Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *
Reload Captcha

Ερμιονίδα: Πώς προχωράει η νέα μεγάλη τουριστική επένδυση στην Ερμιόνη – Resort πέντε αστέρων με σουίτες χτισμένες μέσα στη γη (εικόνες)

«Ανοίγει ο δρόμος για τη μεγάλη τουριστική επένδυση στην Αργολική Ριβιέρα», έγραψε το «bizness.gr» την Τρίτη (13/09) και το θέμα με τη δημιουργία νέας μεγάλης τουριστικής μονάδας στην Ερμιόνη, στην περιοχή που είναι το παλιό ξενοδοχείο «Costa Perla» δεν είναι… τωρινό!

Από την περασμένη άνοιξη είχε γίνει γνωστή η συγκεκριμένη επένδυση, για resort πέντε αστέρων με σουίτες χτισμένες μέσα στη γη, και τώρα έγινε ένα σημαντικό βήμα. Όπως αναφέρεται στο συγκεκριμένο ρεπορτάζ, στην πρόσφατη συνεδρίασή του, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ερμιονίδας γνωμοδότησε θετικά για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου.

Αφορά, λοιπόν, το νέο 5άστερο ξενοδοχειακό project της κυπριακών συμφερόντων εταιρείας Utherton Ltd, με φορέα διαχείρισης την εταιρεία Zoniro, στην Ερμιόνη και συγκεκριμένα στη θέση Κουβέρτα – Πέρλε – Μπουρλότο.

Τι αφορά η επένδυση

Με βάση τα σχέδια θα γίνει κατασκευή και λειτουργία νέου ξενοδοχείου πέντε αστέρων Infinity, δυναμικότητας 304 κλινών, που θα περιλαμβάνει τουριστικά καταλύματα (δωμάτια και επιπλωμένα διαμερίσματα), κοινόχρηστους χώρους, πισίνες, spa δυναμικότητας 100 ατόμων, εγκαταστάσεις εστίασης και αναψυχής.

Θα κατασκευαστεί σε έκταση 75 περίπου στρεμμάτων και η συνολική δόμηση θα ανέλθει σε 13.554 τ.μ.

Στην έκταση βρισκόταν το παλιό ξενοδοχείο Costa Perla, δυναμικότητας 362 κλινών. Ξεκίνησε το 1973 και λειτούργησε ως ξενοδοχείο 3 αστέρων έως το 2009.

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου – Δυτικής Ελλάδας – Ιονίου ενέκρινε ήδη από το 2021 τους περιβαλλοντικούς όρους του έργου.

Στο πλαίσιο του νέου σχεδιασμού για την ανάπτυξη του ακινήτου, προβλέπονται μεταξύ άλλων τα εξής:

-Κατεδάφιση/καθαίρεση υφιστάμενων κτιριακών εγκαταστάσεων και υποδομών

-Κατασκευή νέων κύριων και βοηθητικών κτιριακών εγκαταστάσεων ξενοδοχείου

-Διαμορφώσεις περιβάλλοντα χώρου και των δωμάτων των υπόσκαφων κτιρίων με επιχώσεις αξιοποιώντας προϊόντα εκσκαφών, φυτεύσεις και μεταφυτεύσεις υφιστάμενων ειδών εντός της έκτασης

-Ανακατασκευή / επισκευή τριών νομίμως υφιστάμενων κτιριακών εγκαταστάσεων του παλιού ξενοδοχείου που εμπίπτουν κατά τμήματα εντός ζώνης αιγιαλού-παραλίας σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία

Την αρχιτεκτονική μελέτη του ξενοδοχείου έχει αναλάβει το γραφείο Mold Architects.

Η αναλυτική παρουσίαση του έργου, όπως είχε φιλοξενηθεί στο «iefimerida.gr» στις 16 Απριλίου 2022:

Ένα resort 5 αστέρων στο Πόρτο Χέλι με σουίτες χτισμένες μέσα στη γη –Σαν να αναδύεται από το λόφο

Το βραβευμένο σχέδιο του υπερπολυτελούς ξενοδοχείου Infinity από τους πρωτοπόρους Mold Architects αποτελεί υπόδειγμα μιας νέας επαναστατικής αρχιτεκτονικής που σέβεται το περιβάλλον.

