Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *
Reload Captcha

Νέες επενδύσεις από τον Paul Richard Coulson στην Ερμιονίδα (εικόνα)

Νέες επενδύσεις από τον Paul Richard Coulson στην Ερμιονίδα (εικόνα) Πηγή: mononews.gr

Εντός και εκτός των τειχών της… πόλης

Το όνομά του έγινε γνωστό στην Ερμιονίδα Αργολίδας και όχι μόνο, πριν από περίπου έναν χρόνο και από τότε έχει κάνει πολλά βήματα σχετικά με επενδύσεις στη συγκεκριμένη περιοχή, καθώς φέρεται να έχει περάσει στα… χέρια του μεγάλος ξενοδοχειακός όμιλος της περιοχής, συγκεκριμένα στο Πόρτο Χέλι. Πριν από μερικούς μήνες είχε γίνει γνωστό ότι πήρε γη… φιλέτο στο ίδιο μέρος, κοντά σε αεροδρόμιο της περιοχής, χώρο που φυσικά σχεδιάζει να εκμεταλλευτεί μελλοντικά.

Αναφέρομαι στον Paul Richard Coulson. Ο Ιρλανδός δισεκατομμυριούχος είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος και πρόεδρος του Ardagh Group, παραγωγός προϊόντων γυαλιού και μετάλλων με έδρα το Λουξεμβούργο και έχει εξελιχθεί τις τελευταίες δύο δεκαετίες σε μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες συσκευασίας μετάλλων και γυαλιού στον κόσμο.

Ο συγκεκριμένος, που αγαπάει και το ποδόσφαιρο – κρατείστε το αυτό – έχει αποφασίσει να επενδύσει στη χώρα μας σε τομείς όπως ο τουρισμός, η εστίαση και το real estate.

Στο πλαίσιο αυτό φέρεται να περνούν στα χέρια του δυο ξενοδοχειακές μονάδες, μαζί με μεγάλο συνεδριακό κέντρο στο Πόρτο Χέλι. Όπως με πληροφόρησαν, μάλιστα, υπάλληλοι σε μία από τις παραπάνω ξενοδοχειακές μονάδες έλαβαν ειδοποίηση ότι από συγκεκριμένη ημερομηνία σε μήνα της άνοιξης θα μιλάνε με στέλεχος εταιρείας με την οποία συνεργάζεται στενά ο Paul Richard Coulson… Κάτι που δείχνει ότι το deal έχει προχωρήσει. Και μία «γιαγιά» της περιοχής, που μένει πάνω σε παραλία, με πληροφόρησε ότι και αυτή μπορεί να έχει νέο αφεντικό τη νέα τουριστική περίοδο!

Όπως σας ανέφερα, πριν από λίγους μήνες έγινε… ντόρος, όταν αποκαλύφθηκε η αγορά έκτασης από τον ίδιο στην περιοχή που είναι το αεροδρόμιο, έναντι 50 εκατ. ευρώ, από τον Τάσο Αλεξίου, ο οποίος είχε κάνει δικό του το συγκεκριμένο οικόπεδο στο Πόρτο Χέλι από βοσκούς στα τέλη της δεκαετίας του 1960, σε πολύ πιο χαμηλή τιμή.

Ο Ιρλανδός δισεκατομμυριούχος φέρεται να σχεδιάσει σ’ αυτόν τον χώρο, που είναι απέναντι από τις Σπέτσες, να… γεννηθούν βίλες. Θα μιλάμε για ένα συγκρότημα από πολυτελή σπίτια! Κοντά του είναι συγκεκριμένοι συνεργάτες από την Ελλάδα και την Ερμιονίδα. Εξελίξεις αναμένονται προσεχώς!

