Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *
Reload Captcha

Κορονοϊός: Τι θα ισχύσει στα σχολεία – Γκάγκα: «Δεν θα χρειαστούμε ξανά τα πιστοποιητικά εμβολιασμού» (video)

Κορονοϊός: Τι θα ισχύσει στα σχολεία – Γκάγκα: «Δεν θα χρειαστούμε ξανά τα πιστοποιητικά εμβολιασμού» (video) Πηγή: pixabay

Αποδεκτή έκανε το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων την ομόφωνη εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, η οποία συνεδρίασε την Τρίτη (30/08), για το πώς θα ανοίξουν τα σχολεία την 12η Σεπτεμβρίου (με πολλές αλλαγές και στον τρόπο λειτουργίας τους) σε σχέση με τον κορονοϊό…

Έτσι, σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση υπουργείων Παιδείας και Υγείας, κατά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θα ισχύσουν τα εξής:

• Παραμένει προαιρετική η χρήση προστατευτικής μάσκας.

• Ως γενική οδηγία, όταν ένα παιδί εμφανίσει συμπτώματα παραμένει σπίτι (όπως ισχύει με κάθε περίπτωση ίωσης ή λοίμωξης).

• Συστήνεται η διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου σε περίπτωση συμπτωμάτων.

• Σε περίπτωση θετικού κρούσματος, εφαρμόζονται τα μέτρα απομόνωσης που ισχύουν για τον γενικό πληθυσμό, δηλαδή παραμονή σε απομόνωση επί πέντε ημέρες τουλάχιστον και αποφυγή επαφής με άλλα άτομα. Μετά την πάροδο πέντε ημερών απομόνωσης και εφόσον δεν υπάρχουν συμπτώματα ή τα συμπτώματα μετά το πενθήμερο βελτιώνονται με πλήρη υποχώρηση του πυρετού για ένα 24ωρο χωρίς την χρήση αντιπυρετικών, διακοπή απομόνωσης. Επιστροφή στο σχολείο με υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλής μάσκας για τουλάχιστον άλλες πέντε ημέρες από την λήξη της απομόνωσης.

• Τήρηση της υγιεινής των χεριών.

• Επαρκής αερισμός των χώρων, σύμφωνα με τις ισχύουσες οδηγίες.

• Τα υγειονομικά μέτρα θα επανεξεταστούν σε περίπτωση αλλαγής των επιδημιολογικών δεδομένων.

Σημειώνεται ότι περαιτέρω λεπτομέρειες θα διευκρινιστούν στην υπό έκδοση Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Αυτές ήταν οι εισηγήσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων γα τα σχολεία

Προαιρετική θα είναι η χρήση της μάσκας στα σχολεία όπως και η διενέργεια self test, σύμφωνα με την εισήγηση των ειδικών προς το Υπουργείο Παιδείας.

Συγκεκριμένα η εισήγηση των ειδικών είναι η εξής:
- Παραμένει η προαιρετική χρήση μάσκας στο σχολικό περιβάλλον
- Σύσταση για self test όταν υπάρχουν συμπτώματα
- Σε θετικό self test παραμονή στο σπίτι μέχρι την αποδρομή τους
- Σε περίπτωση θετικού κρούσματος, όπως και στο γενικό πληθυσμό, παραμονή στο σπίτι για πέντε (5) ημέρες και επιστροφή με μάσκα για άλλες πέντε (5) ημέρες.

Γκάγκα: «Δεν θα χρειαστούμε ξανά τα πιστοποιητικά εμβολιασμού»

Στην εκτίμηση ότι δεν θα χρειαστεί ξανά η χρήση των πιστοποιητικών εμβολιασμού για τον κορονοϊό, προχώρησε σε συνέντευξή της η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, αλλά εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξη όσον αφορά στον φετινό χειμώνα.

Μιλώντας στον «ΣΚΑΪ», η κ. Γκάγκα είπε ότι «Θεωρούμε όλοι, λίγο πολύ, ότι από εδώ και πέρα τα πράγματα θα είναι ήπια», συμπληρώνοντας ωστόσο ότι «ο χειμώνας είναι μπροστά και ο κορονοϊός μας έβγαλε πολλές φορές ψεύτες».

Ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς, η αναπληρώτρια υπουργός ανέφερε ότι «φαίνεται ότι θα ξεκινήσουν λίγο πιο χαλαρά και μάλλον χωρίς μάσκες». Κάτι που τελικά, όπως διαβάσατε παραπάνω, συνέβη, μετά τις αποφάσεις της επιτροπής των ειδικών.

Όσον αφορά στον τουρισμό, η κ. Γκάγκα ανέφερε ότι «ήδη έχει ανοσοποιηθεί το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού και τα κρούσματα δεν φαίνεται να αυξάνονται πολύ».

Ειδικά για την Κρήτη, υπογράμμισε ότι «στα λύματα προκύπτει μικρότερο φορτίο σε σχέση με έναν μήνα πριν, άρα ούτε ο τουρισμός μας επιβάρυνε».

Διαβάστε ακόμα:

Σχολεία: Με καινοτομίες και μεταρρυθμίσεις ξεκινά η νέα χρονιά – Όλες οι αλλαγές που θα ισχύσουν

(πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, naftemporiki.gr)

Rate this item
(0 votes)
Last modified on Wednesday, 31 August 2022 18:17

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Ad Sidebar
Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας
Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Χρησιμοποιούμε cookies για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, για την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Επίσης, μοιραζόμαστε πληροφορίες σχετικά με τη χρήση του ιστότοπού μας από τους εταίρους των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης, των διαφημίσεων και των αναλυτικών στοιχείων που μπορούν να τα συνδυάσουν με άλλες πληροφορίες που τους έχετε παράσχει ή που έχουν συλλέξει από τη χρήση των υπηρεσιών τους. Συμφωνείτε με τα cookies μας εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τον ιστότοπό μας.