Από όλες τις υψηλές, ευγενείς Τέχνες, η αρχιτεκτονική είναι εκείνη που όχι μονάχα υψώνει τη σημαία μιας νέας ηθικής, πράσινης επανάστασης, αλλά ανοίγει με δημιουργικούς τρόπους νέους δρόμους για να αναπτύξουμε τόσο την οικονομία όσο και την ίδια τη ζωή μας χωρίς να βλάπτουμε το περιβάλλον. Οι αρχιτέκτονες, υιοθετώντας πλέον πλήρως τις ανησυχίες μιας πράσινης κουλτούρας δημιουργούν έργα μεγάλης κλίμακας που αφενός προσφέρουν μια βιοκλιματική διαβίωση και αφετέρου δεν διαταράσσουν το φυσικό περιβάλλον.

Οι μεγάλοι όγκοι τουριστικών συγκροτημάτων κρύβονται μέσα στη γη, αφήνοντας στην επιφάνεια τον πρώτο λόγο στη φύση. Πάρκινγκ χιλιάδων θέσεων δημιουργούνται μέσα στον αστικό ιστό και, όπως πολύ επιτυχημένα είδαμε στο πάρκο του ΚΠΙΣΝ, κρύβονται κάτω από τεχνητούς λόφους που γίνονται θύλακες οξυγόνου σε πυκνοκατοικημένες περιοχές.

Κτήρια με μηδενικό ενεργειακό αποτύπωμα ανεγείρονται στη θέση παλιών μη οικολογικών εγκαταστάσεων. Εναέριοι κήποι, ηλιακά στέγαστρα, πράσινες ταράτσες δημιουργούν δροσερές οάσεις στην καρδιά των πόλεων. Βρισκόμαστε μπροστά σε μια πραγματική επανάσταση που δεν μένει μόνο στα σχέδια ή στα πάνελ και τα φόρουμ διεθνώς πράσινων συνεδρίων. Οι πόλεις αλλάζουν, οι χώρες σπάνε γόρδιους δεσμούς και παρακάμπτουν αγκυλώσεις δεκαετιών, αν όχι αιώνων, δίνοντας χώρο σε μια νέα οπτική που αντιμετωπίζει το κτίριο όχι ως μνημείο που θα επιβληθεί σε έναν τόπο, ούτε ως εικαστική παρέμβαση που θα εντυπωσιάσει, αλλά ως ένα αυθεντικό στοιχείο που θα συνομιλήσει αρμονικά με το περιβάλλον, που θα ενσωματωθεί στο τοπίο, που θα γίνει μέρος του.

Αναδύεται μέσα από τη γη 

Ένα τέτοιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το Infinity Resort που σχεδιάστηκε από το αρχιτεκτονικό γραφείο Mold Architects. Πρόκειται για ένα πολυτελές ξενοδοχείο μεγάλης κλίμακας, ένα τουριστικό κατάλυμα 18.000 τμ σε μια αχανή έκταση 75.195 τμ που καλύπτει σχεδόν μια ολόκληρη πλαγιά στο Πόρτο Χέλι. Το φιλόδοξο αυτό έργο, το οποίο μέσα στο 2021 πήρε το πράσινο φως για την υλοποίησή του, θα βρίσκεται στη θέση «Κουβέρτα-Πέρλε» ή «Μπουρλότο» όπου μέχρι πρότινος λειτουργούσε το seventies ξενοδοχείο Costa Perla.

Στο προνομιακό σημείο, το οποίο έχει εύκολη πρόσβαση στα κοσμοπολίτικα νησιά Ύδρα και Σπέτσες, θα αλλάξει εντυπωσιακά μέσα από μια ριζική ανάπλαση που θα υπογραμμίσει το πράσινο στοιχείο.

Το συγκρότημα όπως είναι εμφανές από τις φωτορεαλιστικές μακέτες των αρχιτεκτόνων θα είναι χτισμένο μέσα στη γη, με υπόσκαφες σουίτες που σαν χαμαιλέοντας θα αφομοιώνονται πλήρως στην πλαγιά όπου θα ανοικοδομηθούν. Το infinity Resort θα απολαμβάνει τη μαγευτική θέα της Ριβιέρας της Αργολίδας και θα έχει άμεση πρόσβαση σε μια μαργαριταρένια ακτή. 

