Print this page

Θα απαντήσει με στοιχεία ο Χρόνης για την υπόθεση της… λογιστικής εταιρείας (βίντεο)

Θα απαντήσει με στοιχεία ο Χρόνης για την υπόθεση της… λογιστικής εταιρείας (βίντεο) Πηγή: pixabay

Εντός και εκτός των τειχών της… πόλης

Ο δήμαρχος Επιδαύρου Αναστάσιος Χρόνης αναφέρθηκε στην υπόθεση της εταιρείας λογιστικών υπηρεσιών «Eurologic IKE» του Βασίλη Λαμπρακάκη και τόνισε ότι στο επόμενο ΔΣ θα δοθούν οι απαντήσεις που πρέπει…

Συγκεκριμένα, παραχώρησε τη Δευτέρα (23/01) συνέντευξη στην εκπομπή «Κάτω από τ’ Αυλάκι» και στον Ίωνα Ξυπολιά, απατώντας σε ερωτήματα που αφορούν την συγκεκριμένη υπόθεση, η οποία αναστατώσει την Αργολίδα και δήμος του νομού.

Ο Αναστάσιος Χρόνης μίλησε για τη σχέση του Δήμου Επιδαύρου και των Νομικών Προσώπων με τη συγκεκριμένη εταιρεία, καθώς και τα ποσά που έχει λάβει για τις υπηρεσίες που παρείχε…

Άσκησε, παράλληλα, κριτική στους τέσσερις ανεξάρτητους δημοτικούς συμβούλους, Αναστασία Μπλάτσου, Ιωάννης Ξυπολιάς, Αναστάσιος Οικονόμου και Ηλίας Ταμπουρατζής, λέγοντας πως αντί να ζητήσουν στοιχεία βάσει κανονισμού από τις υπηρεσίες του δήμου, όπως έπραξε ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Θανάσης Γαλάνης, κάνουν αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης…

Κριτική άσκησε επίσης και στον υποψήφιο δήμαρχο Επιδαύρου Γιάννη Σαρρή για τα αντανακλαστικά που δείχνει για την υπόθεση αυτή, αλλά δεν έπραξε το ίδιο για το πόρισμα των σχολικών επιτροπών που ανακοινώθηκε πρόσφατα.

Παρακολουθείστε τη συνέντευξη του Αναστάσιου Χρόνη:

Ανεξάρτητοι Δημοτικοί Σύμβουλοι ζητούν απαντήσεις από τον Δήμαρχο Επιδαύρου

Αναστασία Μπλάτσου, Ιωάννης Ξυπολιάς, Αναστάσιος Οικονόμου και Ηλίας Ταμπουρατζής ζήτησαν, νωρίτερα, απαντήσεις από τον Δήμαρχο Επιδαύρου Αναστάσιος Χρόνη για τη γνωστή εταιρεία, με την οποία διέκοψε συνεργασία ο Δήμος Άργους – Μυκηνών, μετά από τις καταγγελίες μέλους της αντιπολίτευσης του δήμου Αχαρνών...

Οι τέσσερις ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους:

«Μετά τον έντονο θόρυβο που προκλήθηκε σε αθηναϊκό αλλά και σε όμορους δήμους της Αργολίδας σχετικά με τη συνεργασία τους με τον κύριο Βασίλη Λαμπρακάκη και την εταιρεία του, προβληματίζει η εκκωφαντική σιωπή του κυρίου Τάσου Χρόνη, Δημάρχου Επιδαύρου (ο οποίος συνεργάζεται με τον εν λόγω κύριο καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας του) γι’ αυτό:

  • Ζητάμε άμεση σύγκλιση Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα τον έλεγχο των συμβάσεων που έχει συνάψει ο Δήμος Επιδαύρου και τα Νομικά του Πρόσωπα (Σχολικές Επιτροπές-ΔΕΥΑΕΠ-ΚΕΔΕΠ) με την εταιρεία καθώς και με εταιρείες άμεσα ή έμμεσα συνδεδεμένες με τον κύριο Βασίλη Λαμπρακάκη.
  • Ζητάμε να μας δοθούν αντίγραφα όλων των συμβάσεων, εντάλματα πληρωμών με τη φορολογική ενημερότητα του καθενός.
  • Ζητάμε να μας δοθούν τα πρακτικά των επιτροπών παραλαβής των συμβάσεων με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά τους».

