Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *
Reload Captcha

Κινήσεις στη «σκακιέρα» με στόχο τη διαφοροποίηση και στον... λόγο εν όψει των εκλογών (εικόνες)

Εντός και εκτός των τειχών της… πόλης

Έντονο ήταν το… «άρωμα εκλογών» που είχε το τελευταίο δελτίου Τύπου της παράταξης «Ναύπλιο. Επόμενη Μέρα», της οποίας επικεφαλής είναι ο νυν Δήμαρχος Δημήτρης Κωστούρος, την ώρα που οι «ζυμώσεις» και οι… μεταγραφές συνεχίζονται, εν όψει της μάχης διεκδίκησης του Δήμου.

Δε γίνεται απλά αναφορά στο έργο και στις αρχές που διέπουν την παράταξη, βάσει των όσων αναφέρονται. Ο Δημήτρης Κωστούρος πραγματοποιεί, επίσης, επίθεση και σε εκείνους που «εμφανίζονται με μοναδικό σκοπό την τοξικότητα, τον λαϊκισμό και τη χυδαιότητα στον δημόσιο διάλογο», όπως χαρακτηριστικά τονίζεται…

Δεν είναι τυχαίο που το παραπάνω δελτίο Τύπου δόθηκε στα ΜΜΕ λίγες ημέρες αφότου ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης – με την παράταξη «Ναύπλιο Πρωτεύουσα Ξανά» – του Δήμου Ναυπλιέων Παναγιώτης Αναγνωσταράς, εξέφρασε δημοσίως τη στήριξή του στο πρόσωπο του Κώστα Μάκαρη (συνδυασμός «Νέα Εποχή»), ξεκαθαρίζοντας πως δεν θα είναι ξανά υποψήφιος δήμαρχος Ναυπλιέων. Είχε προηγηθεί και το θέμα με τα δημοτικά τέλη, κάτι που είχε προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση μέσα στις γιορτές.

Η κόντρα των Δημήτρη Κωστούρου και Παναγιώτη Αναγνωσταρά είναι μεγάλη, όπως είχε φανεί και το προηγούμενο καλοκαίρι, όταν ο Δήμαρχος Ναυπλιέων είχε μιλήσει ξανά για θέματα ηθικής και συμπεριφοράς, τονίζοντας πως δεν είναι ίδιος με τους πολιτικούς αντιπάλους τους.

Είναι ξεκάθαρο ότι ο νυν Δήμαρχος στοχεύει, εκτός από την παρουσίαση του έργου του να διαφοροποιηθεί από τους αντιπάλους του και σε θέματα που αφορούν τον δημόσιο διάλογο και το πώς παρουσιάζονται οι θέσεις των παρατάξεων, ειδικά από τους επικεφαλής τους (νυν και πρώην), ακόμα και σε θέματα που υπάρχουν διαφωνίες… Παραδεχόμενος ότι έχουν γίνει και λάθη...

«Τους απαντάμε ότι δεν αξίζει στην πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας και στους πολίτες της μια τέτοιου είδους τακτική. Απαντάμε με επικοινωνία, με ενημέρωση, με λογοδοσία, με αιτιολόγηση, και πληροφόρηση», αναφέρεται…

Με τον Παναγιώτη Αναγνωσταρά να ρίχνει και αυτός τα… καρφιά του, αφού, εκτός των άλλων, υπογράμμισε: «Υπηρέτησα τον Δήμο μας πιστά, με διαφάνεια και αποχώρησα χωρίς πότε να κατηγορηθώ ή να μου προσάψουν οτιδήποτε μεμπτό κατά τη διάρκεια της άσκησης των καθηκόντων μου!

Παραμένω λοιπόν ενεργός δημότης στο πλευρό του Κωνσταντίνου Μάκαρη, για έναν Δήμο που θα προοδεύει, και θα σέβεται το δημοτικό χρήμα και τους δημότες».

