Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *
Reload Captcha

Εντός και εκτός των τειχών της πόλης

Τελικά, ο ανθυποπυραγός δεν έβαλε απλά «φωτιά», αλλά φαίνεται ότι τον ενδιέφερε να «καεί» ολοσχερώς η μία πλευρά, αρκεί να μην «βραχεί» ο ίδιος! Όσο περνούν οι ώρες έρχονται και περισσότερες πληροφορίες, για το πώς «καιγόταν» ο ίδιος πριν από τον «εμπρησμό», ώστε να μην «καεί» και αυτός απ’ τη «φωτιά» του στη μία πλευρά.

Μου είπαν πως είχε αγωνία για πολλά θέματα, που μπορούσαν να τον κάνουν να… γλιστρήσει κατά τη διάρκεια της «παράστασης». «Ίδρωνε» και αναζητούσε να βρει πολλές «ομπρέλες», αλλά το έκανε με πολύ… άγαρμπο τρόπο! Θα πήγαινε σε οποιοδήποτε… διάκο για να του κάνει ακόμα και «θαύμα», ώστε να τον εξαφανίσει! Βλέπετε, εάν είχε τη δυνατότητα να… κρυφτεί ολόκληρος, θα το έκανε.

Ήξερε ότι θα μπορούσε να μην φτάσει ούτε ο… Ιορδάνης ποταμός για να τον ξεπλύνει ακόμα και τα… Φώτα, εάν η «παράσταση» δεν είχε το επιθυμητό αποτέλεσμα, χωρίς να τον ενδιαφέρει στο τέλος το χειροκρότημα του κόσμου. Αρκεί να έμενε ο κόσμος εκτός… σανιδιού.

Δεν ξέρω εάν, τελικά, έφαγε μπισκότα «Παπαδοπούλου» για να γλυκαθεί! Όπως με πληροφόρησαν, πάντως, ο καφές που είχε ζητήσει, πριν βγει στη «σκηνή», ήταν σκέτος.

ΥΓ.1: Να προσέχετε κάποιοι όταν σχεδιάζετε «εμπρησμούς», διότι οι «ομπρέλες» έχουν και «τρύπες» με αποτέλεσμα να περνάει το νερό!

ΥΓ. 2: Κοίτα να δεις που υπάρχουν «σκηνοθέτες», οι οποίοι νομίζουν ότι θα… βλέπουμε όλοι τις «παραστάσεις» τους, με «ανοιχτό» το... στόμα, σαν τους χάνους!!!

Εντός και εκτός των… τειχών της πόλης

Με τη «σκόνη» να έχει… καταλαγιάσει και από τον β’ γύρο των τελευταίων εκλογών, σε όποιες Περιφέρειες και Δήμους χρειάστηκε να επαναληφθεί η εκλογική διαδικασία την προηγούμενη Κυριακή (15/10), η κάλπη έδωσε τα δικά της μηνύματα, ενώ ήταν εμφανής η στροφή μεγάλης μερίδες πολιτών σε νέα και άφθαρτα πρόσωπα. Των όχι και τόσων πολλών πολιτών που άσκησαν, τελικά, το εκλογικό τους δικαίωμα – εκτελώντας, ταυτόχρονα, το ύψιστο πολιτειακό τους χρέος και καθήκον του δημοκρατικού πολιτεύματος – επιλέγοντας τα πρόσωπα που θα τους διοικήσουν στην τοπική αυτοδιοίκηση για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Πριν από περίπου έναν χρόνο σας είχα γράψει από αυτή τη… γωνιά, μιλώντας για τα… δικά μας: «Η χρονιά που έρχεται είναι εκλογική. Κάποιοι που νομίζουν ότι θα φτάσουν στην επανεκλογή, επειδή θεωρούν, μεταξύ άλλων, ότι δεν υπάρχει ικανός… αντίπαλος να τους “χτυπήσει”, ας μην είναι και τόσο σίγουροι. Τα “κουκιά” αλλάζουν γρήγορα και ήδη έχουν γίνει κινήσεις που τους φέρνουν πιο… πίσω σε σχέση με την απόσταση που υπολόγιζαν ότι είχαν να διανύσουν για την επανεκλογή τους, για παράδειγμα, πριν από έναν χρόνο…».

Πάμε να δούμε τι έγινε στην Αργολίδα. Είχαμε αλλαγή στους δυο μεγαλύτερους δήμους (Άργους-Μυκηνών και Ναυπλιέων) μετά και τον β’ γύρο. Στην Ερμιονίδα ο Γιάννης Γεωργόπουλος επανεξελέγη από τον πρώτο γύρο με διαφορά μόλις 54 ψήφων, μετά από ένα πραγματικό εκλογικό «θρίλερ» που κρίθηκε ξημερώματα. Στον Δήμο Επιδαύρου, όπως φαινόταν, άλλωστε, εξελέγη ξανά – και άνετα – από την πρώτη Κυριακή, ο Τάσος Χρόνης.

Θα σταθώ στην Ερμιονίδα, διότι με τον τρόπο που ήρθε το τελικό αποτέλεσμα, με τις έδρες να κατανέμονται στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο σε 15, 9 και 1, θυμίζει… πολλά από όσα συνέβησαν στον β’ γύρο, με κεντρικό θέμα τα μηνύματα που πήρε και η κυβέρνηση. Με τη «Δυνατή Ερμιονίδα», που πλειοψήφησε, να έχει ισχυρή αντιπολίτευση από τον συνδυασμό «Ερμιονίδα, Βήμα στο αύριο»…

Ο Γιάννης Γεωργόπουλος κατάφερε να αυξήσει τις δυνάμεις του από το 2019 (συγκρίνοντας τους δυο α’ γύρους), αλλά το εντυπωσιακό είναι πως πήρε τώρα την πρωτιά (με το όριο στο 43%) από την πρώτη Κυριακή, κερδίζοντας σε λιγότερους οικισμούς (τέσσερις) των κοινοτήτων του δήμου από αυτούς που πήγαν (εννιά) στα… χέρια των αντιπάλων του. Στους οικισμούς που νίκησε, σχημάτισε, όμως, και διαφορά που δεν καλύφθηκε από το υπόλοιπο σώμα, που πληθυσμιακά είναι μεγαλύτερο.

Αυτό που εντυπωσίασε πολλούς, είναι ότι στον μεγαλύτερο από αυτούς τους οικισμούς που κέρδισε η παράταξη Γεωργόπουλου, σημαντικά στελέχη από τον συνδυασμό που συναγωνίστηκε τον νυν δήμαρχο, θεωρούσαν «κάστρο» και… δικιά τους τη συγκεκριμένη περιοχή, εκλογικά μιλώντας! Μόνο που στο τέλος το «κάστρο»… έπεσε, θα έλεγα και από «μέσα». Και θα το εξηγήσω παρακάτω.

