Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *
Reload Captcha

Kilada Hills: Ήταν ξεκάθαρη η Υπουργός και έχει μπει το… νερό στο «αυλάκι» (εικόνες)

Kilada Hills: Ήταν ξεκάθαρη η Υπουργός και έχει μπει το… νερό στο «αυλάκι» (εικόνες) Πηγή: Kilada Country Club, Golf & Residences (Facebook)


Εντός κι εκτός των τειχών της... πόλης

Η Υπουργός ήταν ξεκάθαρη: «Αυτό το έργο πρέπει να ολοκληρωθεί στην ώρα του, με βάση το τελευταίο χρονοδιάγραμμα που έχει δοθεί». Ήταν 9 Αυγούστου 2022, μέσα στο κατακαλόκαιρο, όταν η Υπουργός έφτασε στην Ερμιονίδα και βρέθηκε πρωτίστως στο «Kilada Hills»… Τότε, έδωσε συγκεκριμένες εντολές, είπε ότι θα έρθει ξανά τον Οκτώβριο για να ελέγξει εάν τηρούνται όλα όσα ειπώθηκαν. Τελικά, πέρασε ο Οκτώβριος και η Υπουργός δεν ήρθε… Φαίνεται ότι το έργο προχωράει, όπως αποδεικνύουν και οι τελευταίες φωτογραφίες, με τον χώρο για τα γήπεδα γκολφ και τη λίμνη να παίρνουν μορφή.

Το καλοκαίρι η Υπουργός είχε έρθει στην περιοχή της Ερμιονίδας για να… σβήσει τη «φωτιά» που υπήρχε ανάμεσα στην ιδιωτική εταιρεία του έργου και την εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας, καθώς αυτές οι δυο πλευρές, όπως φάνηκε δεν είχαν απλά διαφορές στον τρόπο συνεννόησης, αλλά τα είχαν… σπάσει, και η υλοποίηση του έργου καθυστερούσε. Βλέπετε, μέσω των ανασκαφών ήρθαν στο... φως και σπουδαίες αρχαιότητες. Πρόκειται, όντως, για σπουδαία ευρήματα, με βάση τα όσα είπαν οι αρχαιολόγοι και κάποια θα μείνουν εκεί, αποτελώντας μέρος της επένδυσης, δίνοντας μια διαφορετική εικόνα, όπως είχε γίνει με το «Μετρό» στην Αθήνα.  «Είναι μια επένδυση στρατηγικής σημασίας, πρέπει να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα με στενή συνεργασία όλων και με σεβασμό στην πολιτιστική κληρονομιά», είχε πει τότε η Λίνα Μενδώνη… Με την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού να έχει κοντά της, εκτός των άλλων, τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, τον βουλευτή Αργολίδας Γιάννη Ανδριανό, τον Δήμαρχο Ερμιονίδας Γιάννη Γεωργόπουλο, τον πρόεδρο της ΔΕΕΠ Αργολίδας Παναγιώτη Ψυχογυιό, τον νυν και τον πρώην περιφερειακό Σύμβουλο, Αναστάσιο Γανώση και Τάσο Χειβιδόπουλο.

Θα σας αποκαλύψω και κάτι, που αποδεικνύει το γιατί αυτό το έργο, αποτελεί μια επένδυση που για πολλούς λόγους πρέπει να γίνει… Είναι κάτι που θέλει η κυβέρνηση, με τον Κύπριο επιχειρηματία Μίλτο Καμπουρίδη να είναι από πίσω.

«Εμένα μου είπαν να έρθω εδώ άμεσα, ώστε να βάλω ένα τέλος στις καθυστερήσεις. Το μήνυμα που πήρα ήταν ξεκάθαρο. Το έργο πρέπει να ολοκληρωθεί βάσει των χρονικών ορίων που έχουν δοθεί», τόνισε η Υπουργός σε στέλεχος της ιδιωτικής εταιρείας του έργου, όταν γινόταν η περιήγηση στην έκταση που θα γίνει το έργο, και οι δυο τους περπατούσαν μόνοι τους. Θέλοντας να υπάρχει συνεργασία με τους αρχαιολόγους. Το έργο περιλαμβάνει, άλλωστε, εκτός από τα γήπεδα για γκολφ, δωμάτια, ξενώνες και άλλους χώρους, με την ελιές, που υπάρχουν στην περιοχή, να έχουν κυρίαρχο ρόλο στη διακόσμηση… Τέλη του 2023 πρέπει να είναι έτοιμο, όπως είχε πει και ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επσνδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, αρχές Ιουνίου από τον ίδιο χώρο

Στον αναπτυξιακό νόμο η επένδυση του Kilada Hills: Γήπεδο γκολφ αξίας 19 εκατ. ευρώ

Στις 12 Σεπτεμβρίου έγινε, μάλιστα, γνωστό ακόμα ένα βήμα προς την υλοποίησή της επένδυσης «Kilada Hills» στην Ερμιονίδας Αργολίδας, καθώς, όπως ανακοινώθηκε το επενδυτικό σχέδιο εγκρίθηκε από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων για υπαγωγή στον αναπτυξιακό νόμο. Όπως ανέφερε και το «businessnews.gr»

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην απόφαση, η εν λόγω επένδυση σχετίζεται με τη δημιουργία γηπέδου γκολφ 18 οπών σε έκταση 869 στρεμμάτων, στην περιοχή της Κοιλάδας Ερμιονίδας, στην Αργολίδα.

