Print this page

Ερμιονίδα: Στο φουλ οι ετοιμασίες για τη «10η γιορτή ελιάς και ελαιόλαδου» στο Κρανίδι (εικόνα)

Η Ερμιονίδα ετοιμάζεται, μετά την «11η Γιορτή Ροδιού» στην Ερμιόνη, που σημείωσε μεγάλη επιτυχία, να τιμήσει ακόμα ένα προϊόν που αποτελεί «χρυσάφι» για την περιοχή. Αυτή την περίοδο οι ετοιμασίες είναι στο φουλ  για την «10η Γιορτή Ελιάς και Ελαιολάδου» που θα φιλοξενηθεί στο Κρανίδι, την πρωτεύουσα του δήμου, το τριήμερο 11-12-13 Νοεμβρίου. 

Ο Δήμος, που έχει απευθύνει εδώ και μερικές ημέρες πρόσκληση για συμμετοχή παραγωγών στην έκθεση, κάνει λόγο για... αποθέωση της γαστρονομίας και της παράδοσης.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

Η ιστορία της Ελιάς είναι συνδεδεμένη με τη ζωή των ανθρώπων του Κρανιδίου και της Ερμιονίδας, την καθημερινότητα και τις συνήθειες τους. Η κατανάλωση του καρπού της Ελιάς αποτελεί βασικό στοιχείο της διατροφής μας, είναι ένα δέντρο που αγαπά τον ήλιο και την θάλασσα του τόπου μας, μεγαλώνει και σε άγονα εδάφη και έχει μεγάλη αντοχή στην ανομβρία.

Η συγκομιδή της Ελιάς ξεκινά στα τέλη του Σεπτέμβρη και τελειώνει τον Φεβρουάριο ανάλογα με την ποικιλία, ώστε να έχουμε στο τραπέζι μας το ευλογημένο λάδι που έχει θρέψει γενιές και γενιές στον τόπο μας, τόσο σε περιόδους ευμάρειας όσο και σε περιόδους στέρησης.

Εμείς εδώ στην Ερμιονίδα γιορτάζουμε το Ιερό αυτό Δέντρο, την Ελιά.

Εμείς εδώ στην Ερμιονίδα γιορτάζουμε το Ελαιόλαδο.

Το τριήμερο 11,12 & 13 Νοεμβρίου στο Κρανίδι Πρωταγωνιστεί η Ελιά, το Ελαιόλαδο, η γεύση και η γαστρονομία. Εκθέσεις, εκδηλώσεις γαστρονομίας, μουσική και χορός περιστρέφονται γύρω από τον μεγάλο θησαυρό του τόπου μας και της παράδοσής μας.

Ο Δήμος Ερμιονίδας, η Κοινότητα Κρανιδίου, οι αρμόδιοι φορείς, οι εθελοντές και οι κάτοικοι του Κρανιδίου προετοιμάζουν μια Γιορτή που απαντά στο ερώτημα:

Υπάρχει καλύτερος τρόπος να γνωρίσουμε και να προβάλουμε τον τόπο μας και τα προϊόντα του;
Σας καλούμε να ζήσουμε παρέα μια γαστρονομική εμπειρία, να απολαύσουμε την Έκθεση τοπικών προϊόντων με πρωταγωνιστές την Ελιά & το Ελαιόλαδο, μαγειρικές επιδείξεις, γευσιγνωσία ελαιολάδου, βιωματικές δραστηριότητες για παιδιά, καθώς και μουσική και χορό.

Λαογραφικό Εργαστήρι Δήμου Ερμιονίδας

Visit Ermionida
#visitermionida#angelikiloumi

Μπείτε εδώ για να δείτε τι έγινε στην «9η Γιορτή Ελιάς» στο Κρανίδι.

Rate this item
(0 votes)
Last modified on Tuesday, 08 November 2022 11:06
Politis Argolidas

Related items