Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *
Reload Captcha

Μαρινάκης ενωτικός ως πρόεδρος της Super League 1 – Ποια η σχέση του με Μπαλτάκο, ΕΠΟ και άλλους «μεγάλους»;

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι ο νέος πρόεδρος της Super League 1 και ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού αναφέρθηκε στην επόμενη μέρα του ελληνικού ποδοσφαίρου μετά την εκλογή του, μιλώντας για ανάπτυξη και για μια Λίγκα «πρότυπο για άλλες χώρες»…

Με ανάρτηση του στα social media o Βαγγέλης Μαρινάκης εμφανίστηκε ενωτικός και έκανε λόγο για πλάνο πενταετίας…

Πώς θα επιτευχθεί, όμως, αυτό, όταν στην ΕΠΟ είναι πρόεδρος ο Τάκης Μπαλτάκος; Όταν ο Βαγγέλης Μαρινάκης, δεν ψηφίστηκε από την Ομοσπονδία, αλλά και από τους «μεγάλους» του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Εάν θυμάστε, μέχρι και η κυβέρνηση είχε εκφράσει «σοβαρές επιφυλάξεις» για Μπαλτάκο, ο οποίος θέλησε μέσω των τελευταίων επιτυχιών της Εθνικής ομάδας στο Nations League να εδραιώσει τη θέση του και να σιγήσει τους «πολέμιους» του.

Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά

Η δήλωση του Βαγγέλη Μαρινάκη έχει ως εξής στα social media:

«Θέλω να ευχαριστήσω τις ομάδες της Super League 1 για την εμπιστοσύνη και να ξεκαθαρίσω σε όλους τους φιλάθλους ότι ήρθε η στιγμή να πάει ντο ελληνικό ποδόσφαιρο μπροστά, αν φυσικά το θέλουν όλοι οι ιδιοκτήτες των ομάδων και οπωσδήποτε πρέπει να δεσμευτούμε γι' αυτό...

Να είναι δηλαδή επιτέλους μέσα στα καλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης.

Γίνονται νέα γήπεδα, υπάρχουν προοπτικές σε όλα τα επίπεδα για να φτιάξουμε ένα πλάνο πενταετίας τουλάχιστον, με περισσότερα έσοδα για όλους με υγιείς ομάδες, με υγιείς και πραγματικές μετοχικές βάσεις, με τους φιλάθλους να γεμίζουν τις εξέδρες.

Με γήπεδα σύγχρονα, ασφαλή και λειτουργικά προπονητικά κέντρα και Ακαδημίες που θα μπορούν να εξελίξουν το ταλέντο που έχουν τα Ελληνόπουλα.

Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο πρέπει να αναλάβει την ευθύνη και τις τύχες του και να φτιάξει μια Super League που θα είναι πρότυπο για άλλες χώρες».

Πώς εξελέγη ο Βαγγέλης Μαρινάκης

Ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού έπαιζε χωρίς αντίπαλο και εξελέγη πρόεδρος στη Super League 1, πόστο στο οποίο επιστρέφει έπειτα από 12 χρόνια!

Για να συμβεί αυτό βέβαια, στις εκλογές της Λίγκας που έγιναν το μεσημέρι της Παρασκευής (24/060, ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού χρειάστηκε τη στήριξη των μικρών. Την ίδια ώρα που ο ιδιοκτήτης της Λαμίας Πανουργιά Παπαϊωάννου απέσυρε τελικά την υποψηφιότητα του. Μόνο που όλοι οι μεγάλοι, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ γύρισαν την… πλάτη στον Βαγγέλη Μαρινάκη, καθώς δεν τον ψήφισαν.

Το αφεντικό της ομάδας της Φθιώτιδας, τελικά έκανε πίσω αν και δήλωνε στο «sdna.gr» ότι δε θα αποσύρει την υποψηφιότητα του.

Συνολικά, ο Βαγγέλης Μαρινάκης πήρε εννέα ψήφους, ενώ πέντε ήταν τα λευκά από ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Λαμία, Παναθηναϊκό και ΕΠΟ.

