Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *
Reload Captcha

Επίδαυρος: Ανοίγει τις πύλες της η έκθεση αγροτουρισμού – Πλούσιο «μωσαϊκό» γεύσεων και αρωμάτων (εικόνες)

Επίδαυρος: Ανοίγει τις πύλες της η έκθεση αγροτουρισμού – Πλούσιο «μωσαϊκό» γεύσεων και αρωμάτων (εικόνες) Πηγή: Αγροτουρισμός Επιδαύρου (Facebook)

Mε γεύσεις και αρώματα της Επιδαύριας Γης σφραγίζει τα 25 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας και προώθησης των αγροτικών προϊόντων της περιοχής η Έκθεση Αγροτουρισμού Επιδαύρου, που ανοίγει τις πύλες της την Κυριακή 3 Ιουλίου στο λιμάνι της Αρχαίας Επιδαύρου.

Αυτή τη φορά η έκθεση αναμένεται να προσελκύσει ακόμα περισσότερο κόσμο με βάση τα όσα προσδοκούν οι διοργανωτές.

Η Έκθεση Αγροτουρισμού είναι πλέον θεσμός συνώνυμος της τοπικής γαστρονομίας, που συνδέεται με τον τουρισμό. Πλημυρισμένη με γεύσεις και αρώματα από πορτοκάλια, λάδι, μέλι, παραδοσιακά ζυμαρικά, τυροκομικά προϊόντα, αλόη, αρωματικά φυτά και βότανα, μαρμελάδες και παραδοσιακά γλυκά κουταλιού όλα με τη «σφραγίδα» της Επιδαύριας Γης, δημιουργεί ένα πλούσιο μωσαϊκό προκαλώντας τον επισκέπτη σε ένα απόλυτο ταξίδι των αισθήσεων.

Ξεκίνησε ως μια ιδέα που έγινε πράξη το 1998 από το Ελληνικό Κέντρο Αγροτουρισμού σε συνεργασία με το Δήμο Επιδαύρου. Τη σπίθα για τη διοργάνωση αυτού του φεστιβάλ αγροτουρισμού ή για το πανηγύρι αγροτουρισμού όπως ονομάστηκε, άναψε ο Σύλλογος «οι Φίλοι της Μουσικής» κι ο αείμνηστος πρόεδρος του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, Χρήστος Λαμπράκης.

Με τα χρόνια το Φεστιβάλ καθιερώθηκε και η φήμη του έφτασε σε κάθε γωνιά της Ελλάδας αλλά και στο εξωτερικό. Έτσι, η πανέμορφη πόλη της Αρχαίας Επιδαύρου κάθε ΠαρασκευοΣαββατοΚύριακο, παράλληλα με τις παραστάσεις του Μικρού θεάτρου της Επιδαύρου, γίνεται κέντρο πολιτισμού και τουριστικής προσέλευσης.

Η «αργυρή 25ετία» βρίσκει την έκθεση πριν από τη μεγάλη της αλλαγή, η οποία θα παρουσιαστεί στα εγκαίνια την Κυριακή 3 Ιουλίου.

Η έκθεση διοργανώνεται από το Δήμο Επιδαύρου και την Περιφέρεια Πελοποννήσου, με συνδιοργανωτές το Επιμελητήριο Αργολίδας και την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Πελοποννήσου. Τελεί δε υπό την αιγίδα των Υπουργείων Τουρισμού και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ενώ χρηματοδοτείται και από το ΕΠ Αλιεία και Θάλασσα 2014-2020, με την υποστήριξη του Αναπτυξιακού Οργανισμού Πάρνωνα.

Τα φώτα θα ανάψουν στο λιμάνι της Αρχαίας Επιδαύρου για να δώσουν λάμψη στην αργυρή επέτειο της Έκθεσης Αγροτουρισμού, που αναμένεται να προσελκύσει, όπως κάθε φορά, πλήθος επισκεπτών.

Υπενθυμίζεται ότι στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Αλιεία και Θάλασσα 2014-2020» εντάχθηκε η πράξη «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΦΕΣΤΙΒΑΛ – ΕΚΘΕΣΗΣ ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ», η οποία περιλαμβάνει τρία Υποέργα συνολικής χρηματοδότησης 124.000€, σύμφωνα με τον δήμαρχο, Τάσο Χρόνη.

Rate this item
(0 votes)
Last modified on Tuesday, 28 June 2022 12:44

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Ad Sidebar
Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας
Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Χρησιμοποιούμε cookies για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, για την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Επίσης, μοιραζόμαστε πληροφορίες σχετικά με τη χρήση του ιστότοπού μας από τους εταίρους των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης, των διαφημίσεων και των αναλυτικών στοιχείων που μπορούν να τα συνδυάσουν με άλλες πληροφορίες που τους έχετε παράσχει ή που έχουν συλλέξει από τη χρήση των υπηρεσιών τους. Συμφωνείτε με τα cookies μας εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τον ιστότοπό μας.