεκεμβρίου, όταν ο τελευταίος έκανε... κίνηση επιστροφής του στη ΝΔ, χωρίς τελικά το ποθητό αποτέλεσμα από την Πειραιώς.

«Δεν με ενδιαφέρει να είμαι ξανά υποψήφιος, το πεδίο είναι ελεύθερο»

Ας δούμε το ρεπορτάζ που είχαμε φιλοξενήσει στις 27 Οκτωβρίπου 2022, όταν ο Παναγιώτης Νίκας είχε κάνει δηλώσεις για το θέμα, Αναλυτικά ο «Πολίτης Αργολίδας» έγραψε:

«Δεν με ενδιαφέρει, το πεδίο είναι ελεύθερο»… Αυτά ήταν, λοιπόν, τα λόγια που είπε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας σε ερώτηση για ενδεχόμενη νέα υποψηφιότητα του στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023. Και άφησε να εννοηθεί ότι είναι θέμα που βρίσκεται στην κρίση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.  

Ο Παναγιώτης Νίκας ρωτήθηκε τέλη Οκτωβρίου για το θέμα κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό «Ionian Tv» και στους δημοσιογράφους Λίνα Μπάστα και Θανάση Λαγό για την εκπομπή «Διπλή ταυτότητα». Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου δήλωσε, ακόμα: «Οι θέσεις ανήκουν σε όλο τον κόσμο και εν πάση περιπτώσει δεν θα με στεναχωρούσε αν σε αυτή τη θέση καθόταν και κάποιους άλλος και να τον βοηθήσω εγώ με όλες μου τις δυνάμεις». Αποκάλυψε, μάλιστα, ότι έχει ενημερώσει τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τις σκέψεις του και έκλεισε  την απάντηση του με το εξής: «Το πεδίο είναι ελεύθερο»…

Ο Παναγιώτης Νίκας με αυτή την απάντηση άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο όσο ποτέ άλλοτε να μην είναι υποψήφιος. Άφησε, επίσης, να εννοηθεί ότι η υποψηφιότητα του θα αποφασιστεί από τον Πρωθυπουργό και από τους συνεργάτες τους στην Περιφέρεια. Για ποιον λόγο προέβη σ’ αυτή τη δήλωση; Προσδοκάει σε κάτι ή απλά θέλει να δει από πού θα έχει στήριξη;

Από εκεί και πέρα, ο Παναγιώτης Νίκας μίλησε για όλα τα θέματα της Περιφέρειας Πελοποννήσου αλλά και της... Δυτικής Ελλάδας. Αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων για το δημογραφικό πρόβλημα, για την ανάγκη προσέλκυσης μεγάλων επενδύσεων σε βιομηχανία και τουρισμό, για τον μέλλον του πρωτογενή τομέα, για τη μεταλιγνιτική Μεγαλόπολη  για τις υποδομές αλλά και για την κόντρα του με τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για το φυσικό αέριο.

Αναλυτικά η Νίκα στην ερώτηση αν θα είναι πάλι υποψήφιος, υπογράμμισε:

Παναγιώτης Νίκας: «Με έχουν ρωτήσει πάρα πολλές φορές, λες και ένα πρόσωπο συνδέεται απολύτως με ένα θεσμό. Εγώ ήρθα εδώ ακούγοντας μια συγκεκριμένη πρόταση. Το αν θα συνεχίσω να είμαι ή δεν θα είμαι εδώ, είναι ένα θέμα το οποίο θα κριθεί από άλλους. Ιδιαίτερα από τον πρωθυπουργό της χώρας. Προφανώς έχω και μια ομάδα 100 ανθρώπων. Το καταλαβαίνετε; Αλλά να σας δώσω μια είδηση αφού με ρωτάτε:  Δεν με ενδιαφέρει».

Λίνα Μπάστα:  Μάλιστα, δεν σας ενδιαφέρει αν θα είστε πάλι υποψήφιος;

Παναγιώτης Νίκας: «Δεν με ενδιαφέρει, γιατί αισθάνομαι ότι εγώ αγωνίζομαι να προσφέρω όσα πέρα όσο περισσότερα μπορώ, ότι αυτές οι θέσεις ανήκουν σε όλο τον κόσμο και εν πάση περιπτώσει δεν θα με στεναχωρούσε αν σε αυτή τη θέση καθόταν και κάποιους άλλος και να τον βοηθήσω εγώ με όλες μου τις δυνάμεις.

Δεν κινούμαι ως άτομο μόνο από φιλοδοξίας. Ξέρω ποια είναι η αρχή, ποιο είναι το τέλος. Στη ζωή μου έχω ζήσει πολλές και διάφορες καταστάσεις. Ξέρετε, υπάρχουν πολλοί περισσότεροι άνθρωποι, πάρα πολλοί άνθρωποι που μπορούν να τα κάνουν αυτά πολύ καλύτερα από μένα. Το ξέρω αυτό. Λυπάμαι για το γεγονός ότι δεν ασχολούνται, γιατί πάρα πολλοί πολλοί σημαντικοί άνθρωποι δεν θέλουν να μπουν σε αυτή τη διαμάχη των πολιτικάντηδων, των κομματαρχών, των κομματαρχίσκων και όλα αυτά...  Κάποιοι δεν σέβονται ούτε ιερό, ούτε όσιο.

Επομένως εγώ δεν συνδέω ούτε την προσωπικότητά μου, ούτε την πορεία μου, ούτε τη ζωή μου με τη συγκεκριμένη θέση.

Προφανώς για τις σκέψεις μου αυτές υπάρχει ενημέρωση σε ανώτατο επίπεδο. Έχω την τιμή να επικοινωνώ και με τον πρωθυπουργό της χώρας. Το ξέρετε αυτό; Επομένως, με εμένα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Το πεδίο είναι ελεύθερο».

Διαβάστε ακόμα:

Αποφάσεις με… σημασία από Νίκα για αντιπεριφερειάρχες και περιφερειακούς συμβούλους - Τι σημαίνουν οι κινήσεις με Γανώση και Μαντζούνη

Νίκας από Ναύπλιο: Ξεκινά η δημοπράτηση της σύνδεσης με τον αυτοκινητόδρομο – Τι άλλο είπε για την Αργολίδα και για το αν θα είναι ξανά υποψήφιος

Rate this item
(0 votes)

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Ad Sidebar
Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας
Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Χρησιμοποιούμε cookies για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, για την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Επίσης, μοιραζόμαστε πληροφορίες σχετικά με τη χρήση του ιστότοπού μας από τους εταίρους των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης, των διαφημίσεων και των αναλυτικών στοιχείων που μπορούν να τα συνδυάσουν με άλλες πληροφορίες που τους έχετε παράσχει ή που έχουν συλλέξει από τη χρήση των υπηρεσιών τους. Συμφωνείτε με τα cookies μας εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τον ιστότοπό μας.