Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *
Reload Captcha

Αυτά άκουσε και αυτά είπε ο Χάρης Θεοχάρης στην Ερμιονίδα – Οι συναντήσεις με το... βλέμμα στις Ευρωεκλογές (βίντεο, εικόνες) Featured

Εντός και εκτός των τειχών της… πόλης

Ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης και ο γγ του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Πάνος Αλεξανδρής βρέθηκαν την Τετάρτη (22/5) στην Ερμιονίδα, στο πλαίσιο της περιοδείας τους εν όψει των Ευρωεκλογών στην Αργολίδα, και είχαν επαφές με εκπροσώπους της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της τοπικής Αυτοδιοίκησης, με πολίτες, καταστηματάρχες, επαγγελματίες του εμπορίου, επιχειρηματίες, επενδυτές στην περιοχή μας – και από το εξωτερικό – με τον «Πολίτη» να καταγράφει όσα έγιναν στην… πόλη μας!

Ο Χάρης Θεοχάρης και ο Πάνος Αλεξανδρής, έχοντας μαζί τους τον εντεταλμένο σύμβουλο της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε θέματα Μεταφορών και Επικοινωνιών Αναστάσιο Γανώση, τον πρόεδρο ΔΗΜΤΟ Ερμιονίδας Αθανάσιο Μίζη, αλλά και εκπροσώπους του Δήμου Ερμιονίδας, όπως ο Δήμαρχος Γιάννης Γεωργόπουλος και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Γιάννης Μαργέτας, άκουσαν… πολλά σε σχέση με την καθημερινότητα, είτε αφορούν τα Υπουργεία τους, είτε γενικότερα και έδωσαν το δικό τους στίγμα, έχοντας το «βλέμμα» στις 9 Ιουνίου, με τον Υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών να καλεί τον κόσμο να πάει να ψηφίσει, να μην υπάρξει χαλαρότητα, λόγω και των συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί στην Ευρώπη σε όλους τους τομείς.

Με δεδομένο ότι στην Ερμιονίδα αναμένονται και άλλες επενδύσεις, κυρίως από ιδιώτες, καθώς βρίσκονται στα σκαριά βρίσκονται μεγάλα projects, τρία είναι τα βασικά θέματα που τέθηκαν στους εκπροσώπους της κυβέρνησης και της κεντρικής εξουσίας. Να λυθεί το θέμα με το νερό, να υπάρξουν περισσότερα έργα στον τομέα της αποχέτευσης και να βελτιωθεί το οδικό δίκτυο!

Ο Δήμος Ερμιονίδας στάθηκε στη σημασία που έχει για την περιοχή το γεγονός όχι απλά της διατήρησης του ειρηνοδικείου «Μάσσητος» Κρανιδίου, αλλά η αναβάθμισή του σε Περιφερειακό Πρωτοδικείο, μετά από τις προσπάθειες που έγιναν προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Από εκεί και πέρα, ο Χάρης Θεοχάρης άκουσε πολίτες να του επισημαίνουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν με την… καθημερινότητα, λόγω των περιορισμένων οικονομικών πόρων τους και της ακρίβειας. Επαγγελματίες και καταστηματάρχες του τόνισαν ότι ο κόσμος δεν μπορεί, πλέον, να ξοδέψει πολλά ακόμα και για απαραίτητα είδη, αναφέρθηκαν στο θέμα του ΦΠΑ και στη μείωσή του σε σημαντικά αγαθά, ενώ μίλησαν και για τα προβλήματα που έχουν αντιμετωπίσει με τα νέα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί με τα POS και τη διασύνδεσή τους με τις ταμειακές μηχανές. Υπήρξαν και πολίτες που, βλέποντας τους εκπροσώπους της κεντρική εξουσίας, άσκησαν, πάντως, πολύ αυστηρή κριτική στην κυβέρνηση και γενικότερα στους πολιτικούς για όσα έχει ζει και βιώνει η χώρα μας. Ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών συνάντησε, πάντως, και παραδοσιακούς ψηφοφόρους της ΝΔ – πριν από λίγες ημέρες έκανε ειδική μνεία σ’ αυτούς ο Κυριάκος Μητσοτάκης – οι οποίοι του τόνισαν ότι είναι αυτοί που στήριξαν το κόμμα τους στα δύσκολα, μένοντας… πιστοί σ’ αυτό!!! Υπήρξαν και πολίτες που εξύμνησαν τον Χάρη Θεοχάρη για το έργο του απ’ τα Υπουργεία που έχει περάσει.

