Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *
Reload Captcha

Οι λύσεις που θέλουν οι πολίτες, τα «κουκιά» και οι προεδρικοί χειρισμοί

Οι λύσεις που θέλουν οι πολίτες, τα «κουκιά» και οι προεδρικοί χειρισμοί Πηγή: pixabay

Εντός κι εκτός των τειχών της... πόλης

Θα το γράψω έτσι όπως ακριβώς το αφουγκράζομαι από την κοινωνία. Ο κόσμος θέλει έργα και πράξεις, διότι απλά μοχθεί για να τα βγάλει… πέρα! Καλές οι γιορτές, καλά τα λόγια και οι εξαγγελίες, καλά τα τραπέζια και τα πανηγύρια, προάγουν και αυτά τον πολιτισμό και βοηθούν τον τουρισμό, αλλά οι πολίτες ψάχνουν λύσεις. Ψάχνουν και θέλουν λύσεις για βασικά θέματα που απασχολούν τις ζωές τους, την ώρα που έργα και στην Αργολίδα θέλουν καιρό για να ολοκληρωθούν. Και οι πολίτες θέλουν λύσεις τόσο από την κεντρική εξουσία, τους βουλευτές, όσο και από εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης… Εσείς το ξέρατε; Νομίζω το έχετε καταλάβει... 

**Η χρονιά που έρχεται είναι εκλογική. Κάποιοι που νομίζουν ότι θα φτάσουν στην επανεκλογή, ακόμα και επειδή θεωρούν ότι δεν υπάρχει ικανός… αντίπαλος να τους «χτυπήσει», ας μην είναι και τόσο σίγουροι. Τα «κουκιά» αλλάζουν γρήγορα και ήδη έχουν γίνει κινήσεις που τους φέρνουν πιο… πίσω σε σχέση με την απόσταση που υπολόγιζαν ότι είχαν να διανύσουν για την επανεκλογή τους, για παράδειγμα, πριν από έναν χρόνο…

**Εάν ήμουν, πάντως, πολιτικός και βρισκόμουν στην «11η Γιορτή Ροδιού» στην Ερμιόνη θα προβληματιζόμουν πολύ που ο εκπρόσωπος των παραγωγών συγκέντρωσε πολλά περισσότερα «μπράβο» και χειροκροτήματα από τον κόσμο, αφού πρώτα τα… έχωσε στην εξουσία, ζητώντας άμεσα λύσεις για βασικά προβλήματα. Κάνοντας και έναν απίστευτο παραλληλισμό της κατάστασης που περιέγραψε με συγκεκριμένο περιστατικό με τους ελεύθερους, πολιορκημένους στο Μεσολόγγι.

**Ξαφνικά… ψάχνουμε εργάτες γης, ενώ για πολλά είδη είναι η περίοδος της παραγωγής. Να διευκολυνθούν οι διαδικασίες για να έρθουν εργάτες από άλλες χώρες, αλλά για ποιον λόγο ντόπια… χέρια δεν πάνε στα χωράφια; Να μην έχει ο άλλος δουλειά, να του ανοίγεται μια… πόρτα να εργαστεί, αλλά να λέει «όχι». Και να φανταστείτε ότι το λάδι έχει φέτος πολύ καλή τιμή. Κάτι έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό και συνεχίζει να πηγαίνει λάθος.

**Πρόεδρε, να ξέρετε δεν ήταν πρέπον, το να μην απευθυνθεί κάλεσμα σε συγκεκριμένο αθλητικό σύλλογο του δήμου, ώστε να καταθέσει εκπρόσωπός του στεφάνι στην Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου… Δεν ξέρω εάν κάποιος το αποφάσισε, αλλά αποτέλεσε γεγονός, από το μικρόφωνο δεν ακούστηκε κάλεσμα και αυτό «ήχησε» πολύ άσχημα στα αυτιά πολλών… Δεν το λέω μόνο εγώ, το αναφέρουν και πολίτες. Τους «έκατσε» άσχημα. Ακόμα και εάν υπάρχουν προσωπικές διαφορές, σε τέτοιες εκδηλώσεις παραμερίζονται.

**Υπάρχει και ένας άλλος πρόεδρος που έχει ανοίξει… μέτωπα και τρέχει να τα μαζέψει. Δεν είναι εύκολο να πατάς, άλλωστε, με τα δυο πόδια σε δυο βάρκες, όταν κατέχεις συγκεκριμένη καίρια θέση. Ειδικά όταν μιλάς και σε μικρόφωνα. Και όταν ο στόχος σου είναι ακόμα πιο ψηλός, σε άλλο πεδίο με μεγαλύτερο «ειδικό βάρος», τους έχεις όλους ανάγκη. Για να μην ψάχνεις ψήφους με το... δελτίο! Ακόμα πιο σημαντικό είναι, να παρουσιάζεσαι ξεκάθαρος στις θέσεις σου και ας έρθεις σε «ρήξεις» με «ανωτέρους» σου. Αυτό το εκτιμάει ο πολίτης!

Rate this item
(0 votes)
Last modified on Tuesday, 13 December 2022 22:41

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Ad Sidebar
Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας
Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Χρησιμοποιούμε cookies για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, για την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Επίσης, μοιραζόμαστε πληροφορίες σχετικά με τη χρήση του ιστότοπού μας από τους εταίρους των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης, των διαφημίσεων και των αναλυτικών στοιχείων που μπορούν να τα συνδυάσουν με άλλες πληροφορίες που τους έχετε παράσχει ή που έχουν συλλέξει από τη χρήση των υπηρεσιών τους. Συμφωνείτε με τα cookies μας εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τον ιστότοπό μας.