Υπέρ της υποψηφιότητας του ψήφισαν οι ΠΑΕ: Άρης, Αστέρας Τρίπολης, Ατρόμητος, Ιωνικός, ΟΦΗ, Παναιτωλικός, ΠΑΣ Γιάννινα, Λεβαδειακός και ο Ολυμπιακός.

Απουσίαζε ο Βόλος, με τον Αχιλλέα Μπέο να έχει δείξει εδώ και καιρό τις διαθέσεις του.

Μέχρι και η κυβέρνηση είχε εκφράσει «σοβαρές επιφυλάξεις» για Μπαλτάκο

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση είχε «σοβαρές επιφυλάξεις» για το αν η επιλογή του Τάκη Μπαλτάκου στην προεδρία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας «μπορεί και συμβολικά και ουσιαστικά να συνδράμει στο αναγκαίο έργο εξυγίανσης του ελληνικού ποδοσφαίρου», όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, στη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Ερωτηθείς για την επιλογή του κ. Μπαλτάκου για την προεδρία της ΕΠΟ απάντησε πως η ποδοσφαιρική ομοσπονδία έχει αυτοδιοίκητο. «Η κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει στις διαδικασίες των ομοσπονδιών. Θα κριθεί από την αποτελεσματικότητά της η συγκεκριμένη επιλογή. Μιας και με ρωτάτε, η κυβέρνηση έχει σοβαρές επιφυλάξεις για το αν η συγκεκριμένη επιλογή μπορεί και συμβολικά και ουσιαστικά να συνδράμει στο αναγκαίο έργο εξυγίανσης του ελληνικού ποδοσφαίρου και απαλλαγής του από μια σειρά στρεβλώσεων που το βασανίζουν χρόνια», πρόσθεσε.

Μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, και πήγε στη… γραμμή Ολυμπιακού, όπως την εξέφραζε τότε ο Κώστας Καραπαπάς,.

Έτσι εξελέξη ο Τάκης Μπαλτάκος νέος πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (ΕΠΟ)

Τελικά λίγες ημέρες αργότερα ήρθε η… εποχή Μπαλτάκου στην ΕΠΟ και με τη «βούλα». Ο έμπειρος νομικός έλαβε το χρίσμα στην Ειδική Εκλογική Συνέλευση της Ομοσπονδίας που έλαβε χώρα μετά τη ΓΣ και θα έγινε ο νέος ισχυρός άνδρας της ΕΠΟ.

Η θητεία του στην προεδρία θα διαρκέσει ως το 2024, που είναι η επόμενη Ολυμπιακή χρονιά.

Από τις 65 ψήφους, οι 59 ήταν υπέρ της εκλογής Μπαλτάκου, ενώ υπήρξαν πέντε λευκά κι ένα άκυρο.

Συνεχάρη τον Μπαλτάκο ο Ινφαντίνο: «Μπορείτε να βασίζεστε στην FIFA και στην δική μου στήριξη»

Την ίδια ώρα, και ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, απέστειλε συγχαρητήρια επιστολή στον Τάκη Μπαλτάκο για την εκλογή του στην προεδρία της ΕΠΟ και μεταξύ άλλων τόνισε ότι η FIFA θα σταθεί στο πλευρό του.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Σας παρακαλώ να δεχθείτε τους θερμότερους χαιρετισμούς μου και τα πιο ειλικρινή συγχαρητήρια για την εκλογή σας ως Προέδρου της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (ΕΠΟ), την Τετάρτη 1η Ιουνίου.

