Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *
Reload Captcha

Οι εργαζόμενοι, οι υποχρεώσεις τους και τα ερωτήματα από τη… «μεγάλη ανοχή» σε παραπτώματα

Εντός και εκτός των τειχών της… πόλης

Κόντρα ξέσπασε στον Δήμο Ερμιονίδας, μετά την πειθαρχική ποινή, την οποία επέβαλε σε υπάλληλο ο Γιάννης Γεωργόπουλος… Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας πήρε θέση και προέβη σε… αποκαλύψεις που έχουν ξεχωριστή σημασία, και «γεννούν» ερωτήματα, απατώντας στις εστιάσεις του υποψήφιου Δημάρχου Γιάννη Μαργέτα για αυταρχική και αντεργατική διοίκηση, με τον τελευταίο να κάνει λόγο για δυσανεξία στο συνδικαλισμό στον Δήμο Ερμιονίδας και όχι μόνο. Ο Γιάννης Γεωργόπουλος ανέφερε, ακόμα, ότι οι εργαζόμενοι εκτός από δικαιώματα έχουν και υποχρεώσεις, στις οποίες οφείλουν να ανταποκρίνονται με συνέπεια, με βάση το εργατικό δίκαιο. 

Μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος είπε: «Έχω επιδείξει μεγάλη ανοχή σε μικροπαραπτώματα και δυσλειτουργίες στον Δήμο Ερμιονίδας. Έχω παραβλέψει πολλές φορές παράτυπες συμπεριφορές, παραλείψεις στην άσκηση καθηκόντων, μη τήρηση ωραρίου εργασίας, απουσίες αδικαιολόγητες κλπ…». Και εδώ γεννιούνται ερωτήματα. 

Υπάρχουν δηλαδή υπάλληλοι του Δήμου που… λειτουργούν με βάση τα όσα αναφέρει η συγκεκριμένη δήλωση; Ξέρετε τι σημαίνει «παραλείψεις στην άσκηση καθηκόντων, μη τήρηση ωραρίου εργασίας, απουσίες αδικαιολόγητες»; Άντε, αφήνω σε… δεύτερη μοίρα το «παράτυπες συμπεριφορές». Η ερώτηση απευθύνεται, κυρίως, προς τους εργαζόμενους… Δέχεστε τα παραπάνω; Με τον Δήμαρχο να αναφέρει «έχω επιδείξει μεγάλη ανοχή» και «έχω παραβλέψει πολλές φορές»… Και καταλαβαίνω τι εννοεί, για έναν δήμο με πολλούς υπαλλήλους. Την ίδια ώρα, που υπάρχουν πειθαρχικά όργανα για τις σχετικές αποφάσεις... 

Στην ίδια δήλωση ο Γιάννης Γεωργόπουλος ξεκαθαρίζει, άλλωστε, ότι «ο Δήμος Ερμιονίδας απασχολεί περίπου 115 μόνιμους, συμβασιούχους και εποχιακούς υπαλλήλους, από τους οποίους μόνο ένας, δύο δημιουργούν συνεχώς προβλήματα, υποπίπτοντας επανειλημμένα σε πειθαρχικά παραπτώματα».

«Ο συγκεκριμένος υπάλληλος, στα δύο χρόνια που εργάζεται στον Δήμο Ερμιονίδας, έχει υποπέσει κατ’ επανάληψη σε πειθαρχικά παραπτώματα, με αποτέλεσμα να εκκρεμούν εις βάρος του σχετικές αναφορές», τόνισε, ακόμα, ο Δήμαρχος Ερμιονίδας και συνέχισε: «Η παρούσα Δημοτική Αρχή ασκεί χρηστή διοίκηση, πάντα με βασικό γνώμονα τη δικαιοσύνη και την αμεροληψία.

Σε καμία περίπτωση τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν μπορεί να γίνουν ανεκτές, διότι αυτό θα καθιστούσε προβληματική τη λειτουργία του Δήμου Ερμιονίδας. Είναι γεγονός ότι η ατιμωρησία σε επαναλαμβανόμενα παραπτώματα θα δημιουργούσε σοβαρότατα προβλήματα λειτουργίας στον χώρο εργασίας και στους ενσυνείδητους υπαλλήλους». 