Όσοι κατάφεραν να «οσφριστούν» την ατμόσφαιρα, μπορούσαν από ένα σημείο και μετά να νιώσουν ότι η «μανία» κάποιων για την εξουσία, η έπαρση και ορισμένες φορές η αλαζονεία, τους έκανε… κακό στο «μάτι» των πιο ουδέτερων πολιτών, ειδικά στη συγκεκριμένη δημοτική ενότητα του δήμου. Κάποιοι σου έδειχναν ότι απλά ήθελαν να φύγουν οι… άλλοι, και αυτό πρέπει να γίνει με κάθε τρόπο και… κόστος. Οι συγκεκριμένοι, μιλώντας για τους αντιπάλους τους, είχαν μόνο αρνητικά να πουν στους ψηφοφόρους, ξεχνώντας να προτάξουν κυρίως το δικό τους πρόγραμμα, τις δικές τους προτάσεις, κάτι που όφειλαν να έχουν για «οδηγό» τους για τον δήμο και ειδικότερα για όλες τις δημοτικές ενότητες.

Η εμμονή πολλών υποψήφιων – αλλά και υποστηρικτών – της συγκεκριμένης παράταξης για ψήφο ακόμα και σε «σημαδεμένα» πρόσωπα, τα οποία είχαν, μάλιστα, να συναγωνιστούν στους… σταυρούς, προκάλεσε τελικά περισσότερες απώλειες στους ουδέτερους πολίτες, που μπήκαν στο παιχνίδι της «πόλωσης». Μιλάμε για πρόσωπα, που είχαν δώσει εκλογικές μάχες και στο παρελθόν ως μέλη άλλων συνδυασμών, έχοντας φορέσει πολλές «αποχρώσεις».

Συσπείρωση υπήρξε και στις δυο πλευρές, αλλά ο νικητής κέρδισε πολλούς «τρίτους», που μπορώ να πω ότι δεν είχαν εκδηλώσει προτίμηση. Έτσι, κάποια – οργανωμένα με τη συγκεκριμένη παράταξη – πρόσωπα, αποτέλεσαν τον… Δούρειο Ίππο για τον συνδυασμό τους, ίσως χωρίς να καταλάβουν ότι προκαλούσαν απώλειες, λόγω και της ιστορίας που κουβαλούν! Όλοι έχουν διαγράψει, άλλωστε, μια πορεία…

Κάποια από τα παραπάνω στοιχεία, θεωρώ ότι στελέχη του Γιάννη Γεωργόπουλου, τα «μυρίστηκαν» εγκαίρως, λίγες ημέρες πριν από την τελική «μάχη». Έτσι, κοίταξαν να φέρουν στην επικαιρότητα στοχευμένα κάποια περιστατικά, προτάσσοντας και τον ανθρώπινο παράγοντα, καταγγέλλοντας, μάλιστα, συγκεκριμένα γεγονότα. Από την άλλη, η μεγαλομανία και ο εγωισμός πολλών, τους έκαναν να ξεχάσουν ότι η πολιτική αντιπαράθεση έχει και όρια. Το κοινό καλό θέλουν, άλλωστε, όλοι, όπως μας έλαγαν. Ή κάνω λάθος;

Τα παραπάνω στοιχεία θα έλεγαν ότι αποτέλεσαν «βούτυρο» στο…. ψωμί που είχε για τη στρατηγική του ο νυν δήμαρχος. Νομίζετε ότι ήταν τυχαία η επιλογή του να αναφερθεί, για πολλά λεπτά, σε συγκεκριμένα πρόσωπα στην ομιλία του στο λιμάνι που τον… έβγαλε ξανά δήμαρχο; Έχοντας ο ίδιος ανακοινώσει, λίγες εβδομάδες πριν, συγκεκριμένους υποψήφιους για τη δημοτική ενότητα που μιλάμε, παραμονές των εκλογών. Προσώπων νέων και άφθαρτων, που του έδωσαν, τελικά, έξτρα δυναμική, αποτέλεσαν «άσους» στα... μανίκα του, και θα μπορούσε να πει κάποιος ότι τον οδήγησαν στην επανεκλογή του. Βάσει και των σταυρών που συγκέντρωσαν!

ΥΓ.1: Μέγα θέμα για όλους μας το μεγάλο ποσοστό αποχής. Έχει καταγραφεί σε όλες τις τελευταίες εκλογικές διαδικασίες στη χώρα μας, είτε επιλέγουμε κυβέρνηση, είτε τοπική αυτοδιοίκηση. Μέσα από τις δυσκολίες της ζωής και της επιβίωσής μας, της καθημερινότητάς μας, μέσα στο γενικότερο κλίμα απαξίωσης των θεσμών, πολλοί φαίνεται ότι έχουν ξεχάσει πως η συμμετοχή των πολιτών στις εκλογές, ειδικά στις αυτοδιοικητικές, δεν εξαντλείται απλά στο «εκλέγειν». Παίζει μεγάλο ρόλο και το «εκλέγεσθαι». Η επιλογή των προσώπων που θα ασκήσουν εξουσία.

Κρατήστε τα παραπάνω, για να εξηγήσετε και το πώς εξελίχθηκε η εκλογική μάχη και στον δήμο Ερμιονίδας. Δεν χρειάζεται κάποιος να φαίνεται… αρεστός σε όλους και σε όλα για να μπει στο ψηφοδέλτιο. Όπως σας ανέφερα, πρόσωπα νέα και άφθαρτα έδωσαν δυναμική σε συγκεκριμένη παράταξη. Τι λέτε εσείς; Γνώριζαν όλοι οι υποψήφιοι – αλλά και ο κύκλος τους – στοιχειώδεις κανόνες πολιτικής συμπεριφοράς;

ΥΓ.2: Όπως διάβασα, «η δημοκρατία δεν είναι απλά ένα πολίτευμα, είναι ένας τρόπος σκέψης και πράξης που καλλιεργείται με το παράδειγμα, ενισχύεται με τη δράση, εδραιώνεται με την εκλογική διαδικασία». Αυτό θα πρέπει να έχουν στο νου τους και οι πολιτικοί μας, για να μην… εκλέγονται στο μέλλον μόνο από τους «πελάτες» τους, ώστε να μπορούν να λένε ότι έχουν την εκλογική νομιμοποίηση για να ασκήσουν εξουσία.

ΥΓ.3: Ο Θουκυδίδης ανέφερε τον 5ο αιώνα πως ο πολίτης δεν πρέπει να μένει απαθής και αδρανής. Κάτι παρόμοιο είπε με έμφαση και ο Καβάφης. Κάποιες στιγμές ο πολίτης οφείλει να πει το δικό του μεγάλο «ΝΑΙ» ή το δικό του μεγάλο «ΟΧΙ». Για να μη σας - μας - κυβερνούν εκείνοι που νομίζετε ότι τους απαξιώσατε χωρίς τη συμμετοχή σας.

ΥΓ. 4: Πολλές φορές κάποιοι με «δύναμη» νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν. Τελικά, δεν ισχύει πάντα αυτό.

ΥΓ.5: Ξεχωρίζεις και κερδίζεις πολλά, ειδικά στο πέρασμα του χρόνου, όταν δέχεσαι την πολυσυλλεκτικότητα, την ανοχή και αντοχή στον γόνιμο διάλογο. Σημαντικά στοιχεία για την τοπική αυτοδιοίκηση.

ΥΓ. 6: Ειδικά οι Δήμοι, δεν προσφέρονται τόσο για κομματικές καταγραφές, όσο για πολυσυλλεκτικές πρωτοβουλίες. Πολλοί πολίτες επιλέγουν, πλέον, να στηρίξουν συγκεκριμένα πρόσωπα με πρώτο κριτήριο την ικανότητα των υποψηφίων και όχι το «κομματικό» ή… οικογενειακό πρόσημο.