Οι γνώσεις σας και η ηγεσία σας, το πάθος και η εμπειρία σας θα έχουν αναμφίβολα σημαντικό αντίκτυπο στην ανάπτυξη του όμορφου παιχνιδιού μας στην Ελλάδα. Όντας πεπεισμένος για τις δυνατότητες του ποδοσφαίρου στη χώρα, μπορείτε να βασίζεστε στην προσωπική μου στήριξη και τη βοήθεια της FIFA στην επίτευξη αυτού του στόχου. Οι πόρτες του Οίκου της FIFA είναι πάντοτε ανοιχτές εφόσον επιθυμείτε να συζητήσουμε για το άθλημα που υπηρετούμε, την ανάπτυξή του και την προώθηση των αξιών που πρεσβεύει.

Εύχομαι σε εσάς και στους συνεργάτες σας καλή τύχη και καλή επιτυχία σε όλες τις προκλήσεις που ανοίγονται μπροστά σας, όπως επίσης σας εύχομαι να οικοδομήσετε και να βιώσετε μια μακρά κληρονομιά για το μέλλον του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα.

Προσβλέποντας στη μεταξύ μας γνωριμία στο άμεσο μέλλον, σου αποστέλλω, αγαπητέ Πρόεδρε, τις καλύτερες ευχές μου για υγεία, και το αυτό για την οικογένεια, τους φίλους και τους οικείους σου.

Με ποδοσφαιρικούς χαιρετισμούς,

Τζιάνι Ινφαντίνο».

Εθνική: Το «Ελλάς ολέ ολέ» του Μπαλτάκου, η αποθέωση στον Λημνιό και η τούρτα-έκπληξη στον Φύσσα

Υπενθυμίζεται ότι ένα μικρό πάρτι στήθηκε στα αποδυτήρια της Εθνικής μετά το 2-0 επί του Κοσόβου, με το οποίο η Ελλάδα εξασφάλισε την πρωτιά, την άνοδο στη League B και τη δεύτερη ευκαιρία για πρόκριση στο Euro 2024.

Οι διεθνείς, ο Γκουστάβο Πογέτ και όλο το satff της Εθνικής γιόρτασαν με την ψυχή τους την επιτυχία της Εθνικής με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Τάκη Μπαλτάκο να τους επισκέπτεται στα αποδυτήρια.

Οι Έλληνες διεθνείς τραγούδησαν το «Ελλάς ολέ ολέ» που ήθελε να ακούσει ο πρόεδρος της ΕΠΟ και το ζήτησε ο Τάκης Φύσσας από τους διεθνείς, ενώ με πρωτοβουλία του Μπαλτάκου φώναξαν ρυθμικά το όνομα του Δημήτρη Λημνιού (τραυματίας).

Φυσικά είπαν και τα «χρόνια πολλά» στον Τάκη Φύσσα για τα γενέθλιά του, τα οποία ήταν ανήμερα του αγώνα.
Εικόνες που τις… κυνήγησε και ο Τάκης Μπαλτάκος για να ενισχύσει τη θέση του στον προεδρικό θώκο της ΕΠΟ.

Μπέος: «Στην Αθήνα τους αγώνες της εθνικής θα τους έβλεπαν ο Καραπαπάς και οι φίλοι του!»

Είναι χαρακτηριστικό πως ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, μίλησε στη «Δίκη του Open» και σχολίασε τα παιχνίδια της Εθνικής ομάδας, τα επεισόδια που έλαβαν χώρα αλλά και την εκλογή Μπαλτάκου στην προεδρία της ΕΠΟ.

«Στην Αθήνα τους αγώνες της εθνικής θα τους έβλεπαν ο Καραπαπάς και οι φίλοι του!», ήταν τα λόγια του γεμάτα… φαρμάκι. Φυσικά ο Βόλος απουσίαζε από τις εκλογές της Super League 1 και δεν ψήφισε Μαρινάκη.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Αχιλλέας Μπέος:

«Επιτέλους η εθνική έπαιξε σε κοινό, σε γεμάτο γήπεδο. Κάποιοι θεωρούσαν την εθνική δικό τους μαγαζί, με 1000 φιλάθλους και οι 500 να βρίζουν τους διεθνείς. Να καλούν παίκτες της αρεσκείας τους, να κάνουν κουμάντο στην εθνική. Ξέρετε ποιοι είναι. Έμαθα κι εγώ να κρατάω το στόμα μου κλειστό, πλέον, όταν χρειάζεται.