«Θα συνεχίσουμε πιστοί στις αρχές μας στο δρόμο της συνέπειας, της αλήθειας και της προσφοράς»

Η παράταξη «Ναύπλιο. Επόμενη Μέρα» ανέφερε χαρακτηριστικά στο δελτίο Τύπου, που εξέδωσε τη Δευτέρα (16/01):

«Φίλες και Φίλοι,

Από το 2014 που η δημοτική μας παράταξη «ΝΑΥΠΛΙΟ: ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ» ανέλαβε τη διοίκηση του Δήμου Ναυπλιέων, έχουν γίνει πολλά που έχουν αλλάξει προς το καλύτερο την εικόνα του Δήμου από άκρη σε άκρη.

Έργα υποδομής, αναπλάσεις, κατασκευές νέων σχολείων, αναβαθμίσεις σχολικών μονάδων, καθαριότητα, πολιτιστικές και αθλητικές διοργανώσεις, φεστιβάλ, συνέδρια, περιβάλλον, κοινωνική πολιτική, μαζί και με άλλες πολλές πρωτοβουλίες και δράσεις που συνεχώς αναλαμβάνουμε οδήγησαν στη βελτίωση της λειτουργικότητας, της αποτελεσματικότητας και της ποιότητας ζωής του Δήμου με σεβασμό πάντοτε στην ιστορική ταυτότητα, στην πολιτιστική κληρονομιά και στις ανάγκες των συμπολιτών μας.

Ό,τι έχουμε καταφέρει είναι το αποτέλεσμα ενός εμπεριστατωμένου και ώριμου προγραμματισμού. Ακολουθούμε το τρίπτυχο σχεδιάζουμε, υλοποιούμε και στο τέλος ανακοινώνουμε. Δεν κοροϊδέψαμε και δεν παραπληροφορήσαμε. Δεν γίναμε ποτέ ανακόλουθοι των πράξεων μας γιατί κάτι τέτοιο δεν παράγει έργο.

Έχουμε φτάσει στο σημείο ο Δήμος μας να βιώνει υψηλή τουριστική ανάπτυξη, μεγάλη αναγνωρισιμότητα διεθνώς, προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων, επιτυχία στην εκμετάλλευση χρηματοδοτικών προγραμμάτων για νέα έργα με μεγάλη απορροφητικότητα των αντίστοιχων κονδυλίων.

Δεν σταματάμε εδώ. Όραμα, σχέδιο, εμπειρία, γνώση και ικανότητα αποτελούν την εγγύηση για τα επόμενα βήματα της Επόμενης Μέρας των Ενεργών Πολιτών. Των πολιτών που ενδιαφέρονται και δεν αδιαφορούν, των πολιτών που συζητούν και δεν δημαγωγούν, των πολιτών που προτείνουν εφαρμόσιμες λύσεις και δεν ονειροβατούν, των πολιτών που πράττουν και δεν συκοφαντούν!

Εργαζόμαστε καθημερινά να έχουμε ουσιαστικές προτάσεις, πρακτικές λύσεις και απτά αποτελέσματα.

Λάθη και παραλείψεις έχουν βέβαια υπάρξει αλλά τα αντιμετωπίζουμε. Δεχόμαστε την καλόπιστη και δίκαιη κριτική που χαρακτηρίζεται από εμπεριστατωμένο λόγο με τεκμηριωμένες προτάσεις για το καλό του τόπου.

Είμαστε υποχρεωμένοι να πετύχουμε όχι για τους εαυτούς μας αλλά γιατί αγαπάμε το τόπο μας.

Όσο για εκείνους που εμφανίζονται με μοναδικό σκοπό την τοξικότητα, τον λαϊκισμό και τη χυδαιότητα στον δημόσιο διάλογο, τους απαντάμε ότι δεν αξίζει στην πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας και στους πολίτες της μια τέτοιου είδους τακτική. Απαντάμε με επικοινωνία, με ενημέρωση, με λογοδοσία, με αιτιολόγηση, και πληροφόρηση.

Απορρίπτουμε τον λαϊκισμό, τη συκοφαντία, την παραπλάνηση, το πολιτικό και όχι μόνο ψέμα και
την παραπληροφόρηση από οπουδήποτε κι αν προέρχονται.

