Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *
Reload Captcha

ARGOLIS taste culture: Ήρθε η ώρα της παρουσίασης – Πού θα πότε θα γίνει (εικόνες)

ARGOLIS taste culture: Ήρθε η ώρα της παρουσίασης – Πού θα πότε θα γίνει (εικόνες) Πηγή: pixabay

Έφτασε η ώρα της παρουσίασης της Μελέτης Γαστρονομικού Τουρισμού με τίτλο «Argolis Taste Culture – Γαστρονομικός Προορισμός Διεθνούς Εμβέλειας», όπως ανακοίνωσε το Επιμελητήριο Αργολίδας, το οποίο απεύθυνε και ανοιχτή πρόσκληση.

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή (24/07) και ώρα 21:00, στο Λιμάνι της Αρχαίας Επιδαύρου, στο πλαίσιο της 25ης Έκθεσης Αγροτουρισμού Επιδαύρου, που άνοιξε της πύλες της μέσα σε πανηγυρικό κλίμα στις 3 Ιουλίου.

Όπως έγινε γνωστό, από τον πρόεδρο του Επιμεληττηρίου Αργολίδας Φώτη Δαμούλα, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν τοπικά παραδοσιακά κεράσματα, καθώς και νέες πρωτότυπες συνταγές από chef που θα μαγειρεύει εκείνη τη στιγμή (live cooking), χρησιμοποιώντας προϊόντα της Επιδαύριας Γης στα πλαίσια του γαστρονομικού EVENT που συνοδεύει την εκδήλωση.

Παράλληλα ο υπεύθυνος – μελετητής κ. Δημοσθένης Μπρούσαλης, θα παρουσιάσει την «εικόνα» της Αργολίδας και των περιοχών της, καθώς και την προσπάθειά της να «προσκαλέσει – προκαλέσει» με τις τοπικές της γεύσεις, τους επισκέπτες που στοχεύει σε όλο τον κόσμο.

Υπενθυμίζεται ότι τα τρία θεμελιώδη σημεία της Νέας Γαστρονομικής Ταυτότητας του Σήματος και της Εικόνας, μετά από δημόσια διαδικτυακή ψηφοφορία μεταξύ των Επωφελούμενων (stake holders) του Προορισμού, είναι:

  • Το Εμπορικό Όνομα (Brand name), με το οποίο θα «συστήνεται» η Αργολίδα στον διεθνή επισκέπτη, με επιλογή ανάμεσα σε πέντε προτάσεις,
  • Το Όραμα (Brand Vision), ο κύριος λόγος ύπαρξης της νέας μάρκας και η προσφορά της προς τον επισκέπτη, με επιλογή ανάμεσα σε τρεις προτάσεις, και
  • Η Υπόσχεση της μάρκας (Brand promise), η δέσμευση προσφοράς γεύσης και απόλαυσης της Αργολίδας, με επιλογή ανάμεσα σε τρεις προτάσεις.

Αναλυτικά οι επιλεγμένες προτάσεις της έρευνας είναι οι εξής:

Εμπορικό Όνομα: ARGOLIS taste culture (Κουλτούρα γεύσης της Αργολίδας, Αργολική γευστική κουλτούρα, με 45,5% των ψήφων).

Όραμα: «Nα κάνουμε τις πόλεις και τα χωριά της Αργολίδας, δυνατό σημείο αναφοράς αυθεντικών εμπειριών γαστρονομίας, σε όλο τον κόσμο!» (με 59,5% των ψήφων).

Υπόσχεση: Enjoy true Argolis cuisine, with all your senses (Απολαύστε την αυθεντική Αργολική κουζίνα, με όλες τις αισθήσεις, με 52,7% των ψήφων).

Υπενθυμίζεται πως η σχετική μελέτη, ολοκληρώνεται στα μέσα Αυγούστου, ενώ δράσεις προβολής ξεκινούν άμεσα σε διάφορα σημεία της Αργολίδας, αξιοποιώντας την φετινή τουριστική σεζόν, και προετοιμάζοντας το έδαφος για τις επόμενες, οργανωμένες ενέργειες προβολής που ήδη προγραμματίζονται.

Rate this item
(0 votes)

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Ad Sidebar
Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας
Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Χρησιμοποιούμε cookies για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, για την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Επίσης, μοιραζόμαστε πληροφορίες σχετικά με τη χρήση του ιστότοπού μας από τους εταίρους των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης, των διαφημίσεων και των αναλυτικών στοιχείων που μπορούν να τα συνδυάσουν με άλλες πληροφορίες που τους έχετε παράσχει ή που έχουν συλλέξει από τη χρήση των υπηρεσιών τους. Συμφωνείτε με τα cookies μας εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τον ιστότοπό μας.