Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *
Reload Captcha

Πελοπόννησος: Ένταξη επιλαχόντων νέων αγροτών ζητούν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Πελοπόννησος: Ένταξη επιλαχόντων νέων αγροτών ζητούν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Πηγή: pixabay

Να ενταχθούν όλοι οι επιλαχόντες στην Περιφέρεια Πελοποννήσου στο πρόγραμμα χρηματοδότησης των νέων αγροτών, για να ανακοπεί η πορεία της περιφέρειας προς τον μαρασμό και την αποεπένδυση, ζητούν με ερώτησή τους προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, στους νομούς της περιφέρειας…

Παρατηρούν πως «το μέτρο των νέων αγροτών του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ), προβλέπει τη χρηματοδότηση των νέων αγροτών για να ασχοληθούν για πρώτη φορά με το αγροτικό επάγγελμα.

Το μέτρο αυτό δεν αποτελεί μόνον ένεση στην παρατηρούμενη μείωση του πληθυσμού, σύμφωνα με την πρόσφατη απογραφή του πληθυσμού στη Μεσσηνία αλλά και σε όλους τους νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου, αλλά στοχεύει στην ηλικιακή ανανέωση του αγροτικού πληθυσμού.

Τα οφέλη είναι προφανώς πολλά, γιατί οι νέοι αγρότες είναι δεκτικοί στην πρόοδο και την αξιοποίηση των επιτευγμάτων της τεχνολογίας. Μπορούν λοιπόν και πρέπει να αποτελέσουν το ανθρώπινο δυναμικό της υπαίθρου, που θα συμβάλλει στον εκσυγχρονισμό της παραγωγικής διαδικασίας με ταχύτερους ρυθμούς και στην αγροτική ανάπτυξη με σύγχρονες μεθόδους και με την υιοθέτηση του αναγκαίου ψηφιακού μετασχηματισμού».

Επικρίνοντας την κυβέρνηση, επισημαίνουν ότι «αντί να αξιοποιήσει στο έπακρο το πολύτιμο αυτό εργαλείο, βάζει συνεχώς εμπόδια και φείδεται πόρων» και σημειώνουν: «Με την ανάρτηση των σχετικών αποφάσεων για την Περιφέρεια Πελοποννήσου στις 27 Ιουλίου, δεν άφησε -μέσα στον Αύγουστο- και πολλά περιθώρια στους ενδιαφερόμενους να καλύψουν έγκαιρα και ορθά τις τυχόν εκκρεμότητες που προέκυψαν. Και ενώ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου καταγράφηκε μεγάλη ζήτηση νέων αγροτών για να ενταχθούν στο μέτρο, με αποτέλεσμα η ελάχιστη βαθμολογία ένταξης να έχει διαμορφωθεί πολύ υψηλά, οι πολλοί προκύπτοντες επιλαχόντες κινδυνεύουν να μείνουν εκτός του προγράμματος, αν η κυβέρνηση δεν αποφασίσει να αυξήσει τους πόρους, ώστε να καλυφθούν όλες οι παραδεκτές αιτήσεις».

Διαβάστε ακόμα:

Αίτημα πρόσθετης χρηματοδότησης για «νέους αγρότες», οι νέοι πίνακες – Αφαλμύρωση και ΓΟΕΒ για Αργολίδα

Πηγή: eleftheriaonline.gr

Rate this item
(0 votes)
Last modified on Friday, 02 September 2022 10:53

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Ad Sidebar
Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας
Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Χρησιμοποιούμε cookies για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, για την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Επίσης, μοιραζόμαστε πληροφορίες σχετικά με τη χρήση του ιστότοπού μας από τους εταίρους των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης, των διαφημίσεων και των αναλυτικών στοιχείων που μπορούν να τα συνδυάσουν με άλλες πληροφορίες που τους έχετε παράσχει ή που έχουν συλλέξει από τη χρήση των υπηρεσιών τους. Συμφωνείτε με τα cookies μας εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τον ιστότοπό μας.