Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *
Reload Captcha

Το νερό έβαλε… φωτιά στο Άργος και στην Περιφέρεια (βίντεο, εικόνες)

Το νερό έβαλε… φωτιά στο Άργος και στην Περιφέρεια (βίντεο, εικόνες) Πηγή: pexels

Το θέμα με το νερό και την καταλληλότητά του στον Δήμο Άργους-Μυκηνών που… κίνησε ο Γιάννης Μαλτέζος, κατηγορώντας τον Δημήτρη Καμπόσο, τον οποίο τον παρομοίασε με τον... Μουσολίνι, έχει βάλει… φωτιές στη συγκεκριμένη περιοχή και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

«Οδηγούμε τους ανεύθυνους-υπεύθυνους στην δικαιοσύνη, για την προσπάθεια τους να πανικοβάλλουν τους πολίτες», υπογράμμισε και η ΔΕΥΑΑΡ-Μ, συμπλέοντας με τον Δήμαρχο Άργους-Μυκηνών, του οποίου η κόντρα – μετά τα όσα έχουν γίνει με το Μουσικό Σχολείο – με τον πρώην Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας και νυν Προέδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου συνεχίζεται…

Η ΔΕΥΑΑΡ-Μ κοινοποίησε ξανά και τα σχετικά έγγραφα από τους ελέγχους, που δείχνουν ότι το πόσιμο νερό είναι κατάλληλο.

Θέση πήρε και η παράταξη «Δυνατή Πόλη Ξανά», που υπογράμμισε: «Η ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής αποτελεί μέθοδο εργαλειοποίησης της δικαιοσύνης για αποπροσανατολισμό».

Η ανακοίνωση της ΔΕΥΑΑΡ-Μ:

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης του Δήμου Άργους Μυκηνών με αίσθημα ευθύνης και θέλοντας να αποκαταστήσει όλα τα ψεύδη και τις συκοφαντίες που εξαπολύθηκαν εναντίον της, ενημερώνει το κοινό πως η προσπάθεια εξαπάτησής του, που έγινε χθες, από άνθρωπο που κατέχει θέση ευθύνης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, θα οδηγηθεί στις δικαστικές αίθουσες.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας και εμμένοντας στον δρόμο της ευθύνης και της ορθολογικής διαχείρισης για την διασφάλιση της ποιότητας του πόσιμου νερού, υπενθυμίζουμε πως διενεργούνται μηνιαίοι δειγματοληπτικοί έλεγχοι στα Αναλυτικά Εργαστήρια Αθηνών τα οποία είναι διαπιστευμένα από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης σύμφωνα με το πρότυπο ΕΛΟΤ ΕΝ ISO/ΙΕC 17025, ως Εργαστήριο Δοκιμών για μικροβιολογικές και χημικές αναλύσεις τροφίμων και νερών και ως Εργαστήριο Δειγματοληψίας νερού (Πιστοποιητικό Διαπίστευσης Αρ. 102) καλύπτοντας πλήρως τις απαιτήσεις της νέας νομοθεσίας ΚΥΑ 67322/2017, για το σύνολο των εξεταζόμενων παραμέτρων. Ταυτόχρονα, είναι διαπιστευμένα και εξουσιοδοτημένα από την Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας για αναλύσεις ραδιενεργών ουσιών στο νερό σύμφωνα με την Π/112/1057/2015.

Δια του λόγου το αληθές παρατίθενται οι πρόσφατοι δειγματοληπτικοί έλεγχοι τυχαίων δειγματοληψιών πόσιμου νερού από το Άργος από τους Μύλους και από το Αντλιοστάσιο της ΔΕΥΑΑΡΜ στις Πηγές Αμυμώνης στις οποίες το νερό έρχεται εξολοκλήρου από τις Πηγές της Λέρνης. Στις Αναλύσεις αυτές οι τιμές των αποτελεσμάτων τόσο των Μικροβιολογικών όσο και των χημικών είναι σύμφωνες με την Υπουργική Απόφαση Γ1 (δ)/ΓΠ οικ. 67322/ ΦΕΚ 3282 Β/19-9-2017, που αφορά την ποιότητα του νερού ανθρώπινης κατανάλωσης.

Ο τομέας των υδάτινων πόρων, ο οποίος αποτελεί πολύτιμο αγαθό για την δημόσια υγεία, δεν χωράει ψευδείς τοποθετήσεις και μικροπολιτικές, οι οποίες έχουν μόνο στόχο να δημιουργήσουν ανασφάλεια και πανικό στους πολίτες. Αναγκαζόμαστε να οδηγήσουμε τους ανεύθυνους στην δικαιοσύνη καθώς δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να εμπαίζει την αξιοπιστία της ΔΕΥΑΑΡΜ.