Θυμηθείτε, τι είχατε διαβάσει σ’ αυτή τη… γωνιά πριν από περίπου έναν χρόνο:

Ένα ξεχωριστό βιβλίο, που προσφέρει πολλά «μαθήματα» ζωής στον αναγνώστη, παρουσιάστηκε σε μια όμορφη εκδήλωση στο «Κτήμα Αθηνά» στο Γκολέμι Κρανιδίου. Συγκεκριμένα, το βιβλίο «Κληροδοτήματα», που έγραψε η συγγραφέας κα Μπουζουμπάρδη Γιούλη και κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «Πηγή», είναι ήδη στα χέρια πολλών συμπολιτών μας. Η παρουσίαση έγινε με μεγάλη επιτυχία και τη συμμετοχή πλήθος κόσμου την Τετάρτη 23 Αυγούστου 2023.

Αναλυτικά, το βιβλίο προλόγισαν και παρουσίασαν δύο γνωστές και καταξιωμένες ομιλήτριες η Τάνια Γεώργιζα (Καθηγήτρια Αγγλικών) και η Νατάσα Σαμπανίδου (Ενεργειακή θεραπεύτρια).

Η παρουσίαση «διανθίστηκε» από την ανάγνωση αποσπασμάτων του βιβλίου από τη συγγραφέα αλλά και των δυο ομιλητριών. Μέσα και σε κλίμα συγκίνησης, οι προσκεκλημένοι είχαν τη δυνατότητα να ακούσουν κομμάτια του βιβλίου με συνοδεία τραγουδιών και μουσικής με όργανα κιθάρας και ακορντεόν από τη Σταυρούλα Βλάχου & τον Αλμπερτ Μπαρούνι.

Η μεγάλη συμμετοχή ανθρώπων όλων των ηλικιών προσέδωσε κύρος, ιδιαίτερη βαρύτητα και ξεχωριστό χρώμα στην όμορφη εκδήλωση μας.

«Σας ευχαριστούμε θερμά για την ιδιαίτερη τιμή να αποδεχτείτε την πρόσκλησή μας και παραβρεθήκατε σ’ αυτή τη λαμπερή παρουσίαση ενός βιβλίου, που έχει να προσφέρει πολλά ερεθίσματα στον αναγνώστη», υπογραμμίστηκε από τους διοργανωτές του «Κτήματος Αθηνά» και την κ. Νατάσα Σαμπανίδου.

Πολλοί από τους παρευρισκόμενους ενθουσιάστηκαν και συγκινήθηκαν από όσα άκουσαν για τα «Κληροδοτήματα» και αγόρασαν το βιβλίο, περιμένοντας υπομονετικά να μιλήσουν με την κα Μπουζουμπάρδη Γιούλη, παίρνοντας την υπογραφή και αφιέρωση της συγγραφέως.

Λίγα λόγια για τα «Κληροδοτήματα»

Το βιβλίο «Κληροδοτήματα» βασίζεται σε πέντε υπέροχους ανθρώπους, πέντε φίλους, οι οποίοι ανταμώνουν σε μία από τις καθιερωμένες συναντήσεις τους, συναποφασίζοντας να κληροδοτήσουν στα παιδιά τους ένα μοναδικό «δώρο» ζωής: Να μετουσιώσουν τον πόνο που τους έχουν προκαλέσει τα παιδικά τους τραύματα σε πολύτιμο «μάθημα», που θα το χαρίσουν απλόχερα στους απογόνους τους. Θα χρειαστεί να ανασύρουν από το μυαλό τους επίπονες μνήμες και θα θυμηθούν δυσάρεστες καταστάσεις, αλλά, όπως συμβαίνει σε κάθε τραγικό ήρωα, στο τέλος, θα λυτρωθούν και θα βιώσουν την πολυπόθητη κάθαρση.

Μια σπουδαία εκδήλωση, που αφορά την παρουσίαση νέου βιβλίου, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη (23/08) το απόγευμα, στις 19:30, στο κτήμα Αθηνά, στο Κρανίδι. Συγκεκριμένα, οι εκδόσεις «Πηγή» και η συγγραφέας Γιούλη Μπουζουμπάρδη απευθύνουν ανοιχτή πρόσκληση στην παρουσίαση του νέου βιβλίου με τίτλο «Κληροδοτήματα».

Ομιλήτριες στην όμορφη βραδιά θα είναι, ακόμα, οι Τάνια Γεώργιζα (καθηγήτρια αγγλικών), η Νατάσα Σαμπανίδου (ενεργειακή θεραπεύτρια). Η Σταυρούλα Βλάχου θα διασκεδάσει το κοινό με τα τραγούδια της, έχοντας μαζί τον Άλμπερτ Μπαρούνι με ακορντεόν.

Είναι θετικό παρόμοιες εκδηλώσεις που αποθεώνουν τον πολιτισμό να στηρίζονται από όλους μας. Ειδικά όταν μιλάμε για μια νέα εκδοτική προσπάθεια.

Σε μαγικό τοπίο στην όμορφη Ερμιονίδα και συγκεκριμένα στην Ερμιόνη αποφάσισαν ο Γιώργος Μασούρας και η αγαπημένη του Ξένια Νταουντάκη να ενωθούν με τα δεσμά του γάμου. Είναι χαρακτηριστικό ότι στον ίδιο ναό, πριν από τέσσερα χρόνια (2019) είχε παντρευτεί ο Στέφανος Καπίνο (έχει φορέσει και αυτό τις φανέλες του Ολυμπιακού και της Εθνικής ομάδας) με τη σχεδιάστρια μόδας και vlogger, Mιρκέτας Βιδάλη. Σε όμορφα μέρη στην ίδια περιοχή έγιναν και οι δεξιώσεις, με τους δυο άσους να αποκτούν κατοικίες στη συγκεκριμένη όμορφη περιοχή της Αργολίδας!

Ο Γιώργος Μασούρας – πήρε ολιγοήμερη άδεια για τον γάμο του από τις υποχρεώσεις του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος – ντύθηκε γαμπρός στο πλευρό της αγαπημένης του το Σάββατο (10/06) στο γραφικό εκκλησάκι του Άγιου Γεράσιμου στην Ερμιόνη, σε ένα πολύ όμορφο τοπίο, με τη θάλασσα κυριολεκτικά στα πόδια όσων βρέθηκαν κοντά του, με θέα την Ερμιόνη, την Ύδρα, τον Δοκό και το ήλιο να κάνει τα δικά του… παιχνίδια, οδεύοντας προς τη δύση! Φυσικά παρόντες ήταν συγγενείς, νυν και πρώην συμπαίκτες του από τον Ολυμπιακό (Αλέξανδρος Πασχαλάκης, Ανδρέας Ντόη, Θανάσης Ανδρούτσος, Κώστας Τζολάκης, Παναγιώτης Ρέτσος, Ανδρέας Μπουχαλάκης, Λεονάρντο Κούτρης) και την Εθνική ομάδα (όπως ο Ντίνος Μαυροπάνος). Οι Αλέξανδρος Πασχαλάκης και Λεονάρντο Κούτρης δημοσίευσαν, μάλιστα, σχετικά stories στο Instagram.

