Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *
Reload Captcha

Τεντόγλου: «Ασημένιος» στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα - «Θα ήταν ντροπή να κερδίσω με 8.32» (βίντεο)

Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Μίλτος Τεντόγλου, με την επίδοση του στον τελικό του μήκους του Παγκοσμίου πρωταθλήματος ανοικτού στίβου του Όρεγκον. Στην πρώτη θέση βρέθηκε τελικά ο Κινέζος Γιανάν Γουανγκ με άλμα 8.36μ., και στην τρίτη θέση βρέθηκε ο Ελβετός Σιμόν Εχάμερ με 8.16μ.

Ο αθλητής μας, «χρυσός» Ολυμπιονίκης, Παγκόσμιος Πρωταθλητής μέχρι... τώρα και Πρωταθλητής Ευρώπης, άρχισε τον τελικό με μεγάλο άλμα, αλλά άκυρο. Στη δεύτερη όμως προσπάθεια μπορεί να μην έκανε το τέλειο πάτημα, ωστόσο προσγειώθηκε στα 8.30μ. Με αυτό το άλμα πέρασε στην πρώτη θέση και ακολούθησε ένα ακόμα στα 8,29μ., ενώ η τέταρτη προσπάθειά του ήταν στα 8.24μ.

Παρά το γεγονός ότι κανένας δεν φαινόταν ικανός να τον απειλήσει ο σπουδαίος άλτης πήγε ακόμα πιο μακριά στην πέμπτη του προσπάθεια αφού προσγειώθηκε στα 8.32μ. Μέχρι τότε ο Τεντόγλου κατείχε την πρώτη θέση με 8.32μ (5η προσπάθεια), άλμα που τελικά του χάρισε την 2η θέση στον τελικό του μήκους και το ασημένιο μετάλλιο.

Ο Τεντόγλου από την αρχή του χρόνου έχει μόλις δυο «ήττες», στον πρώτο του αγώνα στον κλειστό στην Οστράβα και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

«Θα ήταν ντροπή να κερδίσω με 8.32»

Απογοητευμένος εμφανίστηκε ο Μίλτος Τεντόγλου μετά τον τελικό του μήκους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου, καθώς μπορεί να κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο, αλλά θεωρεί ότι κάποια τεχνικά λάθη του στέρησαν το χρυσό.

Ο Έλληνας πρωταθλητής δήλωσε, μάλιστα, ότι θα ήταν «ντροπή» να νικήσει με άλμα στα 8.32 μέτρα, καθώς θα έπρεπε να φτάσει στα 8.50 μέτρα.

«Ηταν από τους καλύτερους σε θέμα επιδόσεων σε όλο τον αγώνα, αλλά δεν μου ξέφυγε ένα άλμα. Εκανα λάθη στην προσγείωση και μου στέρησε το χρυσό μετάλλιο. Ημουν σταθερός, αλλά είχα απίστευτα κακές προσγειώσεις. Άφηνα το σώμα μου πολύ πίσω. Είναι κρίμα που έχασα έτσι το χρυσό. Η φόρα μου ήταν εντάξει. Είχα καλό σερί και είναι κρίμα. Δε πειράζει που έχασα με 8,32μ. Δεν πέτυχα ούτε ένα άλμα. Είπα ότι έπρεπε να κάνω 8,50μ. Δεν έπρεπε να κερδίσω με 8,32μ. Θα ήταν ντροπή. Καλοδεχούμενο το μετάλλιο βέβαια. Το πρώτο μου στη διοργάνωση, αλλά θα έχω την ευκαιρία του χρόνου να το πάρω. Του χρόνου το Παγκόσμιο γίνεται στην Ευρώπη και θα είναι πιο εύκολα. Πάμε όμως τώρα στο Ευρωπαϊκό χωρίς πίεση να το απολαύσω», δήλωσε στην κάμερα της «ΕΡΤ».

Τεντόγλου: Πρωτιά στο Diamond League της Στοκχόλμης

Υπενθυμίζεται ότι ο Μίλτος Τεντόγλου πέρασε αλώβητος και από τη Στοκχόλμη, την τελευταία του στάση πριν το Παγκοσμιο Πρωτάθλημα του Όρεγκον στις 30 Ιουνίου.

Ο άλτης του Γιώργου Πομάσκι, μπορεί να χρειάστηκε τέσσερις προσπάθειες για να βρει το ρυθμό του, ωστόσο για μια ακόμη φορά λειτούργησε αποτελεσματικά πετυχαίνοντας 8,31 μ. (1,7) και κατακτώντας τη νίκη στον αγώνα της σειράς Diamond League.

Ο αθλητής ξεκίνησε τον αγώνα του με 7,63 μ., συνέχισε με 7,81 μ., 7,78 μ., άκυρο, ενώ στο τελευταίο του άλμα πέτυχε 8,12 μέτρα. Ο "χρυσός" ολυμπιονίκης του Τόκιο και "χρυσός" το χειμώνα στο Βελιγράδι δείχνει έτοιμος να διεκδικήσει το μοναδικό μετάλλιο, που λείπει από την πλούσια συλλογή του και να επιβεβαιώσει για πολλοστή φορά φέτος, πως είναι ο κορυφαίος άλτης του μήκους στον πλανήτη.

Ο αθλητής στα πρώτα του άλματα είχε κάποια προβλήματα με τη φόρα του, λόγω του αέρα που άλλαζε, αλλά και της βαλβίδας. Δεύτερος με 7,98 μ. ήτσν ο Τόμπιας Μόντλερ και τρίτος ο Φιλίπ Πράντβιττσα (Κροατία) με 7,82 μέτρα.

 

Rate this item
(0 votes)
Last modified on Monday, 18 July 2022 20:09

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Ad Sidebar
Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας
Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Χρησιμοποιούμε cookies για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, για την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Επίσης, μοιραζόμαστε πληροφορίες σχετικά με τη χρήση του ιστότοπού μας από τους εταίρους των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης, των διαφημίσεων και των αναλυτικών στοιχείων που μπορούν να τα συνδυάσουν με άλλες πληροφορίες που τους έχετε παράσχει ή που έχουν συλλέξει από τη χρήση των υπηρεσιών τους. Συμφωνείτε με τα cookies μας εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τον ιστότοπό μας.