Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *
Reload Captcha

Νέα σχολική χρονιά: Τα μηνύματα από Κωστούρο, Καμπόσο, Γεωργόπουλο, Χρόνη – Τι αναφέρουν Ζέρβας, Λάμπρου, Τόκας και Μαργέτας (εικόνες)

Νέα σχολική χρονιά: Τα μηνύματα από Κωστούρο, Καμπόσο, Γεωργόπουλο, Χρόνη – Τι αναφέρουν Ζέρβας, Λάμπρου, Τόκας και Μαργέτας (εικόνες) Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ξεκίνησε τη Δευτέρα (12/09) επίσημα η νέα σχολική χρονιά με το «πρώτο κουδούνι» και τον αγιασμό με τους δημάρχους στην Αργολίδα και άλλους πολιτικούς και πολιτειακούς εκπροσώπους του νομού να στέλνουν τα μηνύματά τους.

Υπογραμμίζουν ότι η εκπαίδευση βρίσκεται σταθερά στο επίκεντρο των προτεραιοτήτων τους, εύχονται καλή πρόοδο στα παιδιά, ενώ αναφέρονται ακόμα σε καθηγητές και γονείς… Χωρίς να ξεχάσουν τα... πρωτάκια!

Ο δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούς υπογράμμισε:

«Η νέα σχολική χρονιά που ξεκινά σηματοδοτεί καινούριες προκλήσεις και φιλοδοξίες, νέους στόχους και όνειρα για τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας του Δήμου Ναυπλιέων.

Αγαπητά μου παιδιά, δίχως υπερβολή αποτελείτε το παρόν και το μέλλον του δήμου και της χώρας μας.

Με υπομονή, σύνεση, υπευθυνότητα, μεθοδικότητα και ομοψυχία είμαι σίγουρος ότι θα καταφέρετε να ανταποκριθείτε με επιτυχία στις απαιτήσεις της φετινής χρονιάς.

Αγαπητοί εκπαιδευτικοί, γονείς και κηδεμόνες, σας εύχομαι ολόψυχα να έχετε τη ψυχική δύναμη, την υπομονή, την πίστη και να σταθείτε στο πλάι των παιδιών μας πολύτιμοι αρωγοί παρέχοντας στην προσπάθεια που θα κάνουν όλα τα απαραίτητα εφόδια για την επίτευξη των στόχων τους.

Από τη μεριά μας ως Δήμος Ναυπλιέων με σχεδιασμό και προγραμματισμό έχουμε τα σχολεία του Δήμου μας έτοιμα να υποδεχτούν τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς μας σε ένα καθαρό και ασφαλές σχολικό περιβάλλον.

Έχουμε φροντίσει, με έργα συντήρησης και αναβάθμισης, με την προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού, καθώς και με την πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού καθαριότητας, να διασφαλίσουμε στο μέγιστο δυνατό βαθμό την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων του Δήμου.

Και φέτος θα είμαστε στο πλάι των μαθητών και των εκπαιδευτικών, συνεχώς, έτοιμοι να ανταποκριθούμε, άμεσα, σε όποια ανάγκη προκύψει.

Η πανδημία και η ενεργειακή κρίση που μαστίζει τη διεθνή κοινότητα είναι εδώ κι όλοι πρέπει να οπλιστούμε με υπομονή, πίστη και αισιοδοξία.

Η εκπαίδευση βρίσκεται σταθερά στο επίκεντρο των προτεραιοτήτων μας ως χώρος προσφοράς, γνώσης και μάθησης για τα παιδιά μας το σήμερα και το αύριο του τόπους μας.

Εύχομαι σε όλους σας, πρωτίστως υγεία και εν συνεχεία, μια εποικοδομητική και δημιουργική σχολική χρονιά.

Στα παιδιά μας καλή πρόοδο».

Ο Δήμαρχος Άργους-Μυκηνών και πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου, Δημήτρης Καμπόσος υπογραμμίζει:

«Αγαπητές μαθήτριες,

Αγαπητοί μαθητές,

Αγαπητοί συνάδελφοι εκπαιδευτικοί, αγαπητοί γονείς,

Με την ευκαιρία της έναρξης του νέου σχολικού έτους, θα ήθελα να εκφράσω σε όλους σας τις θερμότερες ευχές μου για μια δημιουργική και εποικοδομητική χρονιά. Σήμερα τα σχολεία του Δήμου Άργους Μυκηνών υποδέχονται τους μαθητές μας για τη νέα σχολική χρονιά 2022-2023. Μια νέα χρονιά που ξεκινά με ελπίδες, όρεξη για δουλειά, αισιοδοξία και χαμόγελο. Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου καλή δύναμη και κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο των εκπαιδευτικών μας και καλή πρόοδο σε όλους τους μαθητές. Η μόρφωση είναι διαρκής αγώνας που απαιτεί επιμονή, υπομονή και εργατικότητα».

Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας Γιάννης Γεωργόπουλος αναφέρει στο μήνυμά του:

«Μετά από τρεις μήνες ξεγνοιασιάς, το σχολικό κουδούνι θα ηχήσει και πάλι αύριο το πρωί σε όλα τα σχολεία της ελληνικής επικράτειας. Πίσω στις τάξεις θα βρεθούν και τα δικά μας παιδιά, οι μαθήτριες και οι μαθητές της Ερμιονίδας.

Το ξεκίνημα κάθε σχολικής χρονιάς αποτελεί μια νέα ελπιδοφόρα αρχή για τις μαθήτριες, τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς αλλά και τους γονείς. Στόχος όλων μας είναι τα παιδιά κατακτώντας γνώσεις να λάβουν τα κατάλληλα εφόδια και να γεμίσουν πολύτιμες εμπειρίες, οι οποίες θα αποτελέσουν το εφαλτήριο για νέες κατακτήσεις και προσδοκίες.

Εύχομαι από καρδιάς σε όλους τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, καλή δύναμη ώστε να συνεχίζουν να αποτελούν άοκνο στήριγμα για τα παιδιά μας και να καλλιεργούν σε αυτά τις αξίες της μάθησης, της αλληλεγγύης και του ήθους.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι ως Δημοτική αρχή, στηρίζουμε αποφασιστικά με όλες μας τις δυνάμεις την εκπαίδευση στην Ερμιονίδα μας. Καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας, να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες για ασφαλή, καθαρά και λειτουργικά κτήρια, μειώνοντας τα προβλήματα έτσι ώστε να διασφαλιστεί η εκπαιδευτική διαδικασία, πάντα με τη συνεργασία των εκπαιδευτικών και των γονέων.

Πάνω απ’ όλα όμως ευελπιστούμε, ότι τα ίδια τα παιδιά θα παλέψουν με επιμονή, υπομονή και θέληση και πάντα με τη βοήθεια όλων μας, για ένα καλύτερο μέλλον, το δικό τους μέλλον!

Να θυμάστε ότι μπορείτε να καταφέρετε τα πάντα, αρκεί να μην τα παρατάτε ποτέ!

Να δώσετε τον καλύτερο εαυτό σας και να αριστεύσετε όχι μόνο στα μαθήματά σας, αλλά και στη φιλία, στην αγάπη για τους συμμαθητές σας, στο σεβασμό προς του δασκάλους σας, στα γέλια, στα παιχνίδια στη χαρά!

Είμαι πάντα κοντά σας!

Καλή Σχολική χρονιά!».

Ο Δήμαρχος Επιδαύρου Αναστάσιος Χρόνης έγραψε:

«Το δικό μου πρωτάκι!!!

Καλή σχολική χρονιά σε όλους του μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς!

Ευχόμαστε μια χρονιά που θα φαίνονται τα χαμόγελα των παιδιών όπως σήμερα!!

Χωρίς μάσκες και περιορισμούς!».

Ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Ναυπλιέων (και Πρόεδρος Γηροκομείου της πόλης) Χρήστο Ζέρβα για τη νέα σχολική χρονιά υπογράμμισε:

«Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος μια νέα σχολική χρονιά αρχίζει!

Οι μαθητές ετοιμάζονται, οι γονείς αγωνιούν και οι εκπαιδευτικοί προσφέρουν την πρόοδο και την μόρφωση των παιδιών μέσα σε νέες κάθε φορά συνθήκες.

Εύχομαι σε όλους μια καλή, δημιουργική χρονιά με λιγότερα προβλήματα και με μια ομαλή εκπαιδευτική πορεία!

Ειδικότερα οι ευχές ας αρχίσουν με τους μαθητές της Α΄ Δημοτικού που καλούνται να ξεκινήσουν το σπουδαίο ταξίδι της γνώσης και ας τελειώσουν με τους μαθητές της Γ’ Λυκείου που θα πραγματοποιήσουν την πρώτη μάχη της ζωής τους.

Σε όλες τις ηλικίες τα παιδιά αντιμετωπίζουν δυσκολίες και προβλήματα αλλά δεν πρέπει να ξεχνάνε πως όταν κάτι τελειώνει, κάτι νέο και όμορφο ξεκινά!

Είναι αλήθεια πως τα τελευταία χρόνια ζούμε σε μια εποχή αβεβαιότητας, κοινωνικής και οικονομικής φύσεως, που προκαλεί αγωνία ως προς την διασφάλιση όλων εκείνων των προϋποθέσεων που καλύπτουν τις ανάγκες των μαθητών. Ανάγκες που πηγάζουν κυρίως από τη σύγχρονη πραγματικότητα, επηρεάζουν την καθημερινότητά τους και εκφράζονται μέσα από τις αγωνίες των γονιών, τις προσωπικές τους ανησυχίες, το απαιτητικό ημερήσιο πρόγραμμά τους.