Το κόστος της επένδυσης ανέρχεται σε 18,98 εκατ. ευρώ περίπου και η επένδυση θα ενισχυθεί με το ποσό των 5,98 εκατ. ευρώ με τη μορφή επιχορήγησης. Φορέας της επένδυσης είναι η εταιρεία «Mindcompass», η οποία είναι θυγατρική της «Dolphin Capital» του Κύπριου επιχειρηματία Μίλτου Καμπουρίδη.

Αποτελεί, δε, μέρος της επένδυσης «Kilada Hills» στην περιοχή, η οποία αναμένεται, όπως είπαμε να ολοκληρωθεί τέλη του 2023, 'αντε αρχές του 2024, δημιουργώντας, κατά την εταιρεία, πάνω από 600 θέσεις εργασίας.

Είναι χαρακτηριστικό πως, εκτός των άλλων, όπως είχε αποκαλύψει ο «Πολίτης Αργολίδας», ετοιμάζεται μια μεγάλη τεχνητή λίμνη, και οι αρδευτικές ανάγκες για το γκολφ θα καλυφθούν, μάλιστα, από τον βιολογικό του Κρανιδίου. Βέβαια, θα υπάρχει η κατάλληλη επεξεργασία των υδάτων, ώστε να είναι φτάνει στο συγκρότημα νερό άρδευσης, Γι’ αυτόν τον λόγο έγινε αυτοψία και στον βιολογικό.

Σημειώνεται ότι αυτό το έργο που ετοιμάζεται για να καλυφθούν οι ανάγκες νερού του γκολφ είναι καινοτόμο, αφού θα χρειάζονται 1.500 κυβικά την ημέρα μόνο γι' αυτόν τον σκοπό, και αυτά θα έπρεπε να βρεθούν από άλλες πηγές (γη ή θάλασσα).

Υπενθυμίζεται ότι στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια έχουν πάρει «πράσινο φως» για τη δημιουργία τους πολλές εγκαταστάσεις γκολφ ανά την Ελλάδα, ακολουθώντας μια τάση που γίνεται πλέον πανευρωπαϊκή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μεγάλες εταιρείες, όπως η «ΤΕΜΕΣ» με το «Costa Navarino», έχει επενδύσει περίπου 1,5 δισ. ευρώ σε εγκαταστάσεις γκολφ, ενώ άλλα αξιόλογα γήπεδα βρίσκονται, επίσης, στην Κέρκυρα («Corfu Golf Club»), στη Χαλκιδική («Porto Carras Golf Club») και στη Χερσόνησο Κρήτης («The Crete Golf Club»).

Aπό φορείς του κλάδου τονίζεται ότι ορόσημο για την ενίσχυση των επενδύσεων σε γήπεδα γκολφ ήταν όταν το υπουργείο Τουρισμού – υπό τον υπουργό Χάρη Θεοχάρη – προέβη σε παρέμβαση στο θεσμικό πλαίσιο για την ανάπτυξη του γκολφ στην Ελλάδα, ειδικά για τον εκσυγχρονισμό των προδιαγραφών κατασκευής νέων γηπέδων.

Επί της ουσίας, έγινε τροποποίηση προϋπάρχουσας Υπουργικής Απόφασης του 2014, με την οποία πλέον δημιουργείται ένα πιο ευρύ, σύγχρονο και ευέλικτο πλαίσιο αξιοποίησης του γκολφ ως πόρου για τον Ελληνικό Τουρισμό. Ως εκ τούτου, με τις τροποποιημένες προδιαγραφές δημιουργούνται κίνητρα για νέους επενδυτές, χάρη στην απλοποίηση των απαιτούμενων διαδικασιών και στην εξάλειψη πιθανών γραφειοκρατικών εμποδίων…

Το θέμα για την κυβέρνηση είναι πόσα έργα, από αυτά που δεν έχουν ολοκληρωθεί, θα προλάβει να παρουσιάσει μέχρι και τις εκλογές… Θα κοπούν κορδέλες σε κάποια; Το «Killada Hills», εδώ και μήνες, έχει γίνει γνωστό ότι… πάει για ολοκλήρωση στα τέλη του 2023… Τότε θα έχουν γίνει και οι αυτοδιοίκητές εκλογές!

Διαβάστε ακόμα:

Η Μενδώνη στο «Kilada Hills»: Επένδυση στρατηγικής σημασίας, να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα με στενή συνεργασία όλων και σεβασμό στην πολιτιστική κληρονομιά (εικόνες)

Τι αναφέρει ο Δήμος Ερμιονίδας για την επίσκεψη Μενδώνη στην περιοχή (εικόνες)

«Kilada Hills»: «Πράσινο» φως για την επιχορήγηση δημιουργίας γηπέδου γκολφ – Έργο που θέλουν… πολλοί να ολοκληρωθεί

Αυτοψία Γεωργιάδη στο «Κοιλάδα Hills» - Έτοιμο το έργο στο τέλος του 2023 (εικόνες)

Στην Ερμιονίδα την Τρίτη (09/08) η Λίνα Μενδώνη – Αυτό είναι το πρόγραμμά της

Ερμιονίδα: Οι πιέσεις Γανώση-Γεωργόπουλου στη Μενδώνη και οι υποσχέσεις της Υπουργού

Rate this item
(0 votes)

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Ad Sidebar
Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας
Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Χρησιμοποιούμε cookies για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, για την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Επίσης, μοιραζόμαστε πληροφορίες σχετικά με τη χρήση του ιστότοπού μας από τους εταίρους των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης, των διαφημίσεων και των αναλυτικών στοιχείων που μπορούν να τα συνδυάσουν με άλλες πληροφορίες που τους έχετε παράσχει ή που έχουν συλλέξει από τη χρήση των υπηρεσιών τους. Συμφωνείτε με τα cookies μας εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τον ιστότοπό μας.