Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *
Reload Captcha

«Ο Πειρασμός»... γεννάει μεγάλες προσδοκίες για το 9ο Φεστιβάλ Θεάτρου «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα» (εικόνες)

Επέστρεψε στη… δράση ο Θεατρικός Όμιλος Ερμιονίδας, καθώς από τις 23 Ιουνίου (έγιναν δυο παραστάσεις) ανέβηκε το το θεατρικό έργο «Ο Πειρασμός» του Γρηγορίου Ξενόπουλου στον «πολυχώρο ΑRΤίκι» έξω από το Κρανίδι με τους πρωταγωνιστές να προσφέρουν μοναδικές στιγμές στο… σανίδι.

Η παράσταση εντάσσεται, άλλωστε, ως προφεστιβαλική στο 9ο Φεστιβάλ Θεάτρου «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα», το πρόγραμμα του οποίου έγινε, άλλωστε, γνωστό. Όσοι θέλετε να δείτε τη συγκεκριμένη κωμωδία, μπορείτε να κλείσετε θέσεις για 26, 27 και 29 Ιουνίου.

Η παράσταση «Ο Πειρασμός», με όσα προσφέρει στο κοινό γεννάει ακόμα περισσότερες προσδοκίες για όσα θα ακολουθήσουν το καλοκαίρι... Με τον Δημήτρη Σίδερη (Διασκευή – Σκηνοθεσία), τους υπόλοιπους συντελεστές και φυσικά τους ηθοποιούς να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους, ανεβάζοντας ένα θεατρικό έργο – από το ομώνυμο βιβλίο – που έχει τη δική του ξεχωριστή ιστορία, πάνω από 100 χρόνια. Με τους θεατές να βιώνουν επιθυμίες και τον πειρασμό της σάρκας που δεν αλλάζουν, μέσα από συνθήκες εργασίας που εμπεριέχουν και… εκμετάλλευση ανάμεσα σε φτωχούς και πλούσιους.

Ο Ένκε Φεζολλάρι (Έλληνας σκηνοθέτης και ηθοποιός) έχει γράψει για το συγκεκριμένο θεατρικό έργο:

«Η Καλλιόπη, νεαρή καμαριέρα, αναστατώνει τη ζωή της μεγαλοαστικής οικογένειας Γεωργιάδη. Έναν Απρίλη, μπαίνει στα σπίτια τους και στις ζωές τους και παρασύρει στον πειρασμό και την απιστία όλα τα αρσενικά της οικογένειας και όχι μόνο.

Ένα έργο για τον πειρασμό της σάρκας και την αντρική απιστία. Ένα έργο για το παιχνίδι του έρωτα και τη δοκιμασία των συζυγικών σχέσεων, όπου νικητής βγαίνει η αγάπη.

Και ο Πειρασμός, που ξεκινά μια καινούρια ζωή.

Μα κι ένα έργο με πολιτική χροιά, για τους φτωχούς και τους πλούσιους, γι’ αυτούς «που το ‘χει η μοίρα τους να δουλεύουν για τον κόσμο» και την ομορφιά της αλληλεγγύης.

Ο Γρηγόρης Ξενόπουλος, εξαιρετικός ψυχογράφος, δίχως να ηθικολογεί, ανατέμνει όλες τις πλευρές των πολλαπλών ερωτικών τριγώνων του: αυτή της πέτρας του σκανδάλου, αυτή του άντρα που υποκύπτει μοιραία και αυτή –γυναίκας ή άντρα – που υποφέρει από την προδοσία που γεννά η απιστία.

Οι ήρωες γίνονται θύτες και θύματα, αλλάζουν ρόλους, ευτυχούν, δυστυχούν, κλαίνε, γελάνε, αγαπούν, μισούν, συγχωρούν, προδίδουν και προδίδονται, διεκδικούν ή παραιτούνται, υποτάσσονται στη μοίρα τους ή την προκαλούν, μα κανείς δε λέει όχι στο υπέροχο παιχνίδι του Έρωτα. Κανείς».

Δείτε το πρόγραμμα για το 9ο φεστιβάλ θεάτρου «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα»

Ας δούμε μερικά στοιχεία για την παράσταση «O Πειρασμός»:

Διασκευή – Σκηνοθεσία: Δημήτρης Σίδερης
Επιμέλεια Σκηνικού & Κοστουμιών: Δημήτρης Σίδερης
Μουσική Επιμέλεια: Μαρία Οικονομάκου
Φωτισμοί: Ιων Ξυπολιάς

Μενέλαος Γεωργιάδης: Κώστας Πεντεδέκας
Κλειώ Γεωργιάδου: Αργυρούλα Μέξη
Αγγέλα Παπαστάμου:Βίκυ Παπάζογλου
Νίκος Παπαστάμος: Αντώνης Αντωνόπουλος
Πολυξένη Δρογκά: Νάντια Κωστελένου
Γεώργιος Δρογκάς: Παντελής Τόδωρης
Κρίτων Γεωργιάδης: Γιάννης Καϊμασίδης
Καλλιόπη, Πειρασμός: Μαρία Παπαϊωάννου
Κοσμάς: Αρτέμης Αϊβαλιώτης
Μήτσος: Αναστάσης Φουέντες
Θεοδώρα: Κική Πέλλα

ΠΡΕΜΙΕΡΑ: 23 ΙΟΥΝΙΟΥ 2022

ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ: 24, 26, 27 και 29 Ιουνίου
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 21.00
ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΑRΤίκι ΜΑΡΑΪΚΕ ΗΛΙΟΥ ΝΤΕ ΚΟΝΙΝΓΚ ΚΡΑΝΙΔΙ
ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ: 8€

Τηλέφωνο Κρατήσεων: 698 698 2224

Η παράσταση εντάσσεται ως προφεστιβαλική στο 9ο Φεστιβάλ Θεάτρου «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα».

Rate this item
(0 votes)
Last modified on Saturday, 25 June 2022 23:41

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Ad Sidebar
Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας
Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Χρησιμοποιούμε cookies για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, για την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Επίσης, μοιραζόμαστε πληροφορίες σχετικά με τη χρήση του ιστότοπού μας από τους εταίρους των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης, των διαφημίσεων και των αναλυτικών στοιχείων που μπορούν να τα συνδυάσουν με άλλες πληροφορίες που τους έχετε παράσχει ή που έχουν συλλέξει από τη χρήση των υπηρεσιών τους. Συμφωνείτε με τα cookies μας εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τον ιστότοπό μας.