Όταν ο Δήμαρχος αναφέρει... «Έχω παραβλέψει πολλές φορές παράτυπες συμπεριφορές, παραλείψεις στην άσκηση καθηκόντων, μη τήρηση ωραρίου εργασίας, απουσίες αδικαιολόγητες κ.λπ..», τότε υπάρχει πρόβλημα και θέμα για μια Δημοτική Αρχή - και στον τρόπο λειτουργίας της - που ασκεί διοίκηση τρία χρόνια. Και δεν αναφέρομαι μόνο στον ή στους επικεφαλής. Ξέροντας ότι τηρούνται συγκεκριμένες διαδικασίες για την επιβολή ποινής... Και σε θέμα νοοτροπίας να το εξετάσει κάποιος, υπάρχει θέμα, κυρίως για τους εργαζόμενους, με βάση τα όσα ανέφερε ο Δήμαρχος Ερμιονίδας.    

Μετά από πόσο καιρό τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν μπορεί να γίνουν ανεκτές και ποιες είναι αυτές; Βάσει των όσων δήλωσε ο Γιάννης Γεωργόπουλος... 

Όπως με πληροφόρησε, πάντως, ένα… πουλάκι που πετούσε πάνω από το Κρανίδι, για συγκεκριμένο υπάλληλο, είχε… συζητηθεί να γίνει ένα είδος «μετάθεσης» σε άλλη υπηρεσία. Από εκεί που είναι κοντά στον Δήμο να πάει πιο… ψηλά σχετικά με το υψόμετρο. Δεν ξέρω εάν αφορά την ίδια περίπτωση!

Η θέση του Δημάρχου Ερμιονίδας Γιάννη Γεωργόπουλου:

«Τις τελευταίες μέρες κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο αναρτήσεις σχετικά με πειθαρχική ποινή, την οποία επέβαλα σε υπάλληλο του Δήμου Ερμιονίδας.

Είναι πολύ λυπηρό κάποιοι, που δεν γνωρίζουν τα ακριβή γεγονότα και στοιχεία της υπόθεσης αυτής, να σπεύδουν δημοσίως να λάβουν θέση, με μόνο σκοπό να κερδίσουν λίγες ψήφους και να εμφανιστούν ως δήθεν προστάτες των εργαζομένων.

Ενδίδοντας σε τέτοιου είδους πειρασμούς καταλήγουν από την μία να εκτίθενται ανεπανόρθωτα στα μάτια των δημοτών και από την άλλη να επικροτούν δημοσίως παραβατικές συμπεριφορές.

Ο συγκεκριμένος υπάλληλος, στα δύο χρόνια που εργάζεται στον Δήμο Ερμιονίδας, έχει υποπέσει κατ’ επανάληψη σε πειθαρχικά παραπτώματα, με αποτέλεσμα να εκκρεμούν εις βάρος του σχετικές αναφορές.

Το πρώτο των πειθαρχικών παραπτωμάτων του, για το οποίο υπήρξε αναφορά από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, έλαβε χώρα τον Φεβρουάριο του 2022. Τον Απρίλιο του 2022 ο εν λόγω υπάλληλος κλήθηκε από εμένα σε απολογία. Μετά την παραλαβή της σχετικής κλήσης αιτήθηκε τη χορήγηση συμπληρωματικών δικαιολογητικών για την υποβολή της απολογίας του. Τα εν λόγω δικαιολογητικά, χρησιμοποιώντας διάφορες αστείες δικαιολογίες, υπεκφυγές και τεχνάσματα, απέφευγε να παραλάβει θεωρώντας ότι με αυτόν τον τρόπο δεν θα απολογηθεί για το πειθαρχικό παράπτωμα στο οποίο είχε υποπέσει και έτσι θα γλιτώσει τον καταλογισμό της προβλεπόμενης από τον Νόμο ποινής.

Όσοι σπεύδουν να καταλογίσουν στη Δημοτική Αρχή δήθεν αυταρχική και αντεργατική διοίκηση, καλό είναι να έχουν ολοκληρωμένη ενημέρωση πριν το πράξουν.

Ο Δήμος Ερμιονίδας απασχολεί περίπου 115 μόνιμους, συμβασιούχους και εποχιακούς υπαλλήλους, από τους οποίους μόνο ένας, δύο δημιουργούν συνεχώς προβλήματα, υποπίπτοντας επανειλημμένα σε πειθαρχικά παραπτώματα.

