Print this page

ΔΕΥΑΝ για καταιγίδα: «Όλα τα νερά είχαν αποχετευτεί σε λιγότερα από 10 λεπτά» (εικόνα)

ΔΕΥΑΝ για καταιγίδα: «Όλα τα νερά είχαν αποχετευτεί σε λιγότερα από 10 λεπτά» (εικόνα) Πηγή: pixabay

Για την κατάσταση που επικράτησε στο Ναύπλιο την Πέμπτη (22/09) κατά τη διάρκεια και μετά την ισχυρή νεροποντή πήρε θέση η ΔΕΥΑΝ, κάνοντας επίθεση και σε όσους έριξαν «βέλη» την ώρα που κάποιοι εργάζονταν, ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα.

Η ΔΕΥΑ Ναυπλίου υπογράμμισε πρώτα ότι έπεσε πολύς όγκος νερού σε μεγάλο χρονικό διάστημα, γεγονός που έβαλε σε δοκιμασία το σύστημα ομβρίων της πόλης.

Παραδέχεται ότι σε κάποια σημεία χρειάζονται να γίνουν βελτιώσεις, σημειώνοντας, κάνοντας αναφορά και στα έργα που έχουν γίνει: «Τα συμπεράσματα μας αλλά και κατά γενική ομολογία είναι ότι το σύστημα λειτούργησε πολύ καλά. Η αποτύπωση μας μετά το τέλος της βροχής και την άμεση επαναφορά της πόλης στην κανονικότητα, το αποδεικνύει ότι σε λιγότερο από 10 λεπτά όλα τα νερά είχαν αποχετευτεί».

«Εμείς στον Δήμο Ναυπλιέων με αίσθημα ευθύνης και σοβαρότητα αντιμετωπίζουμε όλα τα ζητήματα που προκύπτουν. Δεν πανηγυρίζουμε, όταν έστω και ένας δρόμος ή ένα σπίτι δοκιμάζεται από αυτά τα ακραία φαινόμενα», τονίζεται ακόμα με χαρακτηριστικό τρόπο για όσους κατηγόρησαν τη ΔΕΥΑΝ.

Η ενημέρωση της ΔΕΥΑ Ναυπλίου αναφέρει:

«Είμαστε υποχρεωμένοι να ενημερώσουμε τους Δημότες μας σχετικά με τη χθεσινή καταιγίδα, η οποία έγινε αισθητή κυρίως στην πόλη του Ναυπλίου.

Σύμφωνα με τον πιο κοντινό μετεωρολογικό σταθμό (Άργος) σε 50 λεπτά συνεχούς βροχόπτωσης έπεσαν 19 χιλιοστά βροχής, όταν σε όλο το χρόνο το 2021 έπεσαν 426 χιλ.

Η ραγδαιότητα της βροχής για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα έβαλε σε δοκιμασία το σύστημα ομβρίων της πόλης μας.

Τα συμπεράσματα μας αλλά και κατά γενική ομολογία είναι ότι το σύστημα λειτούργησε πολύ καλά.

Ορισμένα σημεία όπως τμήμα της Σιδηράς Μεραρχίας, η διασταύρωση Θεσσαλονίκης με Μπουμπουλίνας και
η περιοχή Νέα Πόλη Κούρτη (Θεμιστοκλέους – Οδυσσέως- Ομήρου), θα επανεξεταστούν για να γίνουν όσες βελτιώσεις χρειάζονται.

Εμείς στον Δήμο Ναυπλιέων με αίσθημα ευθύνης και σοβαρότητα
αντιμετωπίζουμε όλα τα ζητήματα που προκύπτουν. Δεν πανηγυρίζουμε, όταν έστω και ένας δρόμος ή ένα σπίτι δοκιμάζεται από αυτά τα ακραία φαινόμενα.

Ενημερώνουμε και συνεχίζουμε να προσπαθούμε να λύσουμε όλα τα προβλήματα.

Αυτή η καλή εικόνα δεν είναι τυχαίο γεγονός.

Στην πόλη μας συντελούνται μεγάλα έργα αποχέτευσης ομβρίων υδάτων:

  • Σιδηράς Μεραρχίας – Ενδεκάτη – Μπουμπουλίνας (σχάρες και
    καθαρισμός πλακοσκεπούς αγωγού)
  • Αγία Κυριακή – ολοκληρωμένη παρέμβαση με νέο δίκτυο
  • Νέες σχάρες και δίκτυα σε πολλά σημεία της πόλης (Μπουμπουλίνας – Θεσσαλονίκης – Ηρακλέους - Ναυαρίνου - Κιλκίς και Βασ. Γεωργίου)

Η αποτύπωση μας μετά το τέλος της βροχής και την άμεση επαναφορά της πόλης στην κανονικότητα, το αποδεικνύει ότι σε λιγότερο από 10 λεπτά όλα τα νερά είχαν αποχετευτεί.

Αυτό επιτυγχάνεται από τη συχνή καθαριότητα των σχαρών και τα προαναφερόμενα έργα.

Πάντα στη διάθεση των δημοτών.

Από τη Δ.Ε.Υ.Α.Ν».

Rate this item
(0 votes)
Politis Argolidas

Related items