Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *
Reload Captcha

Η σύμπραξη Λάμπρου-Τόκα και η αναφορά του «Π» για… συγκέντρωση δυνάμεων (εικόνες)

Η σύμπραξη Λάμπρου-Τόκα και η αναφορά του «Π» για… συγκέντρωση δυνάμεων (εικόνες) Πηγή: pixabay

Εντός και εκτός των τειχών της… πόλης

Για… ενώσεις και… συγκέντρωση δυνάμεων σας ανέφερε ο «Πολίτης Αργολίδας» αρχές Δεκεμβρίου σε θέμα με τίτλο… «Οι «σταθερές» και οι κινήσεις για τη διεκδίκηση του Δήμου», μιλώντας για την Ερμιονίδας και όπως ανακοινώθηκε την Παρασκευή (27/01) οι Αναστάσιος Λάμπρου και Αναστάσιος Τόκας συμπράττουν για μία νέα δημοτική κίνηση εν όψει των επικείμενων αυτοδιοικητικών εκλογών.

Όπως έγινε γνωστό, οι συγκεκριμένοι δημοτικοί σύμβουλοι Ερμιονίδας και επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων που πρόσκεινται στον λεγόμενο προοδευτικό χώρο, ανακοίνωσαν ότι ενώνουν τις δυνάμεις τους και ιδρύουν μια νέα, ανεξάρτητη δημοτική κίνηση που θα διεκδικήσει τον δημαρχιακό θώκο.

Με βάση τα όσα κοινοποιήθηκαν, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα ακολουθήσουν οι απαραίτητες δημοκρατικές διαδικασίες για την ανάδειξη των θεσμικών οργάνων της νέας Δημοτικής Παράταξης (Επικεφαλής- Γραμματεία Παράταξης). Οπότε αναμένεται να δούμε και ποιος θα ηγηθεί. Θα είναι ένας εκ των Αναστάσιου Λάμπρου ή Αναστάσιου Τόκα, που αποτελούσαν, άλλωστε, τα τελευταία χρόνια μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αντιπολίτευσης ή κάποιο άλλο πρόσωπο.

«Δεν αποκλείεται, είτε στον συνδυασμό "Ερμιονίδα, Βήμα στο αύριο" με επικεφαλής τον Γιάννη Μαργέτα, είτε σε άλλη παράταξη, να συστρατευθούν οι περισσότερες από τις υπόλοιπες "δυνάμεις" της περιοχής, ώστε να "χτυπήσουν" τον νυν Δήμαρχο. Σε κάποιους δεν βγαίνουν, πάντως, τα "κουκιά" για να κατέβουν μόνοι τους και έτσι δεν αποκλείουν τη… συγκέντρωση δυνάμεων. Μελετούν, εάν αυτό το ενδεχόμενο τους ευνοεί με τη διαμορφωθείσα κατάσταση», σας είχε γράψει ο «Πολίτης Αργολίδας» στις 2 Δεκεμβρίου 2022…

Το επόμενο διάστημα αναμένεται, λοιπόν, να ανοίξουν τα… χαρτιά τους και οι άλλοι που θέλουν να ασχοληθούν με τα κοινά στην Ερμιονίδα, με βάση το σκηνικό που έχει διαμορφωθεί, ενώ ο Γιάννης Μαργέτας και ο νυν Δήμαρχος Γιάννης Γεωργόπουλος συνεχίζουν τις επαφές τους με πολίτες, ώστε να ενταχθούν στις παρατάξεις τους.

Αναστάσιος Λάμπρου και Αναστάσιος Τόκας αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους:

«Συνδημότες και συνδημότισσες,

Οι προσεχείς Δημοτικές Εκλογές του Οκτωβρίου 2023 σηματοδοτούν την έναρξη μιας νέας δυναμικής περιόδου για τον Δήμο Ερμιονίδας. Μιας περιόδου κρίσιμης για τις προοπτικές του Δήμου μας την επόμενη δεκαετία, με κύριο μέλημα να είναι η προώθηση της αναπτυξιακής πορείας του Δήμου μας, η οποία θα αποτελέσει το εφαλτήριο για να ξεπεράσουμε τα προβλήματα του παρελθόντος.