Ας δούμε τι έγραφε το «mononews.gr» για τη συγκεκριμένη αγορά:

«Με το τίμημα που ταιριάζει στο Μονακό της Ελλάδας – όπως αποκαλούν το Πόρτο Χέλι όσοι αποφάσισαν να επενδύσουν σε αυτό – άλλαξε χέρια το ακριβότερο οικόπεδο της Ελλάδας, που φιλοξένησε το ιδιωτικό αεροδρομίου του Πόρτο Χελίου, επένδυση του επιχειρηματία Τάσου Αλεξίου.

Ο νέος ιδιοκτήτης, Ιρλανδός δισεκατομμυριούχος στις δραστηριότητες του οποίου ανήκει η κατασκευή premium μεταλλικών πωμάτων φιαλών, εξαγόρασε με το ποσό των (περίπου) 50 εκατομμυρίων τη γειτνίαση με έτερους επιχειρηματίες που βρήκαν καταφύγιο στο Πόρτο Χέλι.

Περιοχή που προσέλκυε το ενδιαφέρον «επιφανών» οικογενειών, όπως οι Μαυρολέων, Λιβανού, Χανδρή, Φράγκου, Παναγιωτίδη, Διαμαντίδη, Βαρδινογιάννη, Μυτιληναίου, Γουλανδρή και Γλύξμπουργκ, ήδη από τη δεκαετία του 1970.

Ο βιομήχανος Πρόδρομος Μποδοσάκης αγόρασε πρώτος ένα τεράστιο κομμάτι γης, στον Άγιο Αιμιλιανό.

Προσγειώνονται στο Πόρτο Χέλι 2,8 δισ. δολάρια

Ο νέος ιδιοκτήτης, Paul Richard Coulson είναι Ιρλανδός δισεκατομμυριούχος, ο οποίος είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος και πρόεδρος του Ardagh Group, παραγωγός προϊόντων γυαλιού και μετάλλων με έδρα το Λουξεμβούργο, ο οποίος έχει εξελιχθεί τις τελευταίες δύο δεκαετίες σε μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες συσκευασίας μετάλλων και γυαλιού στον κόσμο.

Το 2021, η περιουσία του υπολογίστηκε σε 2,8 δισεκατομμύρια δολάρια, καθιστώντας τον, τον 10ο πλουσιότερο άνθρωπο της Ιρλανδίας.

Η Τάσος Αλεξίου Α.Ε. εξαγοράστηκε από τον Coulson έναντι 55 εκατομμυρίων ευρώ, με το συγκεκριμένο ακίνητο που περικλείει τα 700 μέτρα του διαδρόμου προσγείωσης και ανήκει στην εταιρεία να αποτιμάται περί τα 45 ως 50 εκατομμύρια, κατά πληροφορίες.

Το επιπλέον ποσό των 5-10 εκατ. ευρώ αφορά και άλλα ΑΚΙΝΗΤΑ που είναι μέτοχος της η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΑΣΟΣ ΑΛΕΞΙΟΥ ΑΕ.

Πλέον o Coulson έχει το ρόλο προέδρου και CEO της εταιρείας που ήλεγχε το κτήμα με το ιδιωτικό αεροδρόμιο. Το αεροδρόμιο λειτούργησε κατά τις δεκαετίες 1960 και 1970. Το 2004 τo αεροδρόμιο έκλεισε από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, λόγω προβλημάτων συντήρησης, ενώ το 2008 το πιστοποιητικό αεροδρομίου δεν ανανεώθηκε, και έτσι το αεροδρόμιο έκλεισε οριστικά.

Το αεροδρόμιο βρίσκεται σε υψόμετρο 21 μέτρων από τη στάθμη της θάλασσας. Διαθέτει έναν τσιμεντένιο διάδρομο μήκους 678 μέτρων».

Όπως σας υπογράμμισε, ως γνήσιος Ιρλανδός, ο Paul Richard Coulson αγαπάει τον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο, και του αρέσει να βλέπει όραμα...

