Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *
Reload Captcha

Ερμιονίδα: Συλλήψεις για τη φωτιά στην Κορακιά που έκαψε και εγκαταστάσεις του Amanzoe

Στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας συνελήφθησαν σε περιοχή του Κρανιδίου Ερμιονίδας δυο άνδρες, ως υπαίτιοι πρόκλησης εμπρησμού από αμέλεια σε δασική έκταση της περιοχής, που είχε ως αποτέλεσμα τη μεγάλη φωτιά στην Κορακιά, από την οποία προκλήθηκαν ζημιές και στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου Amanzoe.

Συγκεκριμένα, στην περιοχή μετέβη κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ), ενώ στις συλλήψεις με την αυτόφωρη διαδικασία συμμετείχαν άνδρες και από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κρανιδίου.

Για το συγκεκριμένο περιστατικό ενημερώθηκε σχετικώς η αρμόδια Εισαγγελική Αρχή Ναυπλίου, ενώ επιβλήθηκε στους δυο άνδρες διοικητικό πρόστιμο σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 19/2020 Πυροσβεστική Διάταξη για παράβαση της υπ’ αριθμ 9/2021 Πυροσβεστικής Διάταξης, καθώς η πρόκληση φωτιάς για οποιοδήποτε λόγο, απαγορεύεται, κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου.

Υπενθυμίζεται ότι από την πρώτη στιγμή υπήρχαν ενδείξεις ότι η συγκεκριμένη φωτιά προήλθε από ανθρώπινο χέρι, έστω και εξ αμελείας. Είναι χαρακτηριστικό ότι και ο Περιφερειακός Διευθυντής του Πυροσβεστικού Σώματος Πελοποννήσου που μετέβη στην Ερμιονίδα από την Τρίπολη ζήτησε να εξεταστούν συγκεκριμένα στοιχεία που έδειχναν το πώς ξεκίνησε η πυρκαγιά. Σε σημείο, που σύμφωνα με πληροφορίες υπήρχε και ένα κοντέινερ. Στο Κρανίδι βρέθηκαν, άλλωστε, τόσο ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αργολίδας Πύραρχος Αναστάσιος Παππάς όσο και ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ναυπλίου Αντιπύραρχος Βασίλειος Γεωργόπουλος…

Διαβάστε ακόμα:

Νέα φωτιά στην Ερμιονίδα – Άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής (εικόνες)

Άργος: Σύλληψη άνδρα που προκάλεσε εμπρησμό από αμέλεια - Έκαιγε χόρτα σε οικόπεδο

 

Rate this item
(0 votes)
Last modified on Thursday, 07 July 2022 10:48

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Ad Sidebar
Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας
Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Χρησιμοποιούμε cookies για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, για την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Επίσης, μοιραζόμαστε πληροφορίες σχετικά με τη χρήση του ιστότοπού μας από τους εταίρους των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης, των διαφημίσεων και των αναλυτικών στοιχείων που μπορούν να τα συνδυάσουν με άλλες πληροφορίες που τους έχετε παράσχει ή που έχουν συλλέξει από τη χρήση των υπηρεσιών τους. Συμφωνείτε με τα cookies μας εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τον ιστότοπό μας.