Το γλέντι έγινε σε τουριστικό θέρετρο (Makis Inn Resort) στη Θερμησία, δίπλα στη θάλασσα με θέα τα νησιά της Ύδρας και του Δοκού! Ο Γιώργος Μασούρας έδωσε, μάλιστα, ρεσιτάλ με τον χορό του. Σύμφωνα με πληροφορίες το ζευγάρι έχει στην κατοχή του βίλα στο Porto Hydra Village, στην περιοχή της Ερμιονίδας, κοντά στο μέρος που έγινε η δεξίωση του γάμου. 

Τα γιορτινά της έχει βάλει, μάλιστα, και η Κεχρινιά Αιτωλοακαρνανίας, που είναι η πατρίδα καταγωγής τόσο του Γιώργου όσο και της Ξένιας, περιοχή που, επίσης, γιορτάζουν το γεγονός μαζί με τις οικογένειες και τους συγγενείς του ζευγαριού. Ο γάμος του κορυφαίου ποδοσφαιριστή με τη γλυκιά φιλόλογο ήρθε να επισφραγίσει έναν μεγάλο έρωτα χρόνων.

Για πάντα μαζί

Θέμα με την προαναγγελία του γάμου του Γιώργου Μασούρα και της αγαπημένης του είχε κάνει και η εφημερίδα «Realnews» (σ.σ. real.gr), αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Η ιστορία αγάπης τους ξεκινά από τα παιδικά τους χρόνια. Ο Γιώργος και η Ξένια γνωρίζονται από τα πρώτα σχολικά χρόνια τους. Μεγάλωσαν στην ίδια γειτονιά στο χωριό Κεχρινιά και, εκτός από γείτονες και συμμαθητές, ήταν και καλοί φίλοι, μια φιλία που μετεξελίχθηκε σε δυνατή σχέση αγάπης. Καλοί μαθητές και οι δύο, πέρασαν στο πανεπιστήμιο, αλλά εκεί για πρώτη φορά χώρισαν οι δρόμοι τους όσον αφορά την ακαδημαϊκή τους πορεία. Η Ξένια σπούδασε φιλολογία και πλέον εργάζεται ως καθηγήτρια στον ιδιωτικό εκπαιδευτικό τομέα, ενώ ο Γιώργος, αν και πέρασε στο Παιδαγωγικό, δεν ακολούθησε τις σπουδές του, αφού η αγάπη του για το ποδόσφαιρο ήταν μεγαλύτερη. Από τότε που θυμάται τον εαυτό του κλοτσούσε μια μπάλα και, καθώς μεγάλωνε, κατάλαβε πως τα στενά όρια των τοπικών ομάδων δεν θα τον περιόριζαν, αφού σύντομα θα άνοιγε τα φτερά του για μεγαλύτερη ομάδα, όπως και έγινε…

Το αγαπημένο ζευγάρι σχεδίαζε τη μεγάλη ημέρα τα τελευταία δύο χρόνια. Η πανδημία καθυστέρησε τα σχέδιά τους, τώρα όμως ήρθε η στιγμή να προχωρήσουν μπροστά, κάνοντας τα βήματα που ονειρεύονται για την κοινή τους ζωή. Ένας παραπάνω λόγος είναι και η επαγγελματική πορεία του Γ. Μασούρα».

Διαβάζουμε στο «e-maistros.gr» (δημοσίευσε και σχετικές φωτογραφίες) για τον γάμο του Γιώργου Μασούρα:

«Τα σκαλιά της εκκλησίας ανέβηκε ο ποδοσφαιριστής Γιώργος Μασούρας με την αγαπημένη του Ξένια Νταουντάκη. Ο γάμος του ζευγαριού έγινε το απόγευμα του Σαββάτου στην Ερμιονίδα Αργολίδας. Μετά το μυστήριο στο προαύλιο της εκκλησίας φίλοι του ζευγαριού τους «έλουσαν» με ρύζι. Ο διεθνής ποδοσφαιριστής μαζί με την φιλόλογο Ξένια Νταουνάκη μεγάλωσαν από μικροί μαζί και η φιλία μετεξελίχθηκε σε φλογερό ειδύλλιο. Να τους ευχηθούμε βίον ανθόσπαρτον και καλούς απογόνους!».

masouras gamos ermioni agios gerasimos e maistros mesa10062023

masouras gamos ermioni agios gerasimos e maistros mesa10062023 1

masouras gamos ermioni agios gerasimos koutris instagram mesa10062023

masouras gamos ermioni agios gerasimos koutris instagram mesa10062023 1

masouras gamos makis inn resort koutris instagram mesa10062023

masouras gamos makis inn resort koutris instagram mesa10062023 1

Διαβάζουμε στα «gamosorganosi.gr» και «bovary.gr» για τον γάμο του Στέφανου Καπίνο:

«Μια ρομαντική τελετή με θέα τη θάλασσα επισφράγισε τον έρωτα της σχεδιάστριας μόδας και vlogger, Mιρκέτας Βιδάλη και του ποδοσφαιριστή, Στέφανου Καπίνο.

Ο γάμος τελέστηκε την Παρασκευή 14 Ιουνίου στον Ιερό Ναό Αγίου Γερασίμου στην Ερμιόνη Αργολίδας, σε ένα παραμυθένιο σκηνικό, ακολούθησε η δεξίωση σ’ ένα μαγικό μέρος σε βίλα στην περιοχή Πλέπι, δίπλα από το Porto Hydra, με θέα απέναντι την Ύδρα, σε μια μαγική βραδιά με φεγγάρι.

Οι δυο τους είναι μαζί εδώ και σχεδόν έξι χρόνια και αποφάσισαν να επισφραγίσουν με τον καλύτερο τρόπο τον μεγάλο έρωτα που ζουν.

Η Μιρκέτα Βιδάλη και ο Στέφανος Καπίνο είχαν κοντά τους όλα τα αγαπημένα τους πρόσωπα (συγγενείς και φίλους): οι γαμήλιες φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν από τους λογαριασμούς των καλεσμένων που έδωσαν το παρών στο γάμο αποτυπώνουν με γλαφυρό τρόπο τη χαρά τους για το γεγονός.

Κουμπάροι του ζευγαριού, οι καλοί τους φίλοι, Χάρης Μαυρίας (επίσης ποδοσφαιριστής), και η Πέλη Αδραμίτογλου.

To αστραφτερό (με λεπτομέρειες από γκλίτερ και κεντήματα) νυφικό της Μιρκέτας, βγαλμένο από παραμύθι, είχε την υπογραφή της Μαρίας Κονίδη ενώ το γαμπριάτικο σμόκιν του Στέφανου έφερε την σχεδιαστική υπογραφή των Mi-Ro.

Mια ροζ ανθοδέσμη, πολύ διακριτικά σκουλαρίκια και χαμηλή αλογοουρά συμπλήρωναν το bridal look.

Το αγαπημένο ζευγάρι επισημοποίησε τη σχέση του στον Ιερό Ναό Αγίου Γερασίμου στην Ερμιόνη Αργολίδας με συγγενείς και φίλους να δίνουν το «παρών» και να δίνουν τις πιο θερμές τους ευχές.