Όποιος θέλει να μάθει περισσότερα για την πορεία του του Ιρλανδού δισεκατομμυριούχου, μπορεί να διαβάσει εδώ και εδώ

Πόρτο Χέλι: Νέα επένδυση 200 εκατ. από τον Σεΐχη του Άμπου Ντάμπι

Την ίδια ώρα, στην Ερμιονίδα εδώ και καιρό επενδύει και ο σεΐχης του Άμπου Ντάμπι, ο οποίος θέλει να εκμεταλλευτεί και την πολύ καλή ποιότητα ελαιολάδου που παράγει το συγκεκριμένο μέρος. Όπως είχε γράψει το «mononews.gr», πριν από έναν μήνα, σχεδόν ταυτόχρονα με την ανακοίνωση της επένδυσης στο «Nammos», αναρτήθηκε προς δημόσια διαβούλευση το σχέδιο της στρατηγικής επένδυσης της βασιλικής οικογένειας του Άμπου Ντάμπι, στην Ερμιονίδα.

Αντικείμενο του project με εννιαψήφιο προϋπολογισμό είναι η κατασκευή και η λειτουργία ενός σύγχρονου και πολυτελούς συγκροτήματος μικτής τουριστικής εκμετάλλευσης στην περιοχή του Πόρτο Χελίου. Πρόκειται για τη μεταμόρφωση του ακινήτου κοντά στο «Ermioni Club» σε συγκρότημα με ξενοδοχείο 100 δωματίων και 15 τουριστικών επιπλωμένων κατοικιών προς πώληση ή εκμετάλλευση.

Η εταιρεία που συστάθηκε για να διαχειριστεί την επένδυση στην Ελλάδα είναι η Scarlet Beach AE, η οποία αιτήθηκε την υπαγωγή του έργου στο καθεστώς των στρατηγικών επενδύσεων στον Enterprise Greece, τον αρμόδιο φορέα υπό την εποπτεία του υπουργείου Εξωτερικών, που προσελκύει ξένες άμεσες επενδύσεις στην Ελλάδα.

Το project έχει προϋπολογισμό 203 εκατ. ευρώ και αναμένεται να δημιουργήσει κατά βιώσιμο τρόπο 188 νέες ετήσιες μονάδες εργασία. Το αγροτεμάχιο στο οποίο προβλέπεται να αναπτυχθεί το θέρετρο έχει έκταση 234,7 στρέμματα και βρίσκεται στην παραλία των Αγίων Αναργύρων, 2,7 χιλιόμετρα ανατολικά της Πετροθάλασσας, 8 χιλιόμετρα νότια της πόλης της Ερμιόνης και 9,5 χιλιόμετρα ανατολικά από το Πόρτο Χέλι.

Η τοποθεσία έχει νοτιοανατολικό προσανατολισμό και θέα στη θάλασσα. Σύμφωνα με το φάκελο της επένδυσης, το προτεινόμενο έργο συνάδει με τις γενικές κατευθύνσεις του καθώς βρίσκεται σε Ζώνη με Δυνατότητα Τουριστικής Ανάπτυξης. Επιπλέον το έργο βρίσκεται εκτός προστατευόμενων περιοχών (Natura 2000 ή Καταφύγιο Άγριας Ζωής, Εθνικό Πάρκο κλπ) και εκτός δασικών ή αναδασωτέων εκτάσεων, διατηρητέων μνημείων της φύσης και αισθητικών δασών, κηρυγμένων διατηρητέων μνημείων, οριοθετημένων αρχαιολογικών ζωνών, εθνικών δρυμών και υγροτόπων διεθνούς σημασίας.

