Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *
Reload Captcha

Σόνια Τάνταρου-Κρίγγου: «Κυβέρνηση σταθερότητας, μήνυμα υπευθυνότητας» (βίντεο, εικόνες)

Σόνια Τάνταρου-Κρίγγου: «Κυβέρνηση σταθερότητας, μήνυμα υπευθυνότητας» (βίντεο, εικόνες) Πηγή: Σόνια Τάνταρου Κρίγγου (Facebook)

H Σόνια Τάνταρου-Κρίγγου, δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω και πολιτευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε στα όσα είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ, τόσο στην ομιλία του όσο και στη συνέντευξη Τύπου, κάνοντας λόγο για «κυβέρνηση σταθερότητας» και για «μήνυμα υπευθυνότητας»…

Αναλυτικά η δήλωσή της αναφέρει:

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης έστειλε για ακόμη μία φορά μήνυμα σταθερότητας. Με συνέπεια. Με συνέχεια. Με θεσμικότητα. Διαψεύδοντας για πολλοστή φορά τον μύθο που κινεί η αντιπολίτευση περί πρόωρης προσφυγής στις κάλπες. Μύθο που μάλλον αντανακλά την ανασφάλειά της και τον μύχιο πόθο της για παρατεταμένη περίοδο πολιτικής αστάθειας στη χώρα.

Με δεδομένες τις δημοσκοπήσεις η προσφυγή στις κάλπες θα ήταν η εύκολη λύση. Θα δημιουργούσε όμως σοβαρά προβλήματα στη χώρα. Προτάσσοντας την ασφάλεια της χώρας και της κοινωνίας, αναλαμβάνει, όπως ο ίδιος δήλωσε, ρίσκο για το κόμμα αλλά όχι για τη χώρα, εκπέμποντας την αυτοπεποίθηση ενός πρωθυπουργού που έχει ξεκάθαρο σχέδιο.

Σχέδιο που αποτυπώνεται μέσα από την επίτευξη μίας σειράς εθνικών στόχων. Με τον υψηλό ρυθμό ανάπτυξης και την άνοδο του ΑΕΠ άνω του 5% για φέτος, με ρεκόρ ξένων επενδύσεων, με τον αλματώδη ψηφιακό μετασχηματισμό, με τη μεγαλύτερη μείωση ανεργίας στην Ευρώπη, με αύξηση του κατώτατου μισθού, με μείωση των εκκρεμών συντάξεων και ρεκόρ εσόδων να καταγράφεται στον τουρισμό.

Μπροστά στον απρόβλεπτο χειμώνα που έχουμε μπροστά μας, λόγω της εξελισσόμενης διεθνούς ενεργειακής κρίσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης με αποφασιστικότητα αναλαμβάνει την ιστορική ευθύνη, μετά και την επιτυχή διαχείριση της μεγάλης κρίσης της πανδημίας, να βγάλει τη χώρα για μία ακόμη φορά στο ξέφωτο. Σαφώς μία στάση εθνικού συμφέροντος που δεν υπακούει σε κανέναν εκλογικό σχεδιασμό.

Η κυβέρνηση, με 21 μέτρα κόστους 5,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, στέκεται έμπρακτα δίπλα στο σύνολο των πολιτών, ασκώντας ουσιαστική κοινωνική πολιτική, την πιο καίρια μάλιστα στιγμή. Ενώ, με το βλέμμα στραμμένο στην κοινωνική πρόοδο και την παράλληλη ώθηση της ιδιωτικής οικονομίας, ανακοίνωσε ένα καινοτόμο στεγαστικό πρόγραμμα με επίκεντρο τους νέους. Και μάλιστα υλοποιεί όλα αυτά τα μέτρα στήριξης δίχως να εκτρέπει την οικονομία από τους δημοσιονομικούς στόχους που έχει θέσει.

Ταυτόχρονα, εν μέσω της εξελισσόμενης ελληνοτουρκικής έντασης, με εθνική αυτοπεποίθηση και θάρρος, έστειλε το μήνυμα ότι «εθνική αναγκαιότητα γίνεται τώρα, και η δυνατότητα της χώρας μας να μπορεί να απαντά σε κάθε νέα πρόκληση. Γιατί όταν έρχεται καταιγίδα, χρειάζεται σταθερό τιμόνι και ικανός καπετάνιος. Δοκιμασμένος στα δύσκολα και έτοιμος να αποφασίζει».

Οι ηγεσίες ιστορικά κρίνονται από τη διαχείριση των μεγάλων υποθέσεων. Καμία κυβέρνηση δεν κλήθηκε να αντιμετωπίσει τόσες υπερεθνικές κρίσεις, σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, όσες η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Συνοψίζοντας, το δίλημμα των εκλογών – όποτε αυτές γίνουν – θα είναι σαφές: Επιστροφή στο παρελθόν και στον διχαστικό – στείρο καταγγελτικό λόγο της αντιπολίτευσης ή μία κυβέρνηση που ατενίζει το μέλλον και οδηγεί τη χώρα στην πρόοδο;

Της Σόνιας Τάνταρου-Κρίγγου

Δικηγόρου παρ’ Αρείω Πάγω

Διαπιστευμένης Διαμεσολαβήτριας Υπουργείου Δικαιοσύνης

Πιστοποιημένης Υπεύθυνης Προστασίας Δεδομένων

Πολιτευτή Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας

Rate this item
(0 votes)

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Ad Sidebar
Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας
Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Χρησιμοποιούμε cookies για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, για την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Επίσης, μοιραζόμαστε πληροφορίες σχετικά με τη χρήση του ιστότοπού μας από τους εταίρους των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης, των διαφημίσεων και των αναλυτικών στοιχείων που μπορούν να τα συνδυάσουν με άλλες πληροφορίες που τους έχετε παράσχει ή που έχουν συλλέξει από τη χρήση των υπηρεσιών τους. Συμφωνείτε με τα cookies μας εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τον ιστότοπό μας.