Στον γάμο του Καπίνο, ήταν πολλοί ποδοσφαιριστές και φυσικά πολλοί πρώην συμπαίκτες του και διεθνείς. Το ζευγάρι τίμησαν με την παρουσία τους πολλές γνωστές Ελληνίδες fashion bloggers, φίλες της πανέμορφης σχεδιάστριας μόδας».

kapino gamos ermioni agios gerasimos gamosorganosi mesa10062023

kapino gamos ermioni agios gerasimos gamosorganosi mesa10062023 1

kapino gamos ermioni agios gerasimos gamosorganosi mesa10062023 3

kapino gamos ermioni agios gerasimos gamosorganosi mesa10062023 4

kapino gamos ermioni agios gerasimos gamosorganosi mesa10062023 5

kapino gamos ermioni agios gerasimos gamosorganosi mesa10062023 6

kapino gamos ermioni agios gerasimos tlife mesa10062023 1

kapino gamos ermioni agios gerasimos gamosorganosi mesa10062023 7

kapino gamos ermioni agios gerasimos gamosorganosi mesa10062023 9

kapino gamos ermioni agios gerasimos gamosorganosi mesa10062023 10

kapino gamos ermioni agios gerasimos gamosorganosi mesa10062023 11

Φωτογραφίες, βίντεο: e-maistros.gr, gamosorganosi.gr, tlife.gr

Υπαλλήλους για συγκεκριμένες θέσεις αναζητάει η «ZAG ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ» στην Ερμιονίδα (Αργολίδα), με έδρα στο Κρανίδι.

Συγκεκριμένα, αυτές αφορούν χειριστή μηχανημάτων έργου, χειριστή ανυψωτικού μηχανήματος (γερανός) και οδηγούς οχημάτων.

Απαραίτητα προσόντα για τις συγκεκριμένες θέσεις είναι τα παρακάτω:

1. ΑΔΕΙΑ ΧΕΙΡΙΣΤΗ
2. ΑΔΕΙΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ
2. ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ (ΘΑ ΕΚΤΙΜΗΘΕΙ)

Πληροφορίες μπορείτε να μάθετε στα παρακάτω τηλέφωνα 27540 23281 και 6980 362224.

Όποιος επιθυμείς μπορεί να αποστείλει email στο This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Χειριστή μηχανημάτων έργου αναζητάει η «ZAG ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ» στην Ερμιονίδα (Αργολίδα), με έδρα στο Κρανίδι.

Απαραίτητα προσόντα για τη συγκεκριμένη θέση είναι τα παρακάτω:

1. ΑΔΕΙΑ ΧΕΙΡΙΣΤΗ
2. ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ (ΘΑ ΕΚΤΙΜΗΘΕΙ)

Πληροφορίες στα παρακάτω τηλέφωνα 27540 23281 και 6980 362224.

Όποιος επιθυμείς μπορεί να αποστείλει email στο This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Υπαλλήλους για δυο θέσεις αναζητάει η «ZAG ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ» στην Ερμιονίδα (Αργολίδα), με έδρα στο Κρανίδι. 

Συγκεκριμένα, αναζητά υπάλληλο γραφείου για γραμματειακή υποστήριξη και χειριστή μηχανημάτων έργου.
 
Περιγραφή θέσης εργασίας για τον υπάλληλο γραφείου: 

• Διαχείριση τηλεφωνικού κέντρου
• Διαχείριση αλληλογραφίας
• Αρχειοθέτηση
• Εξωτερικές εργασίες ( κάτοχος ΙΧ)
• Πολύ καλή γνώση Η/Υ - Γνώσεις σε Microsoft Office
• Επικοινωνιακές και οργανωτικές ικανότητες, υπευθυνότητα, ευγένεια και εχεμύθεια. 
• Καλή γνώση Αγγλικών
 
Παροχές της εταιρείας για τη συγκεκριμένη θέση:

• Ιδιωτική ασφάλιση 
• Προοπτικές εξέλιξης.
 
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αποστείλουν βιογραφικό σημείωμα, email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 
 
Θέση και για χειριστή μηχανημάτων έργου

Η «ZAG ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ» αναζητά, επίσης, χειριστή μηχανημάτων έργου για εργασίες εκτός έδρας σε διάφορες περιοχές της Ελλάδος. 
 
Απαραίτητα προσόντα για τη συγκεκριμένη θέση: 
 
1. ΑΔΕΙΑ ΧΕΙΡΙΣΤΗ 
2. ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ (ΘΑ ΕΚΤΙΜΗΘΕΙ) 
 
Πληροφορίες: 27540 23281 – Κιν. 6980 362224, email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

Εντός και εκτός των… τειχών της πόλης

Καταγγελία για ρατσιστική επίθεση σε γήπεδο του νομού Αργολίδας έγινε γνωστή τις προηγούμενες ημέρες και το θέμα είναι πολύ πιο σοβαρό, σε σχέση με πώς θέλουν να το παρουσιάσουν κάποιοι, κάνοντας λόγο για «ατυχές περιστατικό αντιπαράθεσης». Εφόσον ισχύει η καταγγελία…

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο 37χρονος Σενεγαλέζος ποδοσφαιριστής του Ποσειδώνα Διδύμων Ντάνιελ Αμπντουραχμάν, δέχθηκε, με βάση όσα καταγγέλλει η ομάδα του, ρατσιστική επίθεση από μερίδα φιλάθλων του Παμμετοχικού, στον αγώνα που διεξήχθη το περασμένο Σάββατο (18/02), στο γήπεδο του Αγίου Δημητρίου, για το πρωτάθλημα της Α1 Αργολίδας.

Όπως ανέφερε η ομάδα των Διδύμων, φίλαθλοι των γηπεδούχων είχαν έντονη ρατσιστική συμπεριφορά εις βάρος του Ντάνιελ, με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς για το χρώμα του… Σε παιχνίδι που ήταν, μάλιστα, διαιτητής ο Βαγγέλης Μανούχος, ο οποίος σφυρίζει σε αγώνες Super League 1, όντας και διεθνής.

Υπήρξε αντίδραση από τη γηπεδούχο ομάδα στις συγκεκριμένες καταγγελίες, αλλά σ’ ένα τόσο σοβαρό θέμα περίμενα μια πιο σοβαρή τοποθέτηση, περίμενα μεγαλύτερη κινητοποίηση από όλους…

Ο Παμμετοχικός μιλάει, λοιπόν, για «ατυχές περιστατικό αντιπαράθεσης» το οποίο και «καταδικάζει», αλλά δεν αναφέρεται ευθέως σε ρατσιστικό επεισόδιο, ενώ δίνει συγχαρητήρια στον διαιτητή για την απόδοσή του, τονίζοντας ότι ο ρέφερι «άμεσα διέκοψε τον αγώνα, κάνοντας παρατήρηση τόσο στον φίλαθλο όσο και στον ποδοσφαιριστή, ο οποίος και είχε ανοίξει "διάλογο" μαζί του».