Επανήλθαν οι ανεξάρτητοι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Επιδαύρου για την Eurologic: Κακώς πληρώσαμε...

Οι τέσσερις ανεξάρτητοι Δημοτικοί Σύμβουλου επανήλθαν στο θέμα, μετά και τη ραδιοφωνική μετάδοση του Αναστάσιου Χρόνη, κάνοντας επίθεση στον Δήμαρχο Επιδαύρου.

Αναφέρουν χαρακτηριστικά:

«Ο κ. Δήμαρχος Επιδαύρου σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στις 23/01/2023, ευρισκόμενος σε πλήρη σύγχυση, αδυνατώντας να απαντήσει επί της ουσίας για την υπόθεση του κου Λαμπρακάκη και της εταιρείας EUROLOGIC IKE και μη γνωρίζοντας πόσες απ’ ευθείας αναθέσεις του έχουν δοθεί και με ποια ποσά, θα προσπαθήσουμε να τον ενημερώσουμε εμείς με τις δημοσιοποιημένες συμβάσεις στο σύστημα ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ μη γνωρίζοντας αν υπάρχουν και άλλες σε συνδεδεμένες εταιρείες.

· Απ’ ευθείας αναθέσεις με το Δήμο : 2 αναθέσεις συνολικού ποσού 28.100€ χωρίς ΦΠΑ

· Απ’ ευθείας αναθέσεις με τη ΔΕΥΑΕΠ: 5 αναθέσεις συνολικού ποσού 34.000€ χωρίς ΦΠΑ

· Απ’ ευθείας αναθέσεις στις Σχολικές Επιτροπές: 2 αναθέσεις συνολικού ποσού 4.000€ χωρίς ΦΠΑ

· Απ’ ευθείας ανάθεση στην ΚΕΔΕΠ (σύμφωνα με τα λεγόμενα του Δημάρχου) συνολικού ποσού 10.000€ χωρίς ΦΠΑ

Συνολικό ποσό με ΦΠΑ 94.364€

Όλα τα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου έχουν συνάψει συμβάσεις με απ’ ευθείας αναθέσεις με τον κ. Λαμπρακάκη.

Όλοι οι Πρόεδροι σιωπούν.

Ο κ. Δήμαρχος στη ραδιοφωνική του συνέντευξη είπε επί λέξει :

« ΔΕΝ ΕΛΕΓΞΑΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΑ ΩΣ ΟΦΕΙΛΑΜΕ, ΚΑΚΩΣ ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ»

Κε Δήμαρχε αφού κακώς πληρώσατε με πλαστές φορολογικές και ασφαλιστικές ενημερότητες οφείλετε να αποδώσετε ευθύνες εκεί που ανήκουν.

Τη μεγαλύτερη βέβαια ευθύνη τη φέρετε εσείς ο ίδιος με τις επιλογές σας. Οφείλετε επίσης τα παρανόμως καταβληθέντα ποσά να επιστραφούν στα ταμεία (Όπως άλλωστε ο ίδιος είπατε στην συνέντευξη).

Επίσης για το εάν εμείς ζητήσαμε εγγράφως στοιχεία από την Υπηρεσία , φροντίστε πρώτα να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα ώστε να μην εκτίθεστε. Ζητήσαμε επισήμως στοιχεία και αυτό έγινε στις 23/01/2023 και ώρα 09.44 π. μ.

ΟΙ Ανεξάρτητοι Δημοτικοί Σύμβουλοι του ΔΗΜΟΥ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ

Αναστασία Μπλάτσου
Ιωάννης Ξυπολιάς
Αναστάσιος Οικονόμου
Ηλίας Ταμπουρατζής»

(πληροφορίες από edopeloponnisos.gr)

Rate this item
(0 votes)
Last modified on Wednesday, 25 January 2023 00:47
Politis Argolidas

Related items