Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *
Reload Captcha

Δήμος Άργους-Μυκηνών: Ασφαλές το νερό στις θαλάσσιες περιοχές, κατάλληλο και το πόσιμο (εικόνες)

Δήμος Άργους-Μυκηνών: Ασφαλές το νερό στις θαλάσσιες περιοχές, κατάλληλο και το πόσιμο (εικόνες) Πηγή: Thodoris Belitsos (Facebook)

Οι θαλάσσιες περιοχές (Μύλοι, Νάς Κίος Κιβέρι) του Δήμου Άργους-Μυκηκών είναι κατάλληλες για κολύμβηση, με βάση τους ελέγχους που έχουν γίνει. Επίσης και το πόσιμο νερό είναι στην ευρύτερη περιοχή του συγκεκριμένου δήμου είναι σε εξαιρετικά καλή κατάσταση και φυσικά κατάλληλο για χρήση.

Αυτό ανακοίνωσε η ΔΕΥΑΑΡ-Μ, κοινοποιώντας και τα σχετικά έγγραφα από τους ελέγχους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΔΕΥΑΑΡΜ υπογραμμίζει:

«Έπειτα από μετρήσεις και ελέγχους, χημικούς και μικροβιολογικούς που διενεργήθηκαν τον Ιούνιο του 2022, διαπιστώθηκε ότι τo θαλασσινό νερό των περιοχών Μύλων, Νέα Κίου, Κιβερίου είναι απόλυτα ασφαλές για τους λουόμενους, καθώς οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι πιστοποίησαν ότι είναι εντός των ορίων που καθορίζονται στην ΚΥΑ 8600/416/E103, όπως δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 356/τΒ/26-2-2009 σε εναρμόνιση με την Οδηγία 2006/7/ΕΚ που αφορά στην ποιότητα ακτών κολύμβησης.

Η ΔΕΥΑΑΡΜ με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους πολίτες διενεργεί συνεχείς ελέγχους και στο πόσιμο νερό σε πιστοποιημένα εργαστήρια, τις αναλύσεις των οποίων αναρτά κάθε μήνα, στην επίσημη ιστοσελίδα της https://deyaar-m.gr/ για την άμεση ενημέρωση του κοινού. Σύμφωνα με τις μετρήσεις καταλληλότητας του πόσιμου νερού η φυσικοχημική και μικροβιολογική ποιότητα του είναι εξαιρετικά καλή».

Εν τω μεταξύ, έγινε στις 21/06 δεύτερη παρέμβαση της ΔΕΥΑΑΡ-Μ για την καταπολέμηση παρασίτων με απολύμανση, απεντόμωση και μυοκτονία στο δίκτυο αποχέτευσης .

Η απολύμανση αφορά στην καταπολέμηση των μικροβίων, η απεντόμωση στην αντιμετώπιση εντόμων και η μυοκτονία στον έλεγχο προσβολών από τρωκτικά.

Rate this item
(0 votes)

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Ad Sidebar
Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας
Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Χρησιμοποιούμε cookies για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, για την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Επίσης, μοιραζόμαστε πληροφορίες σχετικά με τη χρήση του ιστότοπού μας από τους εταίρους των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης, των διαφημίσεων και των αναλυτικών στοιχείων που μπορούν να τα συνδυάσουν με άλλες πληροφορίες που τους έχετε παράσχει ή που έχουν συλλέξει από τη χρήση των υπηρεσιών τους. Συμφωνείτε με τα cookies μας εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τον ιστότοπό μας.