 

 

«Δυνατή Πόλη Ξανά»: Η ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής αποτελεί μέθοδο εργαλειοποίησης της δικαιοσύνης για αποπροσανατολισμό

Η παράταξη «Δυνατή Πόλη Ξανά» υπογράμμισε:

Επειδή η ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής αποτελεί μια μέθοδο που εργαλειοποιεί τη δικαιοσύνη, με μόνο σκοπό τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης από την ουσία του προβλήματος, θεωρούμε πως για ακόμη μια φορά η Δημοτική Αρχή και η διοίκηση της ΔΕΥΑΡΜ επιχειρούν να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη από ένα μείζον θέμα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες του Δήμου Άργους – Μυκηνών.

Είναι γεγονός ότι ο οικισμός των Μύλων δεν διαθέτει σύνδεση με το αποχετευτικό δίκτυο του Δήμου Άργους Μυκηνών.

Είναι επίσης γεγονός και επιστημονικό τεκμήριο ότι ο υδροφόρος ορίζοντας μιας περιοχής επικοινωνεί.

Άραγε ποιο είναι το ψευδές γεγονός για το οποίο μηνύει για συκοφαντική δυσφήμιση τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Μαλτέζο η Δημοτική Αρχή;

Μήπως θα έπρεπε η Περιφέρεια Πελοποννήσου να ασκήσει εντονότερους, συχνότερους και ανεξάρτητους ελέγχους σχετικά με τα περιβαλλοντικά θέματα του Δήμου Άργους Μυκηνών, εφόσον υπάρχει εκπεφρασμένη δυσπιστία;

Μήπως θα έπρεπε να γίνει ανεξάρτητη δειγματοληψία και έλεγχος των υδάτινων πόρων από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, αν υπάρχει έλλειμμα εμπιστοσύνης προς τον Δήμο Άργους Μυκηνών, εφόσον στους δειγματοληπτικούς ελέγχους που προσκόμισε η ΔΕΥΑΡΜ αναφέρεται ότι τα δείγματα “προσκομίσθηκαν από τον πελάτη”;

Υπάρχει έλλειψη εμπιστοσύνης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου προς τον Δήμο Άργους Μυκηνών;

Δεν εκμεταλλεύτηκε τα χρηματοδοτικά εργαλεία της Περιφέριεας Πελοποννήσου η Δημοτική Αρχή για τη διασφάλιση φθηνού και ανεξάντλητου νερού για τους πολίτες που πληρώνουν μηνιαίως δεκάδες Ευρώ για εμφιαλωμένο νερό;

Αυτά είναι ερωτήματα που πρέπει να απαντήσει τόσο ο χωρικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Σχοινοχωρίτης, όσο και η Περιφέρεια Πελοποννήσου μέσω των αρμοδίων υπηρεσιών.

Οι πολίτες του Δήμου Άργους – Μυκηνών δεν είναι θεατές!!!

Οι πολίτες του Δήμου Άργους – Μυκηνών δεν είναι μόνοι!!!

Η Δυνατή Πόλη Ξανά είναι #mazi με τους πολίτες, για τους πολίτες!!!

Τι έγινε ανάμεσα σε Καμπόσο και Μαλτέζο

«Αποκαθιστώ την αλήθεια για να μην πανικοβληθεί ο κόσμος από τα ψέματα που ακούστηκαν την Παρασκευή (10/07) σε τοπικό κανάλι. Η δικαιοσύνη θα επιληφθεί γιατί η θέση των συκοφαντών είναι στις δικαστικές αίθουσες!», υπογράμμισε ο Δημήτρης Καμπόσος σε αυστηρός ύφος το Σάββατο (02/07), σχετικά με δηλώσεις του Γιάννη Μαλτέζου στο τηλεοπτικό κανάλι «Super Tv» για το νερό στην περιοχή του Δήμου Άργους-Μυκηνών το βράδυ της Παρασκευής (01/07).

«Το έχω πεί ένα εκατομμύριο φορές, δεν υπάρχει καμιά ανησυχία για το νερό που υδρεύεται ο Δήμος Άργους-Μηκυνών. Δυστυχώς υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι δεν σέβονται ούτε το αξίωμα τους ούτε τον κόσμο». Αυτά είναι μεριά από τα όσα είπε ο Δημήτρης Καμπόσος σε έκταξτη συνέντευξη Τύπου, απαντώντας στον Γιάννη Μαλτέζο (χωρίς να αναφέρει το όνομά του, αλλά μόνο τις θέσεις που κατέχει στην αυτοδιοίκηση και το επάγγελμά του) περί ακαταλληλότητας του νερού, που υδρεύεται η πόλη και ξεκαθάρισε ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη.

«Θα καταθέσουμε μηνύσεις στον Εισαγγελέα υπηρεσίας για να μπουν τα πράγματα στη σειρά τους.

Δεν λειτουργούμε ούτε ως συκοφάντες, ούτε ως ψεύτες γιατί θέλουμε να αποκομίσουμε κάποιο πρόσκαιρο όφελος. Υπάρχουν επίσημα έγγραφα, που μπορεί όποιος θέλει να τα δει, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με το νερό μας.