Δεν ονοματίζω ανθρώπους που ήταν θεσμικά πρόσωπα και έκαναν τη δουλειά τους, γιατί πλέον κοιτάμε μπροστά. Στην Αθήνα θα το έβλεπε ο Καραπαππάς και η παρέα του. Στο Βόλο είχε παραπάνω κόσμο και από τον αριθμό των εισιτηρίων. Στο Πανθεσσαλικό θα γίνει και το επόμενο παιχνίδι της εθνικής. Μετά τα όσα έγιναν στο Βόλο, θεωρώ ότι έχει δικαίωμα και η Κρήτη και η Πελοπόννησος να πάρουν παιχνίδια. Το Πανθεσσαλικό έχει δικαίωμα πλέον για διεθνείς διοργανώσεις».

Για τα επεισόδια που έγιναν σημείωσε:

«Δε γίνεται 20-30 άτομα να αμαυρώνουν μια εικόνα. Επανειλημμένως η Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας έχει δείξει την ανεπάρκειά της, δεν θέλουν να γίνονται τέτοια γεγονότα στην πόλη τη Βόλου. Ο Βόλος είναι στο κέντρο της Ελλάδας και δε θα είναι προορισμός μόνο για τα Χριστούγεννα, αλλά και για αθλητικό τουρισμό.

Ο κ. Αλεξάκης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Βόλου, να παραιτηθεί, είναι ανεπαρκής. Ας εκκένωνε το πέταλο και ας τους έβαζε στη μέση, όχι που τους έβαλε δίπλα στους δικούς μας. Εκανε καμία σύλληψη; Ας μας το πει. Ποια ήταν η δουλειά του; Η ευθύνη ανήκει σε αυτούς που παίρνουν τις αποφάσεις.

Ο Έλληνας αστυνομικός έχει φιλότιμο. Το θέμα είναι τι κάνουν οι ανώτεροι. Στον τελικό Κυπέλλου Ολυμπιακός-ΑΕΚ στο Πανθεσσαλικό προ ετών ουσιαστικά μου απαγόρευσαν να πάω στο γήπεδο. Ο Καραπαπάς είχε βάλει βέτο να μην πάω στο γήπεδο».

Για τον Μπαλτάκο και την κριτική που δέχθηκε:

«Είναι ευκαιρία να δώσει την απάντησή του σε όσους τον επέκριναν στη γενική συνέλευση. Πρώτη φορά βλέπω να υπάρχει κριτική πριν καν αναλάβει ένας πρόεδρος. Κοιτάμε πού ζούμε. Αν ήμουν ο Μπαλτάκος, ή ο Σαββίδης, ο Μελισσανίδης, από τη στιγμή που πήρε θέση η κυβέρνηση μετά τον Μαρινάκη και τον Αλαφούζο, θα έλεγα το αυτονόητο:

Η επιλογή της κυβέρνησης, ο κ. Ζαγοράκης κράτησε 3 μήνες. Αφήστε με λοιπόν να κάνω έργο και μετά μου κάνετε κριτική. Δηλαδή τι πρέπει, να γυρίσουμε στην εποχή του Γκιρτζίκη ή του Σαρρή; Αυτούς τους προέδρους θέλουμε;».

Rate this item
(0 votes)

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Ad Sidebar
Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας
Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Χρησιμοποιούμε cookies για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, για την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Επίσης, μοιραζόμαστε πληροφορίες σχετικά με τη χρήση του ιστότοπού μας από τους εταίρους των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης, των διαφημίσεων και των αναλυτικών στοιχείων που μπορούν να τα συνδυάσουν με άλλες πληροφορίες που τους έχετε παράσχει ή που έχουν συλλέξει από τη χρήση των υπηρεσιών τους. Συμφωνείτε με τα cookies μας εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τον ιστότοπό μας.