Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *
Reload Captcha

Ήθος, αξίες και πολιτισμός… (εικόνες)

Πολύ δυνατοί είναι οι συμβολισμοί που αφήνει η σπουδαία ενέργεια του μεγάλου Κορεάτη Ολυμπιονίκη Μουν Ντάε Σουννγκ, που αναδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο το μεγαλείο και τις αξίες του αθλητισμού.

Απέτισε φόρο τιμής στον μεγάλο του αντίπαλο κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 στην Αθήνα, Αλέξανδρο Νικολαΐδη. Δείχνοντας τι πάει να πει ήθος, τι σημαίνει η λέξη «πολιτισμός».

Συγκεκριμένα, ο Κορεάτης αθλητής μετέβη στα κοιμητήρια του Φιλύρου, στη Θεσσαλονίκη για να τιμήσει τη μνήμη του Έλληνα Ολυμπιονίκη, καθώς δεν κατάφερε να έρθει στην Ελλάδα για την κηδεία του.

Η συγκίνηση του Κορεάτη ήταν μεγάλη και ανέφερε για τον αντίπαλο και φίλο του: «Είχαμε δυνατή σχέση μεταξύ μας για πολύ καιρό. Αγαπούσε την Κορέα και αγαπώ την Ελλάδα. Λυπάμαι που άργησα να έρθω. Ήμασταν δεμένοι, είχαμε πολύ δυνατή σχέση».

Υπενθυμίζεται ότι ο Μουν Ντάε Σουννγκ είχε δώσει το 2004 ένα δυνατό χτύπημα στο κεφάλι του αείμνηστου Έλληνα αθλητή, καταφέρνοντας έτσι να πάρει αυτός το χρυσό μετάλλιο στον τελικό της Αθήνας. Τότε που είχαν εκτυλιχθεί μοναδικές στιγμές, μετά την ολοκλήρωση του αγώνα, και κατά τη διάρκεια της απονομής, με τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη να αγκαλιάζει τον αντίπαλό του και να ζητάει από τον κόσμο να τον χειροκροτήσει…

Όπως ανακοινώθηκε… «η Ένωση Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες-EΣΟΑ αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τον Κορεάτη συνάδελφό μας και Olympian του TaeKwonDo κ.Μουν Ντάε Σουννγκ OLY, για την ενέργειά του να κάνει όλο το ταξίδι από τη Νότια Κορέα, ώστε να προσκυνήσει τον τάφο του πρόωρα χαμένου και αγαπημένου μας Αλέξανδρος Νικολαΐδης OLY!!!

Τους δυο άνδρες συνέδεε μία βαθιά φιλία, ενώ θυμίζουμε ότι ο Μουν Ντάε Σουννγκ ήταν ο μεγάλος αντίπαλος του Αλέξανδρου στο συγκλονιστικό τελικό των Ολυμπιακών της Αθήνας 2004, με εκείνον να κατακτά το Χρυσό και τον Αλέξανδρο το ασημένιο... Πολύ δυνατοί οι συμβολισμοί της ενέργειας του σπουδαίου Κορεάτη Olympian, που αναδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο το μεγαλείο και τις αξίες του αθλητισμού... #Respect
Olympians Ellados ?».

Rate this item
(0 votes)
Last modified on Thursday, 12 January 2023 13:02

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Ad Sidebar
Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας
Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Χρησιμοποιούμε cookies για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, για την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Επίσης, μοιραζόμαστε πληροφορίες σχετικά με τη χρήση του ιστότοπού μας από τους εταίρους των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης, των διαφημίσεων και των αναλυτικών στοιχείων που μπορούν να τα συνδυάσουν με άλλες πληροφορίες που τους έχετε παράσχει ή που έχουν συλλέξει από τη χρήση των υπηρεσιών τους. Συμφωνείτε με τα cookies μας εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τον ιστότοπό μας.