Επενδυτική με assets 23 δισ. ευρώ

Η Scarlet Beach αποτελεί επενδυτικό όχημα της International Holding Company, που ελέγχεται από τη βασιλική οικογένεια του Εμιράτου. Η IHC, που διαθέτει 400 θυγατρικές σε 5 ηπείρους, μεταξύ των οποίων και εισηγμένες, είχε το 2021 έσοδα 7,4 δισ. ευρώ (28,5 δισ. ντιρχάμ), καταγράφοντας ανάπτυξη 305%, το EBITDA της έφτασε τα 3,2 δισ. ευρώ (12,6 δισ. ντιρχάμ), ενώ τα περιουσιακά στοιχεία που διαχειριζόταν έως τα τέλη της προηγούμενης χρονιάς είχαν αξία 23 δισεκατομμυρίων ευρώ (89 δισ. AED).

Έχει προχωρήσει σε εξαγορές σε νευραλγικούς τομείς, το real estate, την αγροδιατροφή, την υγεία, τα τρόφιμα και τη διανομή, σε επιχειρήσεις κοινής ωφελείας, στη βιομηχανία, στην τεχνολογία και τις τηλεπικοινωνίες και το εμπόριο. Σημειωτέον ότι η Lasky Sofia Abdellatif, μη εκτελεστική πρόεδρος της εταιρείας επενδύσεων συμμετέχει και στο διοικητικό συμβούλιο της ελληνικής θυγατρικής που συστάθηκε για το project στην Ερμιονίδα.

Το πλειοψηφικό πακέτο της επενδυτικής ελέγχεται από το Royal Group, την ένωση 60 μεγάλων και μεσαίων επιχειρηματικών οντοτήτων που εδρεύουν στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Ιδρύθηκε από τον Σεΐχη Τahnoon bin Zayed Al Nahyan, αδελφό του Εμίρη του Άμπου Ντάμπι, το 1990, ενώ σήμερα είναι πρόεδρος του ομίλου. Στην οικογένεια ανήκει μεταξύ άλλων η Manchester City.

Λίγες ώρες πριν αναρτηθεί προς δημόσια διαβούλευση το επενδυτικό σχέδιο της Scarlet Beach – η οποία είχε διάρκεια έως τις 18 Δεκεμβρίου –, ανακοινώθηκε η είσοδος της οικογένειας Al Nahyan στο Nammos, έπειτα από συμφωνία με τη Monterock International και τον επιχειρηματία Πέτρο Στάθη. Μέσω ανακοίνωσης στο Χρηματιστήριο του Άμπου Ντάμπι, η Alpha Dhabi, θυγατρική της International Holding Company έκανε γνωστή την απόκτηση συμμετοχής στον όμιλο του Nammos, χωρίς, ωστόσο, να αποκαλύψει το ποσοστό που περιήλθε στην κατοχή της, ούτε το τίμημα της εξαγοράς.

Και η συγκεκριμένη επένδυση έγινε στο πλαίσιο ενίσχυσης του χαρτοφυλακίου της Alpha Dhabi με περιουσιακά στοιχεία τουρισμού, εστίασης και ψυχαγωγίας. «Η Alpha Dhabi συνεχίζει το σερί των εξαγορών της αναζητώντας ευκαιρίες επέκτασης και επενδύσεων, οι οποίες οδηγούν σε νέες ροές εσόδων και δημιουργούν μεγαλύτερη αξία για τους μετόχους», δήλωσε ο Hamad Al Ameri, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας συμμετοχών και διευθύνων σύμβουλος της Alpha Dhabi.

Rate this item
(0 votes)
Last modified on Friday, 06 January 2023 23:38

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Ad Sidebar
Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας
Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Χρησιμοποιούμε cookies για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, για την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Επίσης, μοιραζόμαστε πληροφορίες σχετικά με τη χρήση του ιστότοπού μας από τους εταίρους των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης, των διαφημίσεων και των αναλυτικών στοιχείων που μπορούν να τα συνδυάσουν με άλλες πληροφορίες που τους έχετε παράσχει ή που έχουν συλλέξει από τη χρήση των υπηρεσιών τους. Συμφωνείτε με τα cookies μας εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τον ιστότοπό μας.