Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *
Reload Captcha

Ναύπλιο: Μουσική παράσταση με Ανδρεάτο, Καρακάση και Ψαραδέλλη (εικόνα)

Με αφορμή τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική καταστροφή γίνεται ακόμα μία σημαντική εκδήλωση στην Αργολίδα που ήταν προγραμματισμένη για τη «Ναυτική Ναυπλιάδα 2022» (ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία).

Συγκεκριμένα, οι Γεράσιμος Ανδρεάτος και Μάκης Ψαραδέλλης, σε σκηνοθεσία της Ελένης Καρακάση, παρουσιάζουν στο Ναύπλιο τη μουσική παράσταση «Εκεί που η πέτρα μαύρισε ανθίσαν μενεξέδες».

Η εκδήλωση θα γίνει την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου, στις 8.30μμ, θα γίνει στην πλατεία Φιλελλήνων. Όπως αναφέρθηκε, εντάσσεται στις εκδηλώσεις της «Ναυτικής Ναυπλιάδας 2022», από τον Δήμο Ναυπλιέων και τον ΔΟΠΠΑΤ σε συνδιοργάνωση με τον Προοδευτικό Σύλλογο «Παλαμήδης», αλλά εξαιτίας των άσχημων καιρικών συνθηκών εκείνη την περίοδο, είχαν αναβληθεί…

Οι άνθρωποι που συμμετέχουν, απόγονοι όλοι μικρασιατών προσφύγων του 1922, δεν αφήνουν τη σπίθα της μνήμης να σβήσει. Με φαντασία, λόγο και ήχους γεννημένους από τη μουσική μας παράδοση, η «Μνήμη» (Ελένη Καρακάση) σε αυτό το μουσικό ταξίδι μοιράζεται μαζί μας ιστορίες και τραγούδια, κληρονομιά των παππούδων μας από τις αλησμόνητες πατρίδες τους.

Τα τραγούδια τους δεν μιλούν μόνο για τον ξεριζωμό τους αλλά υμνούν κι όλα εκείνα που μας κάνουν ανθρώπους. Για την αγάπη, τον έρωτα, τη φιλία, την αδελφοσύνη.

Τα κείμενα της παράστασης υπογράφει ο Μάκης Ψαραδέλλης ενώ ερμηνεύουν οι Γεράσιμος Ανδρεάτος, Ελένη Καρακάση, Μάκης Ψαραδέλλης και Σταυρούλα Εσαμπαλίδη με τη συνοδεία πενταμελούς ορχήστρας υπό την επιμέλεια του Χρήστου Κουμούση.

Rate this item
(0 votes)
Last modified on Monday, 12 September 2022 16:53

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Ad Sidebar
Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας
Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Χρησιμοποιούμε cookies για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, για την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Επίσης, μοιραζόμαστε πληροφορίες σχετικά με τη χρήση του ιστότοπού μας από τους εταίρους των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης, των διαφημίσεων και των αναλυτικών στοιχείων που μπορούν να τα συνδυάσουν με άλλες πληροφορίες που τους έχετε παράσχει ή που έχουν συλλέξει από τη χρήση των υπηρεσιών τους. Συμφωνείτε με τα cookies μας εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τον ιστότοπό μας.