Τα αντιμετωπίζουμε όπως τους αξίζει.

Η προσπάθεια να εξυπηρετήσουν όπως πάντα τα ατομικά τους συμφέροντα εις βάρος του ιστορικού μας τόπου θα αποτύχει παταγωδώς.

Εμείς θα συνεχίσουμε πιστοί στις αρχές μας στον δρόμο της συνέπειας, της αλήθειας και της προσφοράς δίπλα στον πολίτη, για τον πολίτη».

Ενεργός δημότης στο πλευρό του Μάκαρη ο Αναγνωσταράς

Μία εβδομάδα πριν, τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Δήμου Ναυπλιέων Παναγιώτης Αναγνωσταράς εξέφρασε δημοσίως τη στήριξή του στο πρόσωπο του Κώστα Μάκαρη, ξεκαθαρίζοντας πως δεν θα είναι ξανά υποψήφιος δήμαρχος Ναυπλιέων.

Μ’ αυτό τον τρόπο, επιχείρησε, παράλληλα, να βάλει ένα τέλος στους… ψιθύρους που τον θέλουν να έχει συζητήσει πιθανή συνεργασία με τον Δημήτρη Ορφανό και την παράταξη «Όραμα Δημιουργίας».

Ο Παναγιώτης Αναγνωσταράς υπογράμμισε:

«Είναι γνωστό ότι από τη πρώτη στιγμή που ο Κωνσταντίνος Μάκαρης, εξέφρασε την πρόθεσή του να διεκδικήσει τον Δήμο Ναυπλιέων, τάχθηκα στο πλευρό του με δεδομένη την απόφαση μου να μην διεκδικήσω ο ίδιος την τέταρτη εκλογή μου! Παρά το γεγονός ότι στις εκλογές του 2019 ένα σοβαρό ποσοστό δημοτών με στήριξε, αν και τα προηγούμενα πέντε χρόνια ήμουν εκτός Ελλάδος!

Θεώρησα και θεωρώ ότι για μένα έκλεισε η σελίδα αυτή. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι παύω να αγαπώ, να ενδιαφέρομαι και να θέλω να προσφέρω τις γνώσεις την εμπειρία μου και την δραστηριότητα μου στους δημότες και στην δημοτική αρχή!

Πιστεύω ότι ο Κωνσταντίνος Μάκαρης έχει τα απαιτούμενα προσόντα να διοικήσει έναν δήμο γιατί γνωρίζω ότι έχει μάθει να οργανώνει, να βάζει στόχους και να τους υλοποιεί επιλέγοντας ικανούς συνεργάτες.

Τον στηρίζω και θα τον στηρίξω με όλους τους τρόπους! Το να προσφέρεις στους δημότες δεν εξαντλείται μόνο με τη θέση του Δημάρχου ή από τη θέση του Δημάρχου.

Υπηρέτησα τον Δήμο μας πιστά, με διαφάνεια και αποχώρησα χωρίς πότε να κατηγορηθώ ή να μου προσάψουν οτιδήποτε μεμπτό κατά τη διάρκεια της άσκησης των καθηκόντων μου!

Παραμένω λοιπόν ενεργός δημότης στο πλευρό του Κωνσταντίνου Μάκαρη, για έναν Δήμο που θα προοδεύει, και θα σέβεται το δημοτικό χρήμα και τους δημότες».

Rate this item
(0 votes)
Last modified on Wednesday, 18 January 2023 10:26

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Ad Sidebar
Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας
Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Χρησιμοποιούμε cookies για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, για την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Επίσης, μοιραζόμαστε πληροφορίες σχετικά με τη χρήση του ιστότοπού μας από τους εταίρους των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης, των διαφημίσεων και των αναλυτικών στοιχείων που μπορούν να τα συνδυάσουν με άλλες πληροφορίες που τους έχετε παράσχει ή που έχουν συλλέξει από τη χρήση των υπηρεσιών τους. Συμφωνείτε με τα cookies μας εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τον ιστότοπό μας.