Η γηπεδούχος υπογραμμίζει, μάλιστα, ότι «δεν πιστεύουμε όμως πως το ανωτέρω περιστατικό καθόρισε την έκβαση του αγώνα και τη δίκαιη νίκη μας», ενώ σε υστερόγραφο επισημάνει: «Οποιοσδήποτε θεωρεί δεδομένο το χαμηλό επίπεδο πολιτισμού μας, είμαστε ανοιχτοί να μας μεταλαμπαδεύσει τον δικό του»… Αναφέρει, ωστόσο, ότι «γνώμονας μας από τότε που αναλάβαμε τη διοίκηση είναι η όσο το δυνατό καλύτερη φιλοξενία, σ' όλους τους πρωταγωνιστές των αγώνων, πιστεύοντας να το έχουμε καταφέρει στο έπακρο».

Παιδιά, μια... διακοπή εδώ, διότι θα επαναλάβω ότι μάλλον δεν έχετε καταλάβει τι σημασία του θέματος. Αυτού του είδους τα «καυτά» θέματα δε λύνονται με το να… μετρήσουμε το ποιος έχει τον πολιτισμό του σε ψηλότερο επίπεδο.

Όταν την ίδια ώρα, η UEFA, που πολλές φορές και αυτή έχει αντιμετωπίσει παρόμοια θέματα με στιλ… υποκριτικό, έχει αναφέρει: «Ο αγώνας για την εξάλειψη του ρατσισμού, των διακρίσεων και της μισαλλοδοξίας από το ποδόσφαιρο, αποτελεί μείζονα προτεραιότητα για την οργάνωσή μας. Η UEFA καταδικάζει αυτήν την αξιοθρήνητη συμπεριφορά και ανέκαθεν απέδειξε μηδενική ανοχή για κάθε μορφή ρατσισμού και διακρίσεων».

Αν ισχύει η καταγγελία του Ποσειδώνα Διδύμων, θα πρέπει να γίνε έρευνα και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι. Ο Βαγγέλης Μανούχος τι αναφέρει για το περιστατικό;

Και μιλάμε για παίκτη, που όπως με πληροφόρησαν, αποτελεί «διαμάντι», μιλώντας για τον χαρακτήρα του και την παρουσία του στα γήπεδα του νομού, αλλά και στην τοπική κοινωνία.

«Το παιδί ήταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση», δήλωσε, με βάση τα ρεπορτάζ, μετά το τέλος του συγκεκριμένου αγώνα ο προπονητής του Ποσειδώνα Διδύμων Δημήτρης Κούσης και συνέχισε: «Όση ώρα έπαιζε, άκουγε ρατσιστικά συνθήματα από τους οπαδούς των γηπεδούχων. Εγώ μπορώ να κάνω υπομονή με όσα ακούω αλλά ως εδώ. Αυτοί οι άνθρωποι δεν χρειάζονται στο ποδόσφαιρο»…

Σε τέτοια θέματα έρχεσαι σε σύγκρουση ακόμα και με τους οπαδούς σου. Δεν συνεχίζεις τον… δρόμο σου στη γραμμή της ασφάλειας, κλείνοντας τα αυτιά σου στη φωνή του δικαίου. Σ' αυτά τα θέματα δεν έχει θέση η υποκρισία. Αφήνεις τις… λεζάντες και δεν εξετάζεις το θέμα επιφανειακά. Δεν δείχνεις ότι σε ενδιαφέρει η... βιτρίνα και όχι το να εστιάσεις στη ουσία του θέματος. Αφήνεις την άκρη δημόσιες σχέσεις και αποφασίζεις ότι πρέπει να «σπάσεις αυγά».

Και τα παραπάνω που αναφέρω έχουν αποδέκτες άπαντες. Μη κρυβόμαστε πίσω από το… δάχτυλό μας. Σε πολλά γήπεδα υπάρχει μια μερίδα κόσμου – μικρή, αλλά πρέπει και αυτή να εκλείψει – που βλέπει τους αντιπάλους ως πραγματικούς εχθρούς. Κάποιοι λίγοι πάνε στο γήπεδο για να ασχοληθούν μόνο με τους αντιπάλους με ακραίες εκφράσεις και ενέργειες. Κάθε υγιής οργανισμός, τους συγκεκριμένους οφείλει να τους συνετίσει, να τους μιλήσεις και εάν χρειαστεί να τους τιμωρήσει… Πόσω μάλλον εάν φτάσουμε σε ρατσιστικές συμπεριφορές.

Η ανακοίνωση του ΑΟ Παμμετοχικού αναφέρει:

«Η διοίκηση του ΑΟ Παμμετοχικού καταδικάζει το ατυχές περιστατικό αντιπαράθεσης, μεταξύ φιλάθλου (από τους περίπου 200 που ήταν στο γήπεδο), με τον αλλοδαπό ποδοσφαιριστή της ομάδας του Ποσειδώνα Δίδυμων. Γνώμονας μας από τότε που αναλάβαμε τη διοίκηση είναι η όσο το δυνατό καλύτερη φιλοξενία, σ' όλους τους πρωταγωνιστές των αγώνων, πιστεύοντας να το έχουμε καταφέρει στο έπακρο.

Με την παρούσα, θα θέλαμε να δώσουμε συγχαρητήρια για τη διαχείριση του αγώνα και την άψογη διαιτησία στον διαιτητή ΜΑΝΟΥΧΟ Ευάγγελο και τους βοηθούς του. Ήταν αυτός που άμεσα διέκοψε τον αγώνα, κάνοντας παρατήρηση τόσο στον φίλαθλο όσο και στον ποδοσφαιριστή, ο οποίος και είχε ανοίξει "διάλογο" μαζί του.

Δεν πιστεύουμε όμως πως το ανωτέρω περιστατικό καθόρισε την έκβαση του αγώνα και τη δίκαιη νίκη μας.

ΥΓ.: Οποιοσδήποτε θεωρεί δεδομένο το χαμηλό επίπεδο πολιτισμού μας, είμαστε ανοιχτοί να μας μεταλαμπαδεύσει τον δικό του.

Με εκτίμηση το ΔΣ του Παμμετοχικού».

Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση του Ποσειδώνα Διδύμων:

«Το ΔΣ του ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ ΔΙΔΥΜΩΝ καταδικάζει όλα τα δυσάρεστα γεγονότα που έλαβαν μέρος στον αγώνα της ομάδας μας απέναντι στον ΠΑΜΜΕΤΟΧΙΚΟ το Σάββατο. Γεγονότα τα οποία δεν πίστευε κανένας ότι θα συμβούν σε αγώνα τοπικού πρωταθλήματος.

Σε έναν αγώνα που μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχε συμβεί το παραμικρό, και η ομάδα μας ήταν μπροστά στο σκορ με 0-2 οι οπαδοί της αντίπαλης ομάδας ξεκίνησαν να βρίζουν με ρατσιστικά λόγια όπως (μαύρε-αράπη) τον ποδοσφαιριστή της ομάδας μας ΝΤΑΝΙΕΛ. Βλέποντας να συμβαίνουν όλα αυτά ο προπονητής μας ζήτησε από τον διαιτητή του αγώνα ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΑΝΟΥΧΟ να σταματήσει το παιχνίδι για να ηρεμήσει ο παίχτης μας και ότι αν συνεχιστούν όλα αυτά θα αποχωρήσει η ομάδα από το γήπεδο.