Απ’ την πλευρά του ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών για το θέμα του προβλήματος με το νερό στην Ερμιονίδα, υπογράμμισε ότι έχουν γίνει πολύ σημαντικά βήματα σχετικά με τον Ανάβαλο, ενώ για τα υπόλοιπα ζητήματα της περιοχής, επεσήμανε ότι θα συνεχιστεί η συνεργασία με την τοπική Αυτοδιοίκηση για να λυθούν και βελτιωθούν. Ο Χάρης Θεοχάρης αναφερόμενος σε καθυστερήσεις που υπάρχουν σε επενδυτικά έργα, λόγω… γραφειοκρατίας, τόνισε ότι είναι πολλές φορές αυτό είναι απαραίτητο, για να γίνονται όπως αρμόζει, βάσει και του νομοθετικού πλαισίου. Σχετικά με τις εκλογές, στάθηκε στους κινδύνους και τις συνέπειες, που μπορεί να έχει η χαλαρότητα ψήφου στις Ευρωεκλογές, και κάλεσε τον κόσμο να πάει στις κάλπες, αναφέροντας ότι η Ευρώπη έχει μπροστά της κρίσιμα μονοπάτια… Υπογράμμισε, ότι η ΝΔ θα πρέπει να πάρει ένα ποσοστό, που θα μπορεί, βάσει της ερμηνείας των αποτελεσμάτων να μπορεί η κυβέρνηση να λέει ότι έχει τη νομιμοποίηση να συνεχίζει το πρόγραμμά της και τις μεταρρυθμίσεις. Σε θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων τους, τόνισε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να παρέχει διευκολύνσεις στους πολίτες, σε σχέση με τις καταστάσεις που έχουν διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια, αναφέροντας ότι θα είναι πάντα κοστολογημένα τα όποια μέτρα αποφασιστούν, όπως γίνεται και τώρα.

Αρχικά, η κυβερνητική αντιπροσωπεία βρέθηκε στο κτήριο του Δήμου Ερμιονίδας. Εκεί, σύμφωνα και το γραφείο Τύπου του Δήμου, τους υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Ερμιονίδας, Ιωάννης Γεωργόπουλος.

Ακολούθησε, συζήτηση στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Ερμιονίδας, στην οποία παρευρέθηκαν επίσης, ο Αναστάσιος Γανώσης (εντεταλμένος σύμβουλος της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε θέματα Μεταφορών και Επικοινωνιών), η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Ελένη Γκαμίλη, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και πρόεδροι των Δημοτικών Κοινοτήτων, όπως οι Γιώργος Φασιλής (Κρανιδίου) και Αθανάσιος Πάτσιος (Ερμιόνης).

«Ειδικότερα, σε μια ζεστή και φιλική ατμόσφαιρα αντάλλαξαν απόψεις για τα τρέχοντα πολιτικά θέματα και συζήτησαν μια σειρά από επίκαιρα ζητήματα που αφορούν τον Δήμο Ερμιονίδας, όπως οι υποδομές που έχει ανάγκη ο τόπος μας, αλλά και η πρόσφατη επιτυχία της Δημοτικής Αρχής που εξασφάλισε όχι μόνο τη διατήρηση της λειτουργίας του Ειρηνοδικείου “Μάσσητος” Κρανιδίου, αλλά την αναβάθμισή του σε Περιφερειακό Πρωτοδικείο. Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας, Ιωάννης Γεωργόπουλος, εξέφρασε μάλιστα, την επιθυμία του προς τον Γενικό Γραμματέα, να μεταφέρει τις θερμές ευχαριστίες του στον Υπουργό και τον Υφυπουργό Δικαιοσύνης, οι οποίοι αποδέχτηκαν το δίκαιο αίτημα για την αναβάθμιση του Ειρηνοδικείου.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την προσφορά αναμνηστικών δώρων από τον Δήμαρχο Ερμιονίδας, ενώ ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας, αφού υπέγραψε στο βιβλίο επισκεπτών του Δήμου μας, δεσμεύτηκε για μια εκ νέου επίσκεψη στον Δήμο Ερμιονίδας», αναφέρει η ενημέρωση του Δήμου. Ο Χάρης Θεοχάρης έχει, άλλωστε, στενές σχέσεις με την Ερμιονίδα. Όπως αποκάλυψε, όταν ήταν μικρός, ερχόταν για διακοπές με την οικογένειά του στο Σαλάντι. Στη συνέχεια ακολούθησε βόλτα στην πλατεία, σε κεντρικούς δρόμους και σε καταστήματα του Κρανιδίου.