Σε καμία περίπτωση τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν μπορεί να γίνουν ανεκτές, διότι αυτό θα καθιστούσε προβληματική τη λειτουργία του Δήμου Ερμιονίδας. Είναι γεγονός ότι η ατιμωρησία σε επαναλαμβανόμενα παραπτώματα θα δημιουργούσε σοβαρότατα προβλήματα λειτουργίας στον χώρο εργασίας και στους ενσυνείδητους υπαλλήλους. Όλοι γνωρίζουν πως οι εργαζόμενοι εκτός από δικαιώματα έχουν και υποχρεώσεις, στις οποίες οφείλουν να ανταποκρίνονται με συνέπεια.

Η παρούσα Δημοτική Αρχή ασκεί χρηστή διοίκηση, πάντα με βασικό γνώμονα τη δικαιοσύνη και την αμεροληψία.

Σέβεται πλήρως τα δικαιώματα των εργαζομένων και την προσωπικότητά τους, εφαρμόζοντας με συνέπεια τους κανόνες δικαίου, όπως αυτοί απορρέουν από την κείμενη νομοθεσία και τις ισχύουσες διατάξεις.

Επίσης έχει εξασφαλίσει όλες τις προβλεπόμενες συνθήκες ασφάλειας και υγιεινής των εργαζομένων, προσλαμβάνοντας Ιατρό Εργασίας, Τεχνικό Ασφαλείας, Μηχανικό Λειτουργίας Επίβλεψης Οχημάτων, παρέχοντάς τους ταυτόχρονα όλα τα Μέσα Ατομικής Προστασίας που ορίζει ο Νόμος.

Πριν αναλάβω τα καθήκοντα του Δημάρχου Ερμιονίδας, ως γνωστόν είχα επαγγελματική σταδιοδρομία 35 χρόνων στα ΕΛΤΑ, κατά την οποία άσκησα διοίκηση από διάφορες διευθυντικές και ελεγκτικές θέσεις ευθύνης σε εκατοντάδες εργαζομένους, χωρίς ποτέ να υπάρξει καμία ανάλογη περίπτωση επιβολής πειθαρχικής ποινής. Σημειωτέον ότι, είχα και συνδικαλιστική δράση.

Έχω επιδείξει μεγάλη ανοχή σε μικροπαραπτώματα και δυσλειτουργίες στον Δήμο Ερμιονίδας. Έχω παραβλέψει πολλές φορές παράτυπες συμπεριφορές, παραλείψεις στην άσκηση καθηκόντων, μη τήρηση ωραρίου εργασίας, απουσίες αδικαιολόγητες κ.λπ..

Όμως πρέπει όλοι να αντιληφθούμε ότι υπάρχουν και όρια, ότι είμαστε υποχρεωμένοι απέναντι στους πολίτες, απέναντι στους δημότες μας να τηρούμε αυτά για τα οποία αμείβεται ο καθένας, αυτά που πρέπει να εκτελεί σύμφωνα με τους νόμους και τις εγκυκλίους της πολιτείας.

Οπότε οι αναφορές σε “αυταρχική και αντεργατική διοίκηση με δυσανεξία στην συνδικαλιστική δράση” δεν με ακουμπούν ούτε στο ελάχιστο, κάτι το οποίο αποδεικνύουν η επαγγελματική και η πολιτική πορεία μου μέχρι σήμερα.

Ο Δήμαρχος

Γιάννης Γεωργόπουλος»

Όσα ανέφερε ο Γιάννης Μαργέτας, υποψήφιος Δήμαρχος Ερμιονίδας:

«Δυσανεξία στο συνδικαλισμό στο Δήμο Ερμιονίδας και όχι μόνο.

Η επιβολή επαχθούς πειθαρχικής ποινής από τον ίδιο το Δήμαρχο Ερμιονίδας σε εργαζόμενο - συνδικαλιστή και η εκκίνηση πειθαρχικής διαδικασίας για άλλους εργαζόμενους στο Δήμο παραπέμπει σε δυσανεξία στη συνδικαλιστική δράση και σε αυταρχικό τρόπο διοίκησης.