Ο διαιτητής ενώ μίλησε με τον ποδοσφαιριστή μας για να τον ηρεμήσει δεν έκανε τίποτα για να σταματήσουν να ακούγονται από την κερκίδα όλα αυτά τα χυδαία λόγια τα οποία συνεχιζόντουσαν.

Να υπογραμμίσουμε ότι σε όλα αυτά δεν πήραν μέρος οι ποδοσφαιριστές της αντίπαλης ομάδας και η διοίκηση, με τη συμπεριφορά τους να ήταν άψογη. Είμαστε σίγουροι ότι το παράδειγμα αυτό θα το ακολουθήσουν και οι οπαδοί. Επίσης κατά την διάρκεια της έντασης οπαδοί της αντίπαλης ομάδας ήρθαν πίσω από τον πάγκο της ομάδας βρίζοντας και φτύνοντας τον προπονητή μας και τον παίχτη μας ΓΙΩΡΓΟ ΜΠΑΡΔΗ. Πιστεύουμε ότι δεν πρέπει να γίνονται τέτοια γεγονότα για να κερδηθεί ένας αγώνας.

Ως ομάδα δεν έχουμε βγάλει καμία ανακοίνωση από την αρχή της χρονιάς για διαιτητικά λάθη που έχουν γίνει εις βάρος μας, και αυτό διότι κοιτάμε να διορθώσουμε τα δικά μας λάθη. Δεν θα ανεχτούμε από δω και στο εξής παρόμοια γεγονότα και είμαστε δίπλα στον ποδοσφαιριστή μας για όλα αυτά που βίωσε. Ο ρατσισμός δεν έχει θέση στον αθλητισμό.

Με εκτίμηση το ΔΣ»

UEFA: Μηδενική ανοχή, ας σταματήσουμε τον ρατσισμό

«Μηδενική ανοχή. Ας σταματήσουμε τον ρατσισμό. Τώρα». Η UEFA, μέσω του γραφείου Τύπου, είχε στείλει τον Νοέμβριο του 2018 αυστηρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, μέσω του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου (ΑΠΕ-ΜΠΕ).

Βλέπετε, οι ρατσιστικές αναφορές σε βάρος του Θανάση Αντετοκούνμπο αλλά και η ...εμφάνιση του «Μαύρου Ήλιου» των SS με τους ναζιστικούς χαιρετισμούς στο ΟΑΚΑ, στην συνάντηση του Nations League, ανάμεσα σε Ελλάδα και Εσθονία, προκάλεσαν πολλές αντιδράσεις και το ΑΠΕ-ΜΠΕ επικοινώνησε με την UEFA, ζητώντας μια τοποθέτηση για τα δύο περιστατικά.

«Ο αγώνας για την εξάλειψη του ρατσισμού, των διακρίσεων και της μισαλλοδοξίας από το ποδόσφαιρο, αποτελεί μείζονα προτεραιότητα για την οργάνωσή μας. Η UEFA καταδικάζει αυτήν την αξιοθρήνητη συμπεριφορά και ανέκαθεν απέδειξε μηδενική ανοχή για κάθε μορφή ρατσισμού και διακρίσεων», ανέφερε τότε η UEFA.

«Η εκστρατεία κατά των διακρίσεων, όχι μόνο στο ποδόσφαιρο αλλά και γύρω από αυτό, καθώς και στην ευρωπαϊκή κοινωνία στο σύνολό της, αποτελεί βασική πεποίθηση του προγράμματος της UEFA για την κοινωνική ευθύνη. Η UEFA πιστεύει ακράδαντα ότι η δύναμη του ποδοσφαίρου μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αντιμετώπιση θεμάτων όπως ο ρατσισμός, η ομοφοβία, οι διακρίσεις κατά των εθνοτικών μειονοτήτων και οι θεσμικές διακρίσεις, όπως η υποεκπροσώπηση των γυναικών ή η έλλειψη διαφορετικότητας. Για τον σκοπό αυτό, η UEFA έχει δημιουργήσει συνεργασίες με πολλούς οργανισμούς κατά των διακρίσεων, οι οποίοι καθοδηγούνται από το δίκτυο FARE ως βασικό στρατηγικό εταίρο στον τομέα αυτόν από το 2001, καθώς και το Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων, ένα δίκτυο από 70 διεθνείς οργανισμούς-εταίρους που χρησιμοποιούν το ποδόσφαιρο για τη βελτίωση της ζωής των αστέγων σε όλο τον κόσμο», πρόσθεσε το 2018 η ευρωπαϊκή ομοσπονδία.

«Στο πλαίσιο της πολιτικής μηδενικής ανοχής έναντι σε οποιαδήποτε μορφή ρατσισμού και διακρίσεων, η UEFA διαθέτει σύστημα παρακολούθησης αγώνα. Οι εκθέσεις του FARE δεν αποτελούν μόνο βάση για την επιβολή κυρώσεων, αλλά μπορούν να χρησιμοποιηθούν, μαζί με άλλα στοιχεία, για να τεκμηριώσουν το ενδεχόμενο ελέγχου της UEFA, της Δεοντολογίας και του Πειθαρχικού Συμβουλίου να αρχίσουν έρευνα», κατέληξε ο εκπρόσωπος της UEFA, σημειώνοντας και θυμίζοντας ότι το 2013, το συνέδριο της UEFA ενέκρινε ψήφισμα που δείχνει τη δέσμευση του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου για την καταπολέμηση του ρατσισμού και καλώντας μας, να παραθέσουμε τις αναφορές αυτές, υπογραμμίζοντας ιδιαίτερα τα σημεία 6 και 7:

«1. Το Καταστατικό της UEFA προβλέπει ότι ένας βασικός στόχος είναι η προώθηση του ποδοσφαίρου σε όλη την Ευρώπη με πνεύμα ειρήνης, κατανόησης, θεμιτού παιχνιδιού και χωρίς καμία διάκριση.

2. Ομοίως, οι 11 βασικές αξίες της UEFA περιέχουν δέσμευση ότι η UEFA θα υιοθετήσει μια προσέγγιση μηδενικής ανοχής προς τον ρατσισμό.

3. Αυτές οι ίδιες 11 αξίες δηλώνουν ότι το ποδόσφαιρο πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα. Το ποδόσφαιρο ενώνει ανθρώπους και υπερβαίνει τις διαφορές. Ο σεβασμός είναι επομένως, μια βασική αρχή του παιχνιδιού.

4. Στο πλαίσιο αυτό, το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο είναι ενωμένο με την πεποίθησή του ότι ο ρατσισμός και άλλες μορφές, η διάκριση πρέπει να εκμηδενιστεί από το ποδόσφαιρο, μια για πάντα.

5. Η UEFA και οι ενώσεις μελών της αποφασίζουν να πολλαπλασιάσουν τις προσπάθειές τους για την εξάλειψη του ρατσισμού στο ποδόσφαιρο. Πρέπει να επιβληθούν αυστηρότερες κυρώσεις για κάθε μορφή ρατσιστικής συμπεριφοράς που επηρεάζει το παιχνίδι.