Ακολούθως, ο Χάρης Θεοχάρης και ο Πάνος Αλεξανδρής επισκέφτηκαν το Πόρτο Χέλι, όπου έγινε ξενάγηση στη μαρίνα του λιμανιού από διευθυντικά στελέχη. Συγκεκριμένα, ο γενικός διευθυντής της μαρίνας, Ζαχαρίας Κιάφας αναφέρθηκε στις παροχές της μαρίνας και στην αύξηση των σκαφών που βρέθηκαν σ’ αυτή μέσα στο 2023, με αποτέλεσμα να έχουν ανοδική τάση και τα έσοδα. Έγινε αναφορά και στην μαρίνα της Ερμιόνης (βρίσκεται υπό κατασκευή από την ίδια εταιρεία σε μεγαλύτερη έκταση). Στη συνέχεια, οι κυβερνητικοί εκπρόσωποι και ο Δήμαρχος Ερμιονίδας έκαναν βόλτα στους διαδρόμους της μαρίνας με ένα απ’ το ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα που υπάρχουν στον χώρο. «Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας, για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα και καινοτόμες ενέργειες για το 2024, προκειμένου να καθιερώσουμε τη θέση μας ως ένας ελκυστικός yachting προορισμός στις Ελληνικές Θάλασσες και ως μια πρωτοποριακή εγκατάσταση σε όλους τους τομείς», είχε τονίσει, άλλωστε, ο Ζαχαρίας Κιάφας στο «metaforespress.gr».

Στο Πόρτο Χέλι οι Χάρης Θεοχάρης και Πάνος Αλεξανδρής επισκέφτηκαν και τα γραφεία που έχει στην περιοχή η εταιρεία «Golden Land Goutos», που ασχολείται με το real estate. Εκεί ήταν, μάλιστα, και ο Ιρλανδός μεγιστάνας Πολ Ρίτσαρντ Κόλσον, ο οποίος δραστηριοποιείται στην περιοχή (η «Golden Land Goutos» έχει αναλάβει το asset management για τον Πολ Κόλσον). Έγινε ενημέρωση και συνεργασία για τις επενδύσεις που γίνονται στην περιοχή, παρουσία των εκπροσώπων της Περιφέρειας και του Δήμου.

Η Ερμιόνη ήταν ο επόμενος σταθμός της κυβερνητικής αποστολής στην Ερμιονίδα, εκεί όπου υποδέχτηκε – στο μνημείο πεσόντων της περιοχής – τον Χάρη Θεοχάρη και τον Πάνο Αλεξανδρή ο πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας, Αθανάσιος Πάτσιος. Ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και ο γγ του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επισκέφτηκαν καταστήματα της περιοχής, μιλώντας με πολίτες. Στη συνέχεια γευμάτισαν σε εστιατόριο της Ερμιόνης και αναχώρησαν για τους υπόλοιπους δήμους της Αργολίδας, που είχαν να επισκεφτούν, βάσει του προγράμματός τους.

Ο Χάρης Θεοχάρης καλεί τους πολίτες να πάνε στις κάλπες στις 9 Ιουνίου 2024

Ο γενικός διευθυντής των μαρίνων σε Πόρτο Χέλι και Ερμιόνη, Ζαχαρίας Κιάφας, μιλάει για τις πρωτοποριακές εγκαταστάσεις στην Ερμιονίδα σχετικά με την προσέλευση σκαφών:

Επίσκεψη σε φαρμακείο στο Κρανίδι

Έγινε και πιο χαλαρή κουβέντα σε καταστήματα με έδρα το Κρανίδι

Το… καρφί Θεοχάρη στον Γιάνη Βαρουφάκη, όταν επισκέφτηκε στο Κρανίδι κατάστημα, το οποίο λειτουργεί σε κτήριο που πριν στεγαζόταν τράπεζα και έκλεισε...

Εικόνες από το Δημαρχείο Ερμιονίδας (πηγή: ermionida.gr)

Εικόνες από το Κρανίδι

Εικόνες από το Πόρτο Χέλι

Εικόνες από την Ερμιόνη

Rate this item
(0 votes)
Last modified on Sunday, 26 May 2024 16:12

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Ad Sidebar
Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας
Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Χρησιμοποιούμε cookies για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, για την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Επίσης, μοιραζόμαστε πληροφορίες σχετικά με τη χρήση του ιστότοπού μας από τους εταίρους των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης, των διαφημίσεων και των αναλυτικών στοιχείων που μπορούν να τα συνδυάσουν με άλλες πληροφορίες που τους έχετε παράσχει ή που έχουν συλλέξει από τη χρήση των υπηρεσιών τους. Συμφωνείτε με τα cookies μας εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τον ιστότοπό μας.