Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *
Reload Captcha

Αυτές… οι εκλογές δεν είναι για να «κρατάς δυο… καρπούζια στην ίδια μασχάλη» (εικόνες)

Εντός και εκτός των τειχών της… πόλης

Αναταραχή επικράτησε στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία τις τελευταίες ώρες στην Αργολίδα, αλλά οι κινήσεις ήταν άμεσες και ο Νίκος Μπικάκης μένει εκτός… κόμματος. Το ίδιο έκανε γνωστό και ο βουλευτής Γιάννης Γκιόλας, μετά την ανακοίνωση του Νίκου Μπικάκη ότι θα είναι υποψήφιος με τον συνδυασμό («Νέα Εποχή») του Κώστα Μάκαρη για τον Δήμο Ναυπλιέων…

Οι αντιδράσεις ήταν πολλές, το ίδιο και τα σχόλια, όταν ο κ. Μπικάκης έκανε γνωστές τις προθέσεις του και έτσι είχαμε άμεσα εξελίξεις με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μέσα στο 2023 έχουμε «διπλές» (βουλευτικές και αυτοδιοικητικές) εκλογές και δύσκολα μπορεί κάποιος να «κρατάει δυο… καρπούζια στην ίδια μασχάλη», ειδικά εάν παρατάξεις έχουν διαφορές στην ιδεολογία τους με τα κόμματα.

Αυτή τη χρονιά τα κόμματα έχουν και έναν… λόγο παραπάνω, μέχρι και τις βουλευτικές εκλογές να μην ανακατευτούν, δίνοντας… χρίσματα σε υποψήφιους για δήμους και Περιφέρειες.

«Η συγκεκριμένη παράταξη απέχει παρασάγγας από τις αρχές και τις αξίες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ», τονίστηκε, μάλιστα, από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μιλώντας για τον συνδυασμό του Κώστα Μάκαρη, κρατώντας αποστάσεις από τον Νίκο Μπικάκη, μέσω σκληρής ανακοίνωσης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία μη θέλοντας να ταυτιστεί ως κόμμα με την παράταξη του κ. Μάκαρη, υπογράμμισε, ακόμα, πως ο κ. Μπικάκης με τις επιλογές του έθεσε τον εαυτό του εκτός κόμματος.

Έκανε γνωστό ότι του αφαιρέθηκαν όλες οι αρμοδιότητες που είχε ως μέλος της ΟΜ Ναυπλίου (συντονιστής της Θεματικής Τοπικής Αυτοδιοίκησης), ενώ παραπέμπεται στην Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Νίκος Μπικάκης, σύμφωνα με ρεπορτάζ, διατηρούσε άριστες σχέσεις με το κόμμα αλλά και τον βουλευτή Αργολίδας Γιάννη Γκιόλα. Πρόσφατα είχε επισκεφθεί και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο όπου φωτογραφήθηκε με τον Ευρωβουλευτή Πέτρο Κόκκαλη.

Σημειώνεται ότι κ. Μπικάκης έχει υπογράψει μεταξύ 151 ατόμων την δημιουργία δημοτικής παράταξης με επικεφαλής τον κ. Παπαδημόπουλο, από τον οποίον ακόμα δεν έχουμε δει να ανακοινώνονται υποψήφιοι.

Υπενθυμίζεται ότι αρχές Οκτωβρίου για το θέμα της υποστήριξης από κόμματα σε υποψήφιους για την τοπική αυτοδιοίκηση απάντησε και ο γραμματέας της ΝΔ Παύλος Μαρινάκης από την Αργολίδα. Κατά την επίσκεψη του κλιμακίου στη ΝΔ στον νομό τη Δευτέρα (03/10), αναφέροντας ότι η Πειραιώς και ο ίδιος δεν δίνουν… χρίσματα. «Είμαστε εδώ για να ακούμε όλους, οι πολίτες θα κρίνουν τους δημάρχους», φέρεται να είπε… 

Η ερώτηση έγινε τότε από τον Δήμαρχο Ερμιονίδας Γιάννη Γεωργόπουλο, στη διευρυμένη νομαρχιακή συνεδρίαση της Νέας Δημοκρατίας. Πιο συγκεκριμένα, ο Γιάννης Γεωργόπουλος, απευθυνόμενος στον γραμματέα της ΝΔ, Παύλο Μαρινάκη, ρώτησε για τα όσα ακούγονται περί χρισμάτων και στηρίξεων στα... μέρη μας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και παρατάξεις που ασκούν εξουσία, έχοντας εκλεγεί από το 2019 σ δήμους, και έχουν συμβούλους με διαφορετικά ιδεολογικά «πιστεύω» με τους επικεφαλής τους, αντιμετωπίζουν πρόβλημα, μέσω κριτικής από αντιπάλους.    

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τον Μπικάκη

«Η ανακοίνωση της συνεργασίας του κ. Νίκου Μπικάκη με τη δημοτική παράταξη Νέα Εποχή, δεν εκφράζει τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Αποτελεί προσωπική επιλογή.

Ως εκ τούτου και βάσει του γεγονότος ότι η συγκεκριμένη παράταξη απέχει παρασάγγας από τις αρχές και τις αξίες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, έχουν ήδη κινηθεί οι σχετικές διαδικασίες που προβλέπονται από το Καταστατικό του κόμματος.

Από σήμερα από τον κ. Μπικάκη έχουν αφαιρεθεί οι αρμοδιότητες που είχε ως μέλος της ΟΜ Ναυπλίου. Παράλληλα, με απόφαση της Νομαρχιακής Επιτροπής παραπέμφθηκε ήδη στην Επιτροπή Δεοντολογίας του Κόμματος με το αίτημα της διαγραφής.

