Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *
Reload Captcha

Νίκας: Παραμένουν οικονομικές εκκρεμότητες δήμων για τα απορρίμματα

Νίκας: Παραμένουν οικονομικές εκκρεμότητες δήμων για τα απορρίμματα Πηγή: pixbay

Εξακολουθούν να υφίστανται οι οικονομικές εκκρεμότητες αρκετών δήμων της Περιφέρειας όσον αφορά στην κεντρική διαχείριση των απορριμμάτων, στο πλαίσιο της σχετικής ΣΔΙΤ.

Αυτό γνωστοποίησε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, την Πέμπτη (03/11), στις δηλώσεις του προς τα μέσα ενημέρωσης.

Όπως σημείωσε ο Παναγιώτης Νίκας, αρκετοί δήμοι καθυστερούν να ανταποκριθούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς την εταιρεία που έχει αναλάβει τη διαχείριση, προσθέτοντας ότι γίνεται προσπάθεια να λυθεί το θέμα με συνεννόηση. «Αν δεν συμβεί αυτό θα υπάρξει ανάγκη για νομοθετική ρύθμιση», τόνισε ο Περιφερειάρχης, παρατηρώντας χαρακτηριστικά πως «όλοι θα πρέπει να τιμούν την υπογραφή τους και να είναι φερέγγυοι».

Υπενθυμίζεται ότι η πορεία της ΣΔΙΤ, κεντρικής διαχείρισης απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, το στάδιο στο οποίο βρίσκεται η υλοποίησή της, αλλά και τα όποια προβλήματα έχουν προκύψει, αποτέλεσαν το αντικείμενο ευρείας σύσκεψης, παρουσία του υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη – με τη συμμετοχή και των 26 δημάρχων από τις πέντε Περιφερειακές Ενότητες –, την οποία συγκάλεσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας το μεσημέρι της Παρασκευή (16/09), στην Τρίπολη.

Διαβάστε ακόμα:

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Σύσκεψη με Βορίδη, Νίκα και δημάρχους για τα απορρίμματα (βίντεο, εικόνες)

Νίκας για απορρίμματα και οφειλές δήμων – Τι είπε για συγκεκριμένα έργα στην Αργολίδα

Διαχείριση απορριμμάτων Πελοποννήσου: Δημιουργήθηκαν ήδη τεράστια χρέη από τους δήμους προς τον ιδιώτη που συμμετέχει στη ΣΔΙΤ

Ξεκίνησε η λειτουργία του ΣΜΑ στο Σπαθοβούνι Κορινθίας (βίντεο, εικόνες)

Rate this item
(0 votes)

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Ad Sidebar
Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας
Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Χρησιμοποιούμε cookies για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, για την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Επίσης, μοιραζόμαστε πληροφορίες σχετικά με τη χρήση του ιστότοπού μας από τους εταίρους των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης, των διαφημίσεων και των αναλυτικών στοιχείων που μπορούν να τα συνδυάσουν με άλλες πληροφορίες που τους έχετε παράσχει ή που έχουν συλλέξει από τη χρήση των υπηρεσιών τους. Συμφωνείτε με τα cookies μας εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τον ιστότοπό μας.