- Γιατί άραγε δεν επιβλήθηκε ως ποινή η έγγραφη επίπληξη που αφορά στα «κοινά» πειθαρχικά, αλλά επελέγη η αυστηρότερη ποινή του χρηματικού προστίμου που αφορά σε «βαρέα» πειθαρχικά;
- Σχετικά με το διαδικαστικό πειθαρχικό δίκαιο τηρήθηκαν στο ακέραιο οι ομοιόμορφοι κανόνες δικαίου, όσον αφορά στην απολογία του εργαζομένου;
- Κλήθηκε εμπρόθεσμα και δόθηκε η δυνατότητα στον εργαζόμενο, κατά την ημέρα λήψης της απόφασης και έκδοσης της διοικητικής πράξης, να ασκήσει το δικαίωμα να παρασταθεί αυτοπροσώπως ενώπιον του Δημάρχου και να αναπτύξει τις απόψεις του;
- Λήφθηκε υπόψη ότι το δικαίωμα του εργαζομένου να υπερασπίσει τον εαυτό του είναι αναφαίρετο;
- Πώς έγινε ο καταλογισμός της ποινής, χωρίς να ακουστούν οι δύο πλευρές και πώς εξασφαλίστηκε η βεβαιότητα ότι δεν συντρέχουν λόγοι που να αποκλείουν τον άδικο χαρακτήρα της πράξεως, όπως προσταγή, άμυνα ή κατάσταση ανάγκης;
- Υπήρξε ο οφειλόμενος προβληματισμός, πριν την επιβολή της χρηματικής ποινής ότι εκτός των βλαπτικών συνεπειών στο υπηρεσιακό παρόν και μέλλον του εργαζομένου, ο κάθε εργαζόμενος με τη στέρηση των αποδοχών που του επιβάλλεται, μπορεί να αντιμετωπίζει και πρόβλημα αξιοπρεπούς διαβίωσης, καθώς επίσης ότι οι αρχές της
επιείκειας πρέπει να λαμβάνονται υπόψη και να αποφεύγονται ποινές, που είναι ενδεχόμενο να εξουθενώσουν τον εργαζόμενο;

Προσβλέπουμε στην ακύρωση της διοικητικής αυτής πράξης από το Υπηρεσιακό Συμβούλιο και τη δικαίωση των εργαζομένων.

Το ανθρωποκεντρικό κοινωνικό εργατικό δίκαιο στη σύγχρονη ανεπτυγμένη του μορφή, ουσιαστικά δηλαδή το δίκαιο της προσωπικότητας και της αξιοπρέπειας του εργαζομένου, πρέπει να διέπει τις πράξεις της διοικήσεως κάθε στιγμή με κύριο μέλημα την κοινωνική ισορροπία.

Η πειθαρχική εξουσία πρέπει να ασκείται απολύτως σύννομα, γιατί από τις πειθαρχικές ποινές που επιβάλλονται, προσβάλλονται δικαιώματα των μισθωτών από την εργασιακή σχέση τους ή δικαιώματα της προσωπικότητάς τους.

Κρανίδι 16-11-2022

Γιάννης Μαργέτας
Υποψήφιος Δήμαρχος Ερμιονίδας»

ΥΓ. 1: Σχετικά με τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Ερμιονίδας και την κόντρα που έχει, επίσης, ξεσπάσει, με την αντιπολίτευση, θα σας αναφέρω ότι υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες, ανάλογα τις περιστάσεις, ώστε να προασπίζεται η δημοκρατική λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης προς όφελος όλων των δημοτών και της τοπικής κοινωνίας…

Οι πολίτες θέλουν ένα αποτελεσματικό Δημοτικό Συμβούλιο, που θα λειτουργεί με δημοκρατικό τρόπο. Απαραίτητη είναι λειτουργία των συλλογικών θεσμικών οργάνων. Εννοείται πως η παρουσία όλων είναι απαραίτητη, είτε έχουν την πλειοψηφία, είτε ασκούν αντιπολίτευση… Με διαφάνεια και έλεγχο των αποφάσεων. Βρείτε τα, και βρείτε τρόπο να συνεννοηθείτε…

Rate this item
(0 votes)
Last modified on Friday, 09 December 2022 12:08

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Ad Sidebar
Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας
Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Χρησιμοποιούμε cookies για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, για την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Επίσης, μοιραζόμαστε πληροφορίες σχετικά με τη χρήση του ιστότοπού μας από τους εταίρους των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης, των διαφημίσεων και των αναλυτικών στοιχείων που μπορούν να τα συνδυάσουν με άλλες πληροφορίες που τους έχετε παράσχει ή που έχουν συλλέξει από τη χρήση των υπηρεσιών τους. Συμφωνείτε με τα cookies μας εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τον ιστότοπό μας.