Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *
Reload Captcha

Το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε για να δώσει την μάχη για μια καλύτερη Ελλάδα

Το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε για να δώσει την μάχη για μια καλύτερη Ελλάδα Πηγή: Panagiotis Psychogyios (Παναγιώτης Ψυχογυιός) στο Facebook

Ο Παναγιώτης Ψυχογυιός (οικονομολόγος και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ) από την Αργολίδα αρθρογραφεί στο «TheOpinion.gr», δείτε τι αναφέρει:

«Σε μια δύσκολη συγκυρία για την χώρα, η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός αναδεικνύονται στους μεγαλύτερους παράγοντες αστάθειας. Χωρίς ίχνος υπευθυνότητας και με αστείες δικαιολογίες, έχουν πάρει όπως φαίνεται την απόφαση να οδηγήσουν την χώρα σε πρόωρες εκλογές τον Σεπτέμβιο κάτω από την πίεση των κοινωνικών αδιεξόδων, που η ίδια δημιούργησε. Την στιγμή που η ακρίβεια σαρώνει τον ελληνικό λαό , η κυβέρνηση Μητσοτάκη επέλεξε αντί να εφαρμόσει ουσιαστικές πολιτικές ανακούφισης των πολιτών, να ξεκινήσει μέσα στο καλοκαίρι την εκλογολογία με την προσφιλή τακτική των διαρροών.

Τα προβλήματα και τα αδιέξοδα του ελληνικού λαού όπως είναι αντιληπτό παραπέμπονται στις καλένδες. Το προεκλογικό σκηνικό που στήνεται είναι για άλλη μια φορά βασισμένο στην ακραία πόλωση και στο παρελθόν, την στιγμή που ελληνικός λαός αναζητά λύσεις για τα μεγάλα καθημερινά προβλήματα.

H κυβέρνηση δεν προχώρησε σε μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα και στο ΦΠΑ βασικών αγαθών, άφησε ανεξέλεγκτη την τιμή του ρεύματος, δεν φορολόγησε τα υπερκέρδη των παρόχων, κλείνοντας το μάτι στα εκτεταμένα φαινόμενα αισχροκέρδειας που παρατηρήθηκαν στην αγορά. Όλα τα παραπάνω έχουν ως αποτέλεσμα την κατάρρευση της αγοραστικής δύναμης των πολιτών, την στιγμή που τα κρατικά έσοδα αυξάνονται λόγω του αυξημένου Φ.Π.Α των ήδη ανατιμημένων προϊόντων, που συνεχίζουν να πληρώνουν οι πολίτες.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη διάλεξε όλο το προηγούμενο διάστημα να σταθεί στο πλευρό των λίγων και ισχυρών. Την ίδια στιγμή ως ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής διατυπώνουμε με σαφήνεια τις θέσεις και τις προτάσεις μας για τους τρόπους τους οποίους μπορεί να αντιμετωπιστεί η ενεργειακή κρίση και οι συνέπειες στον ελληνικό λαό.

Είμαστε η μόνη πολιτική δύναμη που με σαφήνεια απαντάμε σε όλα τα μεγάλα ζητήματα που τίθενται στο δημόσιο διάλογο, αντιλαμβανόμενοι ότι οι σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες απαιτούν εφαρμόσιμη πολιτική πρόταση και όχι λαϊκίστικες κορώνες και εύκολα λόγια.

Όποτε και αν αποφασίσει η κυβέρνηση της Ν.Δ να διεξάγει τις εθνικές εκλογές, το ΠΑ.ΣΟ.Κ- Κίνημα Αλλαγής θα είναι έτοιμο με συγκεκριμένο σοσιαλδημοκρατικό πρόγραμμα και αδιαπραγμάτευτο το κοινωνικό και πολιτικό πρόσημο της παράταξης. Είναι πλέον επιτακτική ανάγκη η πολιτική αλλαγή για την χώρα. Μια νέα μεγάλη προσπάθεια έχει ήδη ξεκινήσει με προτάσεις τεκμηριωμένες για την επόμενη ημέρα της χώρας που θα απαντάνε στα μεγάλα προβλήματα του ελληνικού λαού.

Έχουμε επιλέξει ένα διαφορετικό δρόμο ως γενιά, και σε αυτόν θέλουμε με συνέπεια να βαδίσουμε κοιτώντας στα μάτια τον ελληνικό λαό. Ξέρουμε ότι έχουμε δύσκολο αγώνα για να πετύχουμε την επιστροφή της παράταξης στο προσκήνιο και την εφαρμογή του ενναλακτικού προγράμματος διακυβέρνησης που οραματιζόμαστε. Σε κάθε περίπτωση όμως δεν πρόκειται να οπισθοχωρήσουμε ως προς τις αρχές και τις αξίες που πρεσβεύουμε, και τις οποίες επιζητούμε να διαπεράσουν όλο το φάσμα της κοινωνικής και πολιτικής ζωής της χώρας. Για μια νέα και ουσιαστική αλλαγή. Για μια καλύτερη Ελλάδα».

Rate this item
(0 votes)

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Ad Sidebar
Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας
Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Χρησιμοποιούμε cookies για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, για την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Επίσης, μοιραζόμαστε πληροφορίες σχετικά με τη χρήση του ιστότοπού μας από τους εταίρους των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης, των διαφημίσεων και των αναλυτικών στοιχείων που μπορούν να τα συνδυάσουν με άλλες πληροφορίες που τους έχετε παράσχει ή που έχουν συλλέξει από τη χρήση των υπηρεσιών τους. Συμφωνείτε με τα cookies μας εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τον ιστότοπό μας.