6. Οι διαιτητές θα πρέπει να σταματούν, να διακόπτουν ή ακόμη και να εγκαταλείψουν έναν αγώνα, εάν συμβούν ρατσιστικά επεισόδια. Υπάρχουν οι οδηγίες τριών βημάτων: Να διακοπεί πρώτα ένας αγώνας και να δοθεί μια δημόσια προειδοποίηση. Δεύτερον, ο αγώνας να διακοπεί για μια χρονική περίοδο. Τρίτον, και μετά από συντονισμό με τους αξιωματικούς ασφαλείας, ο αγώνας θα σταματήσει εάν δεν έχει παύσει η ρατσιστική συμπεριφορά. Σε μια τέτοια περίπτωση, η υπεύθυνη ομάδα χάνει το παιχνίδι.

7. Οποιοσδήποτε παίκτης ή επίσημος υπάλληλος της ομάδας που έχει κριθεί ένοχος για ρατσιστική συμπεριφορά πρέπει να τιμωρηθεί για τουλάχιστον δέκα αγώνες ή αντίστοιχη χρονική περίοδο για τους εκπροσώπους των συλλόγων.

8. Εάν οι φίλαθλοι μιας ομάδας ή μιας εθνικής ομάδας συμμετέχουν σε ρατσιστική συμπεριφορά, πρέπει να επιβληθούν κυρώσεις (για πρώτο αδίκημα) με μερικό κλείσιμο σταδίου σχετικά με το τμήμα όπου συνέβη το ρατσιστικό επεισόδιο. Για ένα δεύτερο αδίκημα, πρέπει να επιβληθεί πλήρες κλείσιμο σταδίου, καθώς και οικονομική ποινή. Επιπλέον, οι φίλαθλοι που κρίνονται ένοχοι ρατσιστικής συμπεριφοράς θα πρέπει να απαγορεύονται από το να παρευρίσκονται στα γήπεδα, στο μέλλον, από τις κρατικές αρχές.

9. Οι σύλλογοι και οι εθνικές ομάδες καλούνται να εφαρμόσουν προγράμματα ευαισθητοποίησης για την αντιμετώπιση του ρατσισμού. Επιπλέον, πρέπει να συνοδεύονται από πειθαρχικές κυρώσεις για οποιαδήποτε ρατσιστική συμπεριφορά προγράμματα ευαισθητοποίησης, τα οποία οι οργανώσεις κατά του ρατσισμού θα μπορούσαν να βοηθήσουν με άνεση. Η εκπαίδευση θα γίνει για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του προβλήματος, τόσο στο ποδόσφαιρο όσο και στην ευρύτερη κοινωνία.

10. Οι παίκτες και οι προπονητές πρέπει επίσης να είναι πρωτοπόροι στην καταπολέμηση του ρατσισμού. Μιλήστε ενάντια σε αυτό, είναι μέρος του καθήκοντός σας στο ποδόσφαιρο.

11. Η UEFA είναι πλήρως αφοσιωμένη σε αυτές τις ισχυρές πολιτικές επιβολής κυρώσεων και ευαισθητοποίησης προς όλες τις ομοσπονδίες προκειμένου να υποστηρίξουν την εφαρμογή παρόμοιων πολιτικών, λαμβάνοντας υπόψη τις δικές τους εγχώριες περιστάσεις. Το ποδόσφαιρο πρέπει να ξεχωρίσει, τόσο εντός όσο και εκτός του χώρου. Το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο είναι ενωμένο κατά του ρατσισμού. Ας σταματήσουμε τον ρατσισμό. Τώρα».

Η λειτουργία του Μουσικού Συλλόγου Ερμιόνης δεν… σταματάει μόνο στην «τέχνη του συνδυασμού ήχων», καθώς προσφέρει πολλά περισσότερα και σημαντικά στην περιοχή της Ερμιονίδας. Όπως για παράδειγμα η διήμερη εθελοντική αιμοδοσία που διοργανώνεται αυτές τις ημέρες.

Ο Μουσικός Σύλλογος Ερμιόνης έχει δημιουργήσει τη δική του παράδοση προσφοράς όχι μόνο σε θέματα που αφορούν τον πολιτισμό. Μαζί με φιλαρμονική του Δήμου Ερμιονίδας. Αυτό ειπώθηκε, μάλιστα, από όλους και πριν από μερικές ημέρες, όταν τα μέλη του Συλλόγου έκοψαν την Πρωτοχρονιάτικη τους πίτα για το 2023. Εκεί βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος Αναστάσιος Γανώσης, ο Δήμαρχος Ερμιονίδας Γιάννης Γεωργόπουλος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και υποψήφιοι Αναστάσιος Λάμπρου και Αναστάσιος Τόκας, αντιδήμαρχοι και άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι, καθώς και η φιλόλογος και πρόεδρος του ΙΛΜΕ, Τίνα Αντωνοπούλου. 

Όλοι αναφέρθηκαν στο πολύπλευρο έργο στην τοπική κοινωνία της Ερμιονίδας του Μουσικού Συλλόγου Ερμιόνης μέσω της πορείας του από την ημέρα που δημιουργήθηκε, έχοντας αφήσει το στίγμα του και σε πόλεις του εξωτερικού. Προέχει η μουσική, αλλά το ενδιαφέρον των μελών του συλλόγου δεν… σταματάει μόνο εκεί. Παράδοση, ιστορία, μάθηση, προσφορά στον συνάνθρωπο, είναι μερικοί άλλοι τομείς που έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο.

Στο πλαίσιο αυτό διοργανώθηκε για ακόμα μία φορά διήμερη εθελοντική αιμοδοσία. Με τα μέλη του Συλλόγου να εξηγούν στο πόσο σημαντικό είναι η προσφορά όλων μας. Ενέργεια που γίνεται από την ομάδα αιμοδοσία του Μουσικού Συλλόγου Ερμιόνης με τη συνεργασία του τμήματος αιμοδοσίας του νοσοκομείου Άργους. Η αιμοδοσία πραγματοποιείται την Τετάρτη (22/02, 17:30 – 20:30) και την Πέμπτη (23/02, 09:00 – 13:00) στο Κοινοτικό Κατάστημα Ερμιόνης.

Ως μουσική ορίζεται η τέχνη που βασίζεται στην οργάνωση ήχων και σκοπός της είναι η σύνθεση, εκτέλεση και ακρόαση/λήψη ενός έργου. Με τον όρο μουσική εννοείται, επίσης, και το σύνολο ήχων από το οποίο απαρτίζεται ένα μουσικό κομμάτι. Μόνο που στον Μουσικό Σύλλογο Ερμιόνης δίνουν μεγάλη σημασία και στην «τέχνη» της προσφοράς…

Όποιος και όποια θέλει να δώσει αίμα μπορεί να κλείσει ραντεβού στο εξής τηλέφωνο 6934807634 (Μαρία Αντωνοπούλου)…

mousikos sillogos ermionis aimodosia afisa22022023

Ad Sidebar
Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας
Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Χρησιμοποιούμε cookies για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, για την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Επίσης, μοιραζόμαστε πληροφορίες σχετικά με τη χρήση του ιστότοπού μας από τους εταίρους των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης, των διαφημίσεων και των αναλυτικών στοιχείων που μπορούν να τα συνδυάσουν με άλλες πληροφορίες που τους έχετε παράσχει ή που έχουν συλλέξει από τη χρήση των υπηρεσιών τους. Συμφωνείτε με τα cookies μας εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τον ιστότοπό μας.