Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *
Reload Captcha

Γκιόλας: Να επιστρέφουν ως χρήσιμοι πολίτες οι έχοντες παραβατική συμπεριφορά που φυλακίστηκαν (βίντεο)

Γκιόλας: Να επιστρέφουν ως χρήσιμοι πολίτες οι έχοντες παραβατική συμπεριφορά που φυλακίστηκαν (βίντεο) Πηγή: pixabay

Ο Γιάννης Γκιόλας μιλώντας την Τετάρτη (12/10) στην Επιτροπή Σωφρονιστικού Συστήματος, όντας Αντιπρόεδρός της, υπεραμύνθηκε της γενικότερης κατεύθυνσης της σωφρονιστικής πολιτικής, προς τη διόρθωση εκείνων που παρουσιάζουν παραβατική συμπεριφορά και την επιστροφή τους στο κοινωνικό σύνολο ως χρήσιμοι πολίτες, οι οποίοι παρεκτράπησαν αλλά κατανόησαν το σφάλμα τους.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχίας στην Αργολίδα στην ομιλία του, τόνισε ότι χρειάζονται πολλά να γίνουν ώστε η επανένταξη όσων εκτίουν ποινές φυλάκισης να γίνεται προς όφελος όλων, και τον φυλακισμένων αλλά και της κοινωνίας.

Υπενθύμισε τη μεγάλη αξία της επιμόρφωσης, τη σπουδαιότητα της εργασίας, αναφερόμενος στις Αγροτικές Φυλακές Τίρυνθας και τις δύσκολες, αν όχι απάνθρωπες συνθήκες που επικρατούν σε πολλές φυλακές λόγω της υπεραριθμίας των κρατουμένων αλλά και στη χρήση των αδειών.

Κλείνοντας σημείωσε πως είναι σημαντική η προσπάθεια να επανέλθουν οι άνθρωποι αυτοί κάποια στιγμή, να τους δώσουμε τη διέξοδο και όχι να τους σφίξουμε ακόμα τις αλυσίδες.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιάννης Γκιόλας, μιλώντας ξανά στην Επιτροπή Σωφρονιστικού Συστήματος, τόνισε την ανάγκη αλλά και την υποχρέωση μιας πολιτισμένης χώρας, να μεριμνά για την κοινωνική επανένταξη τόσο των κρατουμένων όσο και των αποφυλακιζόμενων, παρέχοντας σ’ αυτούς ευκαιρίες και μέτρα στήριξης…

Δείτε το νέο βίντεο της ομιλίας του Γιάννη Γκιόλα:

Διαβάστε ακόμα:

Γκιόλας: Κοινωνική επανένταξη των κρατουμένων - Είναι υποχρέωση της πολιτισμένης κοινωνίας (βίντεο)

Βραδιά κινηματογράφου στους κήπους των φυλακών Τίρυνθας – Τα «κάγκελα» άνοιξαν για την κοινωνία και τον πολιτισμό (βίντεο, εικόνες)

Γιατί ο Γερμανός Πρόξενος βρέθηκε στις Αγροτικές Φυλακές της Τίρυνθας (εικόνες)

Rate this item
(0 votes)
Last modified on Friday, 14 October 2022 11:32

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Ad Sidebar
Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας
Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Χρησιμοποιούμε cookies για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, για την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Επίσης, μοιραζόμαστε πληροφορίες σχετικά με τη χρήση του ιστότοπού μας από τους εταίρους των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης, των διαφημίσεων και των αναλυτικών στοιχείων που μπορούν να τα συνδυάσουν με άλλες πληροφορίες που τους έχετε παράσχει ή που έχουν συλλέξει από τη χρήση των υπηρεσιών τους. Συμφωνείτε με τα cookies μας εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τον ιστότοπό μας.