Πέτρα, πράσινο και απέραντο γαλάζιο 

Στα 11.000 τμ που θα καταλαμβάνουν οι χώροι του ξενοδοχείου, με δεκαεπτά κατοικίες, έκτασης 250 με 450 τμ, που θα διαθέτουν από δύο έως πέντε κλίνες, προστίθενται και 7.000 τμ που θα είναι αφιερωμένα σε πέντε αυτόνομες εξοχικές υπερπολυτελείς βίλες, οι οποίες θα διατεθούν προς πώληση.

Από τις δεκαεπτά κατοικίες του Infinity Resort οι έντεκα θα είναι υπόσκαφες και οι έξι παραθαλάσσιες θα επιπλέουν σε δύο επίπεδα απολαμβάνοντας το υγρό στοιχείο σε όλο του το μεγαλείο.

«Όλες οι μονάδες θα είναι χτισμένες σε οκτώ επίπεδα και καθεμία από αυτές θα βρίσκεται πάνω από τους κοινόχρηστους χώρους, ώστε όλοι να έχουν την απαραίτητη αυτονομία και ιδιωτικότητα και πάνω από όλα να έχουν εντυπωπσιακή θέα στη θάλασσα» αναφέρουν οι Mold Architects.

Η ανάπλαση ενός ξενοδοχείου του '70

Έτσι η αισθητική του '70 που κυριαρχούσε στην περιοχή θα δώσει, μέσα από τη ριζική ανακαίνιση του Costa Perla, μια νέα πνοή στο Πόρτο Χέλι. Η φιλοσοφία μιας πράσινης ενσυνείδητης διαβίωσης θα αντικαταστήσει την παλιά οπτική που χαρακτήριζε τον τουρισμό στη μεταπολεμική Ελλάδα.

Έτσι, φιλοδοξία των Mold Architects, όπως έχουμε δει και σε πολλά από τα υλοποιημένα έργα τους άλλωστε, είναι να αξιοποιηθεί στο έπακρο η τοποθεσία χωρίς όμως αυτό να γίνει εις βάρος στην αυθεντικότητα του τοπίου.

Με μια διαφορετική, μοντέρνα και διαχρονική αναδιάταξη όλου του χώρου το συγκρότημα με τις τρεις ιδιωτικές παραλίες των 500 μέτρων θα δημιουργηθεί ένα ξενοδοχείο υψηλών απαιτήσεων που εκτός από τις κατοικίες θα διαθέτει λόμπι, Spa, εστιατόριο με χώρο για νυχτερινές προβολές, πισίνα, pool lounge bar, αίθουσα συνεδριάσεων, βιβλιοθήκη, γυμναστήριο, καταστήματα, αποδυτήρια, βοηθητικούς χώρους και υπόγειο χώρο στάθμευσης.

Η χαρακτηριστική αισθητική των Mold Architects
 
Το αρχιτεκτονικό γραφείο που ίδρυσε η Ηλιάνα Κερεστετζή το 2011 ξεχώρισε, ή μάλλον για να είμαστε ακριβείς έγραψε πολύ δυνατά και το έκανε διεθνώς, με την πρωτοποριακή κατοικία NCaved στη Σέριφο που έγινε viral και ταξίδεψε το νησί σε όλο τον κόσμο, δείχνοντας την εικόνα μιας νέας Ελλάδας.

Η κατοικία εκείνη, όπως και αυτό το νέο τους σχέδιο για το Infinity Resort στο Πόρτο Χέλι, μοιάζει σαν να αναδύεται μέσα από τη γη.

Τα έργα των Mold Architects έχουν μια αισθητική σφραγίδα, μια δική τους αυθεντική ματιά. Βλέπεις ένα έργο τους και ξέρεις δηλαδή ότι είναι δικό τους. Μεγάλο προσόν στην αρχιτεκτονική, αλλά και στην Τέχνη γενικότερα. 

Rate this item
(0 votes)
Last modified on Wednesday, 14 September 2022 10:39

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Ad Sidebar
Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας
Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Χρησιμοποιούμε cookies για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, για την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Επίσης, μοιραζόμαστε πληροφορίες σχετικά με τη χρήση του ιστότοπού μας από τους εταίρους των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης, των διαφημίσεων και των αναλυτικών στοιχείων που μπορούν να τα συνδυάσουν με άλλες πληροφορίες που τους έχετε παράσχει ή που έχουν συλλέξει από τη χρήση των υπηρεσιών τους. Συμφωνείτε με τα cookies μας εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τον ιστότοπό μας.