Πρωταρχικός στόχος αποτελεί η καλύτερη ποιότητα στην καθημερινή εξυπηρέτηση και στη ζωή των κατοίκων, με την αποτελεσματική λειτουργία όλων των υπηρεσιών του Δήμου, η οποία θα αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη του Δημότη προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Εμείς, μπροστά στις προκλήσεις του αύριο, ενώνουμε τις δυνάμεις μας για ένα κοινό πρόγραμμα δράσης με όραμα για το μέλλον του τόπου μας.

Με δεδομένο ότι η συνεργασία όλων των προοδευτικών και υγιών δυνάμεων αυτού του τόπου είναι απαραίτητη για την αλλαγή στα δημοτικά πράγματα του Δήμου μας, προχωρούμε στην ίδρυση μιας Νέας, Ανεξάρτητης, Προοδευτικής Δημοτικής Κίνησης με στόχο να ενώσουμε σημαντικές Αυτοδιοικητικές δυνάμεις του τόπου μας, του Δήμου Ερμιονίδας.

Με την κίνησή μας αναλαμβάνουμε ταυτόχρονα μια ουσιαστική πρωτοβουλία:

Δεσμευόμαστε ότι με την πολύχρονη εμπειρία και γνώση μας θα εγγυηθούμε την απρόσκοπτη δημοκρατική της πορεία η οποία θα δώσει την δυνατότητα σε όλους τους δημότες να εκφράσουν ένα νέο όραμα για την ουσιαστική αναβάθμιση της τοπικής μας Κοινωνίας.

Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα ακολουθήσουν οι απαραίτητες δημοκρατικές διαδικασίες για την ανάδειξη των θεσμικών οργάνων της Νέας Δημοτικής Παράταξης (Επικεφαλής- Γραμματεία Παράταξης).

Προσκαλούμε όλους τους ενεργούς και προβληματισμένους δημότες, αυτοδιοικητικά στελέχη που έχουν υπηρετήσει με συνέπεια και αποφασιστικότητα τον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ομάδες πολιτών με κοινωνικές ευαισθησίες να συστρατευθούν και να ενεργοποιηθούν με σκοπό την επίτευξη των κοινών στόχων μας.

Η δημιουργία μιας παράταξης με ενεργούς πολίτες αποτελεί κύριο στόχος μας, καθώς και η συγκρότηση ενός ψηφοδελτίου που θα το απαρτίζουν δημότες και δημότισσες όλων των κλάδων της οικονομικής και επαγγελματικής δραστηριότητας, με τεχνοκρατική αντίληψη, με κοινωνικές ευαισθησίες, με νέο ύφος και ήθος πολιτικής συμπεριφοράς, με δημοκρατική συνείδηση, που θα επιθυμούν τις μεγάλες προοδευτικές αλλαγές και όχι την απλή διαχείριση της Δημοτικής Εξουσίας, με μεγάλη πραγματική αγάπη για τον τόπο, υπηρετώντας το "Εμείς" και όχι το "εγώ".

Η δημιουργία ικανών συνθηκών για την προοπτική ανάπτυξης και της επίλυσης των σοβαρών προβλημάτων που υπάρχουν και τα γνωρίζετε όλοι, απαιτεί συντονισμό, προγραμματισμό και βούληση για σκληρή δουλειά.

Σας καλούμε να ξεκινήσουμε μαζί έναν εποικοδομητικό διάλογο, ένα δίαυλο επικοινωνίας με όλα τα μέρη της κοινωνίας που αναζητούν μια επίκαιρη πρόταση στα δημοτικά δρώμενα της επαρχίας μας. Επιθυμούμε να δημιουργήσουμε μαζί το εφαλτήριο με το οποίο ο Δήμος Ερμιονίδας θα συμμετέχει στο αύριο, δυνατός και ενισχυμένος, μια Τοπική αυτοδιοίκηση με ανθρωποκεντρική διάσταση η οποία θα υπηρετεί με συνέπεια και αποφασιστικότητα τον όμορφο Τόπο μας, την όμορφη Ερμιονίδα».

Rate this item
(0 votes)
Last modified on Sunday, 29 January 2023 07:37

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Ad Sidebar
Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας
Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Χρησιμοποιούμε cookies για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, για την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Επίσης, μοιραζόμαστε πληροφορίες σχετικά με τη χρήση του ιστότοπού μας από τους εταίρους των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης, των διαφημίσεων και των αναλυτικών στοιχείων που μπορούν να τα συνδυάσουν με άλλες πληροφορίες που τους έχετε παράσχει ή που έχουν συλλέξει από τη χρήση των υπηρεσιών τους. Συμφωνείτε με τα cookies μας εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τον ιστότοπό μας.