Σε ό,τι αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας, ο κ. Μπικάκης έθεσε τον εαυτό του εκτός κόμματος».

«Ο κ. Μπικάκης δεν εκφράζει τον ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Αργολίδας»

Ο Γιάννης Γκιολας ανέφερε για το θέμα:

«Η ανακοίνωση της συνεργασίας του κ. Νίκου Μπικάκη με τη δημοτική παράταξη Νέα Εποχή, δεν εκφράζει τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Αποτελεί προσωπική επιλογή.

Ως εκ τούτου και βάσει του γεγονότος ότι η συγκεκριμένη παράταξη απέχει παρασάγγας από τις αρχές και τις αξίες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, έχουν ήδη κινηθεί οι σχετικές διαδικασίες που προβλέπονται από το Καταστατικό του κόμματος.

Από σήμερα από τον κ. Μπικάκη έχουν αφαιρεθεί οι αρμοδιότητες που είχε ως μέλος της ΟΜ Ναυπλίου.

Παράλληλα, με απόφαση της Νομαρχιακής Επιτροπής παραπέμφθηκε ήδη στην Επιτροπή Δεοντολογίας του Κόμματος με το αίτημα της διαγραφής.

Σε ό,τι αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας, ο κ. Μπικάκης έθεσε τον εαυτό του εκτός κόμματος.
Ήταν μια σωστή εύλογη και επιβεβλημένη απόφαση για να ξεκαθαρίσει σύντομα η κατάσταση και να μην αιωρούνται και διασπείρονται ψευδή και κακόβουλα σενάρια.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αργολίδας λειτούργησε ενιαία και καταλυτικά, με απόλυτα σύμφωνη και την δική μου γνώμη.

Γιάννης Γκιολας».

Τι ανακοίνωσε ο Νίκος Μπικάκης

Ως άνοιγμα στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ερμηνεύτηκε από πολλούς η προσχώρηση του Νίκου Μπικάκη στον δημοτικό συνδυασμό «Νέα Εποχή» του Κώστα Μάκαρη για τον Δήμο Ναυπλιέων.

Ο κ. Μπικάκης εξέδωσε σχετική ανακοίνωση δημοσιεύοντας μια φωτογραφία με τον κ. Μάκαρη με φόντο το νησί «Ρόμβη», αναφέροντας:

«Το Ναύπλιο είναι η πρώτη Πρωτεύουσα της Ελλάδας και το Τολό ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς του Δήμου μας. Ο Δήμος Ναυπλιέων έπρεπε να είναι εκ των κορυφαίων Δήμων της Ελλάδας.

Δυστυχώς ο κύριος Κωστούρος έχει καταφέρει εντελώς το αντίθετο. Έχει τεράστιες ευθύνες για τις μικροπολιτικές τακτικές που εφαρμόζει για τη διοίκηση του Δήμου Ναυπλιέων! Αποτελέσματα αυτών των τακτικών είναι τα εξής:

– Δεν έχει να παρουσιάσει κανένα ουσιαστικό έργο υποδομής.
– Αλόγιστη σπατάλη Δημοτικού χρήματος, με αποτέλεσμα την αύξηση των Δημοτικών τελών κατά 90% τα τελευταία 2 έτη.
– Καταιγισμός των απευθείας αναθέσεων.
– Κανένας σεβασμός του Πρασίνου.
– Ανύπαρκτος σχεδιασμός για τα αδέσποτα.

Έχουμε όμως ευχάριστα νέα!

Η πολιτική του ‘’πάρε – δώσε‘’ φτάνει στο τέλος της!

Το καράβι που λέγεται ‘’ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ’’, άρχισε να βουλιάζει! Ο κύριος Κωστούρος είναι ο απερχόμενος Δήμαρχος!

Αποδέχτηκα με μεγάλη χαρά την πρόταση του κυρίου Μάκαρη να είμαι υποψήφιος μαζί με την παραταξή του, ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ, με γνώμονα το συμφέρον του συνόλου. Ο Δήμος Ναυπλιέων πλέον περνάει σε μια ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ!

Συμφωνήσαμε στους εξής βασικούς άξονες:

– Πλήρη διαφάνεια γιατί το Δημοτικό χρήμα είναι ιερό.
– Τουριστική Ανάπτυξη η οποία θα εκτοξευθεί μέσω των έργων υποδομής.
– Προστασία και σεβασμός του Πρασίνου.
– Ολοκληρωμένο σχέδιο για την καθαριότητα.
– Ολοκληρωμένο σχέδιο για τα αδέσποτα.
– Συνεχής συνεργασία με Φορείς και Συλλόγους.
– Αναβάθμιση των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ναυπλιέων.

Νικόλαος Μπικάκης
Δημοτικός Σύμβουλος
Γραμματέας Δημοτικού Συμβουλίου
Ναυπλιέων».

Rate this item
(0 votes)

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Ad Sidebar
Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας
Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Χρησιμοποιούμε cookies για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, για την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Επίσης, μοιραζόμαστε πληροφορίες σχετικά με τη χρήση του ιστότοπού μας από τους εταίρους των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης, των διαφημίσεων και των αναλυτικών στοιχείων που μπορούν να τα συνδυάσουν με άλλες πληροφορίες που τους έχετε παράσχει ή που έχουν συλλέξει από τη χρήση των υπηρεσιών τους. Συμφωνείτε με τα cookies μας εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τον ιστότοπό μας.