Το βρώμικο 2019 δεν θα επαναληφθεί. Το πολύ συγγνώμη δεν οφελεί. Θα κινηθούμε για να αποκατασταθεί η νομιμότητα τόσο για τους συκοφάντες όσο και για το τοπικό κανάλι που συμμετείχε σε αυτή την μεθόδευση με τα επιλήψιμα που ακούστηκαν χωρίς καν να μας ρωτήσει.

Ο κόσμος δίνει στον Καμπόσο 60%», είπε, ακόμα, ο Δήμαρχος Άργους-Μυκηνών, ο οποίος φέρεται να αποδίδει σε πολιτικά και προσωπικά κίνητρα την προσπάθεια δημιουργίας πανικού στον κόσμο.

Μαλτέζος: Μόνο ο Μουσολίνι έβγαζε διαγγέλματα και ο Καμπόσος

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας και νυν Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου έδωσε συνέντευξη στο κανάλι «Super TV» της Κορίνθου και στην εκπομπή «Η Πελοπόννησος Σήμερα».

Ο Γιάννης Μαλτέζος μίλησε για το έργο της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Αργολίδα με τον Παναγιώτη Νίκα στα ηνία, για τη νέα του θέση στο Περιφερειακό Συμβούλιο, για τις σχέσεις του με τον Δήμαρχο Άργους-Μυκηνών αλλά και για τα μελλοντικά του σχέδια.

Στο πρώτο σκέλος της εκπομπής, παρουσίασε τα έργα που «έβαλε μπροστά» κατά τη διάρκεια της θητείας του ως Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας, ενώ αναφέρθηκε και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με έργα πνοής που θα έπρεπε να είναι κάποια ήδη ολοκληρωμένα και κάποια άλλα εν εξελίξει καθώς η ανάδοχος κατασκευαστική εταιρεία συμφερόντων της οικογένειας Τατούλη, δεν τα έχει ξεκινήσει! Βάζοντας έτσι «τρικλοποδιές» στην Περιφερειακή αρχή του Παναγιώτη Νίκα που έχει ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση μεγάλων και σημαντικών έργων στην Αργολίδας αλλά και σε ολόκληρη την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Στο δεύτερο σκέλος της εκπομπής, η συζήτηση έφτασε στην διαμάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ του Δημήτρη Καμπόσου και του Γιάννη Μαλτέζου, αναφορικά με τα όσα έχει πει κατά καιρούς ο δεύτερος για τη δημοτική αρχή του Δήμου Άργους – Μυκηνών. Ο Γιάννης Μαλτέζος δε δίστασε να παρομοιάσει τον Δήμαρχο Δημήτρη Καμπόσο με τον Ιταλό δικτάτορα Μουσολίνι για τα συχνά διαγγέλματα όπως ανέφερε.

Εν συνεχεία παρουσίασε μια σειρά από ζητήματα όπως το Μουσικό Σχολείο Αργολίδας καθώς και για τα 13 εκατομμύρια του ΥΜΕΠΕΡΑ (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα, Υποδομών Μεταφορών, Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης) για ένα εργοστάσιο διύλισης νερού, που χάθηκε η ευκαιρία για ένα πολύ ποιοτικότερο νερό στις βρύσες των Δημοτών του Άργους και του Ναυπλίου. Το παρόν πρόγραμμα σύμφωνα με τον κ. Μαλτέζο, είχε περάσει από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου καθώς και από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ναυπλιέων, ενώ ο Δήμος Άργους – Μυκηνών δεν το εισήγαγε ποτέ ως θέμα στην οικονομική επιτροπή για συζήτηση και προς ψήφιση.

Ο Γιάννης Μαλτέζος Μαλτέζος αναφέρθηκε στις πηγές της Λέρνης που υδροδοτεί και τους δύο δήμους (Άργους – Μυκηνών και Δήμο Ναυπλιέων), όπου πάνω από το χωριό τον Μύλων δεν υπάρχει βιολογικός καθαρισμός, ενώ υπάρχουν ακόμα μέχρι και σήμερα βόθροι στην περιοχή όπου πιθανολογεί ότι στην λίμνη της υδροδότησης χύνονται ακάθαρτα ύδατα, ενώ ακριβώς δίπλα υπάρχει και ένα κοιμητήριο.

Rate this item
(0 votes)
Last modified on Monday, 04 July 2022 11:03

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Ad Sidebar
Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας
Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Χρησιμοποιούμε cookies για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, για την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Επίσης, μοιραζόμαστε πληροφορίες σχετικά με τη χρήση του ιστότοπού μας από τους εταίρους των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης, των διαφημίσεων και των αναλυτικών στοιχείων που μπορούν να τα συνδυάσουν με άλλες πληροφορίες που τους έχετε παράσχει ή που έχουν συλλέξει από τη χρήση των υπηρεσιών τους. Συμφωνείτε με τα cookies μας εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τον ιστότοπό μας.