Οι εκπαιδευτικοί με τη σειρά τους καλούνται να στηρίξουν τα παιδιά πάντα σε συνεργασία με την οικογένεια και τους φορείς και να τους μεταλαμπαδεύσουν απαραίτητες δεξιότητες και γνώσεις μέσα σε κλίμα παιδαγωγικής προσέγγισης και ανθρωπισμού.

Η ομαλή πορεία των μαθητών εξαρτάται από την ποιότητα μιας σχολικής τάξης, από την συμμετοχή και την ελεύθερη δημιουργικότητα.

Είναι πολύ σημαντική επίσης η βοήθεια και η στήριξη των γονέων και κηδεμόνων ώστε να παρέχουν συνεχή επικοινωνία με τα παιδιά και συζητώντας μαζί τους ώστε να επιδείξουν την υπευθυνότητα και το σεβασμό που αρμόζει προς την κοινωνία και το σχολείο τους.

Ιδιαίτερα μετά το πέρας της Πανδημίας είναι λίγο δύσκολη η προσαρμογή των παιδιών και η κοινωνικοποίηση τους. Ας είμαστε όλοι υποστηρικτικοί και υπομονετικοί!

Με αίσθημα αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας θα μπορέσουμε όλοι να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να προοδεύσουν και να αξιοποιήσουν τις ικανότητές τους ώστε να επιτύχουν στους στόχους τους.

Να ευχηθώ πάλι λοιπόν μια καλή, δημιουργική και εποικοδομητική σχολική χρονιά με υγεία πάνω απ’ όλα και επιτυχίες προσωπικές και κοινωνικές. Καλή πρόοδο και επιτυχία στους στόχους σας!»

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Ερμιονίδας και επικεφαλής της ΠΡΟΣΥΕΡ, Αναστάιος Λάμπρου έγραψε:

«Καλημέρα και καλή εβδομάδα.

Εύχομαι σε όλους (μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς) να έχουμε μια καλή σχολική χρονιά με υγεία και δημιουργική διάθεση και να πετύχουμε πολλούς παιδαγωγικούς στόχους».

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Ερμιονίδας και επικεφαλής της ΝΕΔΥΠΕΡ, Αναστάσιος Τόκας επεσήμανε:

«ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Παραβρέθηκα σήμερα στο Γυμνάσιο Κρανιδίου στον καθιερωμένο Αγιασμό για το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς. Με την ευκαιρία αυτή ευχήθηκα, στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, να έχουν μια καλή και παραγωγική χρονιά, με υγεία και επιτυχία στο έργο τους.

Ιδιαίτερα στους μαθητές και τους γονείς που στέκονται δίπλα τους, ευχήθηκα να έχουν τη δύναμη να ολοκληρώσουν θετικά την προσπάθειά τους, η οποία θα τους δώσει το εφαλτήριο για ένα καλύτερο αύριο. Και να γνωρίζουν ακόμη ότι κάθε εμπόδιο μπορεί να ξεπεραστεί με λίγη καλή προσπάθεια.

Καλή σχολική χρονιά σε όλη την Ερμιονίδα».

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Ερμιονίδας Γιάννης Μαργέτας τόνισε:

«Καλή σχολική χρονιά σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και όλη την εκπαιδευτική κοινότητα με υγεία, δυναμισμό και αισιοδοξία.

Η έναρξη κάθε σχολικής χρονιάς είναι μια επανεκκίνηση στο δρόμο της γνώσης, της διαρκούς προόδου, της προσπάθειας επίτευξης των στόχων και της πραγματοποίησης των ονείρων κάθε νέου ανθρώπου.

Στη σημερινή ιδιαιτέρως πραγματικότητα, το ταξίδι της γνώσης δεν τελειώνει ποτέ. Η δια βίου παιδεία σήμερα είναι πραγματικότητα, η επικαιροποίηση των γνώσεων είναι αδήριτη ανάγκη, προκειμένου να αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις που διαρκώς παρουσιάζονται, προσαρμοζόμενοι στο νέο περιβάλλον. Η απόκτηση νέων δεξιοτήτων μας δίνει τα απαραίτητα εφόδια για να κοιτάζουμε το μέλλον κατάματα».

Rate this item
(0 votes)
Last modified on Monday, 12 September 2022 12:43

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Ad Sidebar
Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας
Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Χρησιμοποιούμε cookies για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, για την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Επίσης, μοιραζόμαστε πληροφορίες σχετικά με τη χρήση του ιστότοπού μας από τους εταίρους των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης, των διαφημίσεων και των αναλυτικών στοιχείων που μπορούν να τα συνδυάσουν με άλλες πληροφορίες που τους έχετε παράσχει ή που έχουν συλλέξει από τη χρήση των υπηρεσιών τους. Συμφωνείτε με τα cookies μας εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τον ιστότοπό μας.