Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *
Reload Captcha

ΕΠΣ Αργολίδας: Καταδικάζουμε την άνανδρη επίθεση στον διαιτητή Δρούζα – Τέτοιες ενέργειες βάζουν σε άμεσο κίνδυνο ανθρώπινες ζωές

Εντός και εκτός των τειχών της… πόλης

Η ΕΠΣ Αργολίδας και ο πρόεδρος της Βασίλης Σιδέρης πήραν θέση ξημερώματα Παρασκευής (09/12) για την επίθεση που δέχτηκε ο διαιτητής Χρήστος Δρούζας, την Τετάρτη (07/12) στον αγώνα της Α1 κατηγορίας ΑΕΣ Μεθάνων-Ερμής Κιβερίου (1-1), καταδικάζοντάς αυτή την «άνανδρη» - όπως χαρακτηρίζεται – ενέργεια, αναφέροντας ότι τέτοιες πράξεις πλήττουν βάναυσα το αργολικό ποδόσφαιρο.

Η ΕΠΣ Αργολίδας υπογραμμίζει ότι είναι στο πλευρό του διαιτητή, και τονίζει, όπως σας είχε αναφέρει ο «Πολίτης Αργολίδας», ότι «έχουν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα από μέρους μας έτσι ώστε να αποκατασταθεί το κύρος και η αξιοπρέπεια του διαιτητή και αναμένουμε τις σχετικές εκθέσεις για τη λήψη μέτρων με βάση τους ισχύοντες κανονισμούς».

Ο «Πολίτης Αργολίδας» σας επεσήμανε, μάλιστα, ότι η «ΕΠΣ Αργολίδας δηλώνει ότι θα υπάρξει η επιβολή των αυστηρότερων ποινών, με βάση τον πειθαρχικό κώδικα του ΚΑΠ και τον νόμο περί βίας. Αυτό… προδιαθέτει, άλλωστε, και η αναβολή του ερχόμενου αγώνα του ΑΕΣ Μεθάνων, για "λόγους ανωτέρας βίας", όπως τονίζεται στην πρώτη αντίδραση της ΕΠΣ Αργολίδας για το συγκεκριμένο θλιβερό γεγονός. Να τονιστεί ξανά ότι για τον "φίλαθλο" που έκανε την επίθεση, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να υπάρχει αυτεπάγγελτη παρέμβαση της Δικαιοσύνης».

Η ΕΠΣ Αργολίδας στέκεται στην ανακοίνωσή της και στο πόσο σοβαρό είναι το γεγονός που έγινε στα Μέθανα, καθώς τέθηκε σε κίνδυνο η ζωή του διαιτητή. «Εκφράζουμε τη βαθιά μας λύπη γιατί κρούσματα τέτοιων επιθέσεων εναντίον διαιτητών βάζουν σε άμεσο κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και πλήττουν το σύνολο της οικογένειας του Αργολικού ποδοσφαίρου αλλά και της ίδιας της κοινωνίας μας», αναφέρεται…

Και το τονίζουμε αυτό, διότι υπήρχαν πολλοί, όπως και ο «Πολίτης Αργολίδας», που τόνιζαν ότι η πρώτη αντίδραση (σ.σ.: «Ο προγραμματισμένος αγώνας για το πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας 10ης αγωνιστικής μεταξύ ΠΑΝΑΣΙΝΑΪΚΟΥ-ΑΕΣ ΜΕΘΑΝΩΝ ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ για λόγους ανωτέρας βίας») δεν… αρκούσε για ένα τόσο σοβαρό περιστατικό σε γήπεδο της ΕΠΣ Αργολίδας, ενώ είχαν περάσει πάνω από 24 ώρες από το περισταστικό. Και πολλές ώρες από τη στιγμή που δημοσιοποιήθηκε. 

Όπως ανέφερε ο «Πολίτης Αργολίδας», το... μυστικό της πρώτης ανακοίνωσης βρισκόταν στη φράση «για λόγους ανωτέρας βίας», σχετικά με την αναβολή του ερχόμενου αγώνα του ΑΕΣ Μεθάνων. Αρκούσε μόνο αυτό στην παρούσα φάση; Προφανώς «όχι», κάτι που κατάλαβαν και στην ΕΠΣ Αργολίδας. Ο «Πολίτης Αργολίδας» σας μετέφερε, άλλωστε, ότι το περιστατικό της επίθεσης στον διαιτητή Χρήστο Δρούζα στα Μέθανα απασχόλησε για ώρες τους ανθρώπους της ΕΠΣ Αργολίδας την Πέμπτη (08/12). Δεν ήθελαν, όμως, να παρθεί κάποια άλλη θέση «εν θερμώ», παρά τη σοβαρότητά του περιστατικού. Όπως τονίστηκε «έγιναν αυτά που προβλέπονται. Το σωματείο των Μεθάνων κλήθηκε σε απολογία στην πειθαρχική επιτροπή και ακολούθως θα παρθεί η απόφαση. Θα υπάρξει επιβολή των αυστηρότερων ποινών, βάσει του πειθαρχικού κώδικα του ΚΑΠ και του νόμο περί βίας. Σε θέματα που αφορούν βία, εδώ μιλάμε, μάλιστα, για επίθεση σε αξιωματούχο αγώνα, αναφέρθηκε ότι δε θα υπάρξει καμία ανοχή».

Τελικά, τα ξημερώματα της Παρασκευής (09/12) ήρθε η καταδίκη της επίθεσης και η ανακοίνωση ότι «Έχουν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέρα». Με το σύνθημα «Όχι βία στα γήπεδα, εμείς λένε όχι».

«Είμαστε πλήρως απογοητευμένοι από αυτή την εξέλιξη, που ξεπερνά κάθε όριο και λειτουργεί απολύτως αντίστροφα με όσα απαιτούνται, ώστε οι διαιτητές να εκπληρώνουν επιτυχώς την αποστολή τους», αναφέρεται, άλλωστε…

Αναλυτικά όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση της ΕΠΣ Αργολίδας:

✅Ε.Π.Σ.Αργολίδας: Καταδικάζουμε την επίθεση στον Διαιτητή μας Χρήστο Δρούζα

Η Ε. Π. Σ. Αργολίδας καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, την άνανδρη επίθεση εναντίον του διαιτητή της Ένωσης μας Χρήστου Δρούζα, στον αγώνα ΑΕΣ ΜΕΘΑΝΩΝ-ΕΡΜΗΣ ΚΙΒΕΡΙΟΥ, από φίλαθλο της τοπικής ομάδας. Τέτοιες ενέργειες πλήττουν βάναυσα το Αργολικό ποδόσφαιρο.

Εκφράζουμε την συμπάθεια και την στήριξή μας προς τον διαιτητή μας καθώς και την απόλυτη στήριξη κι αλληλεγγύη μας προς όλους τους διαιτητές.

Είμαστε πλήρως απογοητευμένοι από αυτή την εξέλιξη, που ξεπερνά κάθε όριο και λειτουργεί απολύτως αντίστροφα με όσα απαιτούνται, ώστε οι διαιτητές να εκπληρώνουν επιτυχώς την αποστολή τους.

Έχουν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα από μέρους μας έτσι ώστε να αποκατασταθεί το κύρος και η αξιοπρέπεια του διαιτητή και αναμένουμε τις σχετικές εκθέσεις για τη λήψη μέτρων με βάση τους ισχύοντες κανονισμούς.

Παράλληλα, εκφράζουμε τη βαθιά μας λύπη γιατί κρούσματα τέτοιων επιθέσεων εναντίον διαιτητών βάζουν σε άμεσο κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και πλήττουν το σύνολο της οικογένειας του Αργολικού ποδοσφαίρου αλλά και της ίδιας της κοινωνίας μας.

Rate this item
(0 votes)
Last modified on Friday, 09 December 2022 10:39

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Ad Sidebar
Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας
Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Χρησιμοποιούμε cookies για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, για την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Επίσης, μοιραζόμαστε πληροφορίες σχετικά με τη χρήση του ιστότοπού μας από τους εταίρους των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης, των διαφημίσεων και των αναλυτικών στοιχείων που μπορούν να τα συνδυάσουν με άλλες πληροφορίες που τους έχετε παράσχει ή που έχουν συλλέξει από τη χρήση των υπηρεσιών τους. Συμφωνείτε με τα cookies μας εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τον ιστότοπό μας.