Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *
Reload Captcha

Στον τομέα της «Υγείας» μετράει κάθε θετική ενέργεια – Το… ΕΚΑΒ Ερμιονίδας και τα νέα ασθενοφόρα

Εντός και εκτός των τειχών της… πόλης

Όπως θα έχετε πληροφορηθεί, ήρθαν τα νέα ασθενοφόρα και στην Αργολίδα, από τα 20 που εντάχθηκαν στο δυναμικό των Κέντρων Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Δυο ενίσχυσαν το Κέντρο Υγείας Κρανιδίου (Δήμος Ερμιονίδας) και ένα το ομώνυμο νοσηλευτικό κέντρο Λυγουριού (Δήμος Επιδαύρου)

Πολλοί έκαναν λόγο για υλοποίηση της συγκεκριμένης ενέργειας με καθυστέρηση τριών ετών, από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και την 6η ΥΠΕ (6η Υγειονομική Περιφέρεια). Δεν έχουν άδικο. Με την Περιφέρεια και τον Παναγιώτη Νίκα να ρίχνει… βολές στη διοίκηση της 6ης ΥΠΕ για την καθυστέρηση. Κάποιοι τόνισαν ότι με αυτό τον τρόπο δόθηκε προεκλογικό…. χρώμα στην παραλαβή των ασθενοφόρων, βλέποντας και βουλευτές να φωτογραφίζονται με τα νέα ασθενοφόρα.

Σε μια χώρα, στην οποία δεν είναι και από τα πιο δυνατά της σημεία ο τομέας «Υγείας», οποιαδήποτε θετική ενέργεια, μόνο με καλό «μάτι» μπορείς να τη δεις… Και ας είναι δεκάδες οι φωτογραφίες που θα βγουν! Μακάρι να ενισχύονται τα Κέντρα Υγείας και τα νοσοκομεία της χώρας και ειδικά αυτά της περιφέρειας, και ας γίνεται αυτό με καθυστερήσεις και… φωτογραφίες!

Τόσα χρόνια, ό,τι έχει γίνει, άλλωστε, σε βασικούς τομείς των ζωών μας, όπως αυτός της Υγείας, πραγματοποιείται πολλές φορές με «παρακάλια» στην κεντρική εξουσία. Ας είναι καλά και οι ιδιωτικές πρωτοβουλίες, που έρχονται και μέσω επαφών με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Για την Ερμιονίδα, περιοχή στην οποία το Κέντρο Υγείας Κρανιδίου παρέχει υπηρεσίες σε νησιά του Αργοσαρωνικού, ενώ το καλοκαίρι ο πληθυσμός είναι πολλαπλάσιος, συνεχίζεται η… μάχη βουλευτών Αργολίδας στη Βουλή και στο αρμόδιο Υπουργείο, ώστε να λυθούν τα προβλήματα και το θέμα με τις ελλείψεις. Θέμα που έχει σηκώσει… ψηλά, ζητώντας λύσεις, και ο Δήμαρχος Ερμιονίδας, Γιάννης Γεωργόπουλος!

Εδώ να αναφερθεί ότι μόνο με… θετικό «μάτι» μπορεί να δει κάποιος και την επιστολή του υποψήφιου Δημάρχου Ερμιονίδας, Γιάννη Μαργέτα, για δημιουργία Τομέα ΕΚΑΒ στην Ερμιονίδα. Κάθε συμβολή και ενέργεια στον τομέα της «Υγείας», κάθε νέα ιδέα, μπορεί να επιφέρει αποτελέσματα με θετικό πρόσημο. Σε θέματα, που αφορούν τομείς όπως η «Υγεία», κανείς δεν… περισσεύει, από οποιαδήποτε πόστο μπορεί να προσφέρει. Αυτό φάνηκε ακόμα περισσότερο με την υγειονομική κρίση που βιώσαμε και συνεχίζουμε να βιώνουμε με τον κορονοϊό.

Η επιστολή Γιάννη Μαργέτα αναφέρει:

«Δύο ολοκαίνουργια ασθενοφόρα 4χ4 πλήρως εξοπλισμένα παρελήφθησαν από το Κέντρο Υγείας Κρανιδίου. Η χρηματοδότησή τους έγινε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου μέσω των ΠΕΠ
Με σημερινή μου επιστολή απευθύνθηκα ως υποψήφιος Δήμαρχος Ερμιονίδας στον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ ζητώντας τη δημιουργία Τομέα ΕΚΑΒ στην Ερμιονίδα.

Το ανθρώπινο δυναμικό του ΕΚΑΒ επιτελεί σπουδαίο ρόλο στην άμεση μεταφορά των ασθενών, γεγονός που βοηθά σημαντικά στην αντιμετώπιση του προβλήματος που αντιμετωπίζει ο ασθενής και στην περαιτέρω έκβαση της Υγείας του και με τη δημιουργία του Τομέα δύο άτομα (πληρώματα ασθενοφόρων) θα συνοδεύουν το κάθε περιστατικό.
Υπενθύμισα ότι στην Ερμιονίδα του θερινούς μήνες ο πληθυσμός είναι πολλαπλάσιος, όχι μόνο λόγω του τουρισμού αλλά και των χιλιάδων εξοχικών κατοικιών, καθώς επίσης ότι εξυπηρετούνται κάτοικοι και επισκέπτες των Σπετσών και της Ύδρας.

Η ενέργεια αυτή πραγματοποιήθηκε θεωρώντας ότι εκφράζει την επιθυμία των συμπολιτών για ποιοτικότερη προσφορά Υπηρεσιών Υγείας και σ΄ αυτήν την κατεύθυνση η δημιουργία του Τομέα Ε.Κ.Α.Β είναι επιτακτική ανάγκη. Επιπλέον η πρόταση είναι ρεαλιστική.

Για τα ασθενοφόρα να ευχαριστήσουμε τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Νίκα Παναγιώτη, τον Διοικητή 6ης ΥΠΕ κ. Καρβέλη Γιάννη και τον Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Υγείας κ Χρονά Άγγελο».

Rate this item
(0 votes)
Last modified on Thursday, 17 November 2022 22:52

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Ad Sidebar
Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας
Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Χρησιμοποιούμε cookies για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, για την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Επίσης, μοιραζόμαστε πληροφορίες σχετικά με τη χρήση του ιστότοπού μας από τους εταίρους των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης, των διαφημίσεων και των αναλυτικών στοιχείων που μπορούν να τα συνδυάσουν με άλλες πληροφορίες που τους έχετε παράσχει ή που έχουν συλλέξει από τη χρήση των υπηρεσιών τους. Συμφωνείτε με τα cookies